שאלה האם גם שמכבסים צבעוני ניתן להוסיף חומץ (לא מלבין את הכביסה כלומר משאיר כתמים בהירים)
אני מידי פעם מוסיפה חומץ רק בכביסה לבנה ואני יודעת שלא קורה כלום רק כביסה יותר לבנה!!!
תודה על הטייפים המעולים .
לינדוש.
צהרים טובים.
אני מקווה שכאן אקבל מענה לבעיה רצינית .
אמא שלי חתמה על בעלות של 2רכבים שאחים שלי קנות (מכיון שהם מקבלים תמיכה מביטוח לאומי ) בקשו מאמא שהם ירשמו על שמה את הרכב ...
אמא חתמה ולא חשבה שהיו לה בעיות עם הוצאה לפועל ועיקולים בבנק.
אח אחד נכה והרכב למעשה מוביל אותו לכל מקום ...הוא גרוש עם ילדה בת 4 שנימצאת אצל אמא שלה במגדלת העמק...
ואחות שרכשה את הרכב ורשמה על שם אמא והיא לא יכולה לירשום לאף אחד יש לה ילדה נשואה ילד חייל ועוד 2קטנים שלומדים בבית הספר..
מה עליה לעשות בכדי לטבל את הבעלות על שמה עיקלו לה את חשבון בבנק והיא לא יכולה להוציא כסף לצרכים אישים שלה היא אשה קשישה וחולת סכרת גרה בדירת עמידר ..
הודע לכם על הענות למי לפנות.
אני הבת שדואגת לה .
לינדה
שבוע טוב לכולם ...
לא הבנתי מה הולך כאן ניפתח מחדש פורום לעוגות מקושטות ...
משהו השתנה בוואלה ..או שרק אצלי...
שבוע טוב
בהצלחה להמשך .
לינדוש.
ראש השנה?
כבר מתקרב? תודה על התזכורת. ממש לא חשבתי שזה מגיע. לא חשבתי על תפריט, אין לי מושג באיזה הרכב נהיה. בדרך כלל - ההחלטות נופלות ימים ספורים לפני. לפני כמה שנים הכנתי חלה לראש השנה, לפי רעיון של סמדר שכתבה כאן הרבה. רעיה
לכל מי שחיפש עם מה "לנגב" את הרוטב. לחמניות
לחמניות שלושה קמחים. 1 ק"ג תערובת קמחים (שליש שיפון, שליש קמח מלא ושליש קמח לבן). 1 כף סוכר 1 כף מלח 2 כפות שמרים יבשים. 2 כפות שמן 500 מ"ל מים פושרים. (לא מוזגת הכל בבת אחת. מתחילה ב 300 מ"ל ומוסיפה תוך לישה במיקסר בהתאם לצורך). למריחה: חלמון מדולל במעט מים לעיטור: שומשום, קצח, פרג, מלח גס. לפי הטעם. ההכנה: להכניס את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה. ללוש עד לקבלת בצק גמיש רך ולא דביק. אם המרקם נראה יבש מדי להמשיך ולהוסיף מעט מים. אם הבצק נראה רך מדי, לא להזדרז להוסיף קמח. במהלך ההתפחה לרוב הוא מתייצב ומפסיק להיות דביק. בכל מקרה אם נחוץ ניתן להוסיף קמח גם אחרי שלב ההתפחה. לכסות את הקערה עם הבצק במגבת מטבח לחה או ניילון נצמד. להמתין עד שהבצק מכפיל את נפחו. ללוש את הבצק לישה קצרה ואגרסיבית להוצאת האוויר. לחלק לחלקים לפי גודל הלחמניות שרוצים להכין. (אני מחלקת ל 16 חלקים זה גודל נוח ללחמניה וגם קל לחלק את הבצק ל 4, וכל חלק שוב ל 4). לעצב לפי הטעם והסבלנות. להניח את הלחמניות על תבניות מרופדות בנייר אפיה, במרחקים של 5 ס"מ זו מזו. לכסות את התבניות במגבת מטבח ולהמתין להכפלת נפחן. לחמם תנור ל 220 מ"צ טורבו ולהניח כלי עם מים בתחתית התנור. למרוח על הלחמניות חלמון מדולל במעט מים. לפזר לעיטור מה שאוהבים או בכלל לא. להכניס את הלחמניות לתנור. להוריד טמפרטורה ל 180 מ"צ. אחרי 10 דקות אפיה להוציא את התבנית עם המים. להחליף את מיקום התבניות ולאפות 15 דקות נוספות עד להזהבה.
לא יפה להגיד איכס על אוכל
אבל לאחרונה עם כל ה"גילוש","נירוש","פירגוש","לינדוש" ועוד,יש לי בחילה. אולי אפשר קצת פחות סכרין?!חבל,זה היה פורום ככ נחמד,חם ומעניין.