מתכון מעולה להמבורגר
רכיבים:
500 גרם בשר שפונדרה
500 גרם בשר טלה/כבש
100 גרם שומן
בצל בינוני
פלפל שחור
מלח מעט שמן
הכנה
לטחון את הבשר והשומן טחינה בינונית
לקצוץ את הבצל לטגן עד השחמה קלה בלבד לסנן ולהניח בצד
להוסיץ לבשר את הבצל מעט מלח ומעט פלפל שחור, ללוש הייטב ולהכניס למקרר לפחות למשך שעתיים.
להוציא מהמקרר, ליצור המבורגרים בעובי של כ אחד וחצי סנטימטר ולהכניס לקירור לפחות לשעתיים.
יש להוציא את ההמבורגרים לפחות שעה אחת לפני מועד הבישול, ולהתחיל את הבישול על מחבת עם מעט מאוד שמן, ואש גבוהה (לא מחבת עם פסים אלא מחבת שטוחה) עד שההמבורגר משחים הייטב, להוציא ולהניח בצד
יש להפעיל את הגרילר על חום בינוני ולצלות עד לדרגת ההכנה הרצויה, בד"כ נהוג לאכול המבורגר ברמת צליה של מדיום וול
בתאבון