טעות.
שלום וגמר חתימה טובה מר בוזי. כתבת : "...אסור לעשות שימוש בדיבורית ניידת המבוססת על אוזניה !!". ובכן זוהי טעות. בקובץ המצורף ניתן לראות כי בזמנו ע"פ סעיף אישום 6414 היה איסור לנהוג אף עם אוזניה אחת (בדף השמאלי בקובץ חנ"א משנת 1999). אולם לאחר מכן שונה הסעיף, וכעת סעיף 6414 אוסר נהיגה עם זוג אוזניות (הדף הימני בקובץ החנ"א משנת 2002). לא זו אף זו. בית המשפט בתיק תעבורה 040712/01 דן בעניינו של נהג קטנוע שהצמיד טלפון סלולארי לאזנו בעזרת הקסדה. הנהג הואשם בסעיף, 28 ב' (שימוש בטלפון של באמצעות דיבורית), וזוכה. בנימוקי הזיכוי השופט מתבסס על פסק דין של בית המשפט העליון (רע"פ 3237/99) לוי נגד מדינת ישראל שקבע כי שימוש בטלפון באמצעות אוזניה אינו מהווה עבירה על תקנה 169 (שימוש באוזניות). ואילו המאשימה (מדינת ישראל) לא העלתה כלל את הטענה כי שימוש בטלפון באמצעות אוזניה מהווה עבירה על תקנה 28(ב) וגם כיום המאשימה לא מגישה כתבי אישום כנגד נהגים הנוסעים ברכבם, כאשר אוזניה צמודה לאוזנם. ממשיך בית המשפט ואומר : "לאור עמדת המאשימה הקובעת כי שימוש בטלפון באמצעות אוזניה אינו מהווה עבירה על הוראות תקנה 28(ב), למרות שאוזניה אינה דיבורית המותקנת ברכב. באותה מידה שימוש בטלפון באופן שהשתמש בו הנאשם, אינו מהווה עבירה על הוראות תקנה זו, הואיל והנאשם מחזיק את הכידון בשתי ידיו ואין בשימוש באופן הזה הפרעה לנהיגה של הנאשם ברכב." לסיכום : שימוש באוזניה מותר ואינו מהווה עבירה. הצמדת טלפון בעזרת הקסדה ברכב דו גלגלי: עם קסדה מלאה מותר. עם קסדה חצי, יש להאשים את הנהג בסעיף 21 ג' (נהיגה בחוסר זהירות) ולא בסעיף 28 ב'. הנימוק הוא כי בסוג קסדה כזה הטלפון עלול ליפול. יום טוב.
מסכים 100% שזה זילזול בוטה בחוק, ויותר מכך בבטיחות הנוסעים בסביבה. הרי באותו
מעמד רכישת הטלפון יכולת לקנות דיבורית אבל החלטת שלא צריך כי "יהיה בסדר". אז לשמחתך נתקלת בשוטרים/מתנדבים שלא חשבו על הסיכון שאת מהווה אלא רק על עלות הקנס. אני מעריך שאצלי היית מקבלת דו"ח ולא ממש משנה למה לא השתמשת בדיבורית. בטיחות הנוסעים בכביש והולכי הרגל יותר חשובה לי מהכסף שלך, ואם זה מה שצריך כדי לחנך אותך, זה מה שיהיה.
אם עוקפים אותך מימין....זה סימן להרבה אפשרויות
1)או שאתה נוסע בנתיב השמאלי לאט מידי.. 2)או שאחריך נוסעים אופנוענים במינימום 200 קמ"ש... 3)או שאתה נוסע בליל שישי או ליל שבת בכביש בין עירוני ומעכב את הנהגים הצעירים בדרכם לבילוי... 4)או שמאחריך "טס" נהג שיכור שהמשטרה רודפת אחריו.
בדיקת שכרות - חלק 2
החוק מחייב את הנהג לבצע בדיקת שכרות כאשר שוטר דורש זאת ממנו. אבל, מאחר ולשוטר אין סמכות לכפות בכוח על הנהג לבצע את בדיקת השכרות, אזי נוצר מצב שבו נהג יכול לכאורה לסרב לבצע בדיקת שכרות ולצאת פטור מעונש. עקב כך, במקרה שבו נהג מסרב להבדק בבדיקת שכרות (בין אם זאת בדיקת דם ובין אם זאת בדיקת אויר נשוף) - אזי לשוטר ישנה אפשרות להאשים את הנהג בסירוב לבצע בדיקת שכרות (הזמנה לבימ"ש).