היי דני,
אני עבדתי בתור עצמאית כמה שנים, זה לא כזה ביג דיל.
כפי שענו, יש משתנים רבים שצריכים להילקח בחשבון, וקשה למצוא מחירים מדויקים. יש כמה מחירונים מומלצים שיתנו לך תמונה כללית, כמו זה. אפשר להיעזר, אבל כמובן לנסות לקבל הצעות מחיר מכמה רואי חשבון, כי המחירים משתנים
נראה לי שאף פעם לא מאוחר. למרות שלהקלות בלימודים את כנראה לא זקוקה :)
על ריטלין לא הייתי ממליצה גם, אבל הבנתי שיש תוספי תזונה קצת בטוחים יותר.
עוד מידע בנושא מתוך מדריך שמצאתי:
ארסנל אביזרי בטיחות במקומות עבודה כולל מטפים מסוגים שונים, גלגלונים, זרנוקים ומחבטים. האביזרים הללו ניתנים להפעלה על ידי כל אדם, לאו דווקא כבאי מקצועי. הוראות ההפעלה שלהן פשוטות למדי. חשוב להציב אותם במקומות בולטים, כדי לא לבזבז זמן יקר בחיפושים אחריהם בשעה גורלית. ואולם, בכך לא מסתיימת האחריות שלנו: חשוב לוודא כי כל אמצעי הכיבוי אכן תקינים. כדי להבטיח זאת, יש להעבירם לביקורת של טכנאי מורשה אחת לשנה. אם מכל סיבה שהיא נעשה כבר שימוש באחד מהכלים הללו - לא ניתן יהיה להשתמש בו שוב.
אבל אלו לא הכלים ההכרחיים היחידים. במקומות הומי אדם מותקנים ספרינקלרים או מערכות כיבוי אש אוטומטיות. המערכות האלה מופעלות מיד במקרה של שריפה, ומתריעות על פריצתה גם באזורים סמוכים למקום האירוע אליהם האש עדיין לא הגיעה. הדבר נעשה ובעיקר נשמע עם הפעלת האזעקה. הספרינקלרים הם, למעשה, המענה האולטימטיבי הראשוני לשריפות. הם נועדו לכבות להבות גם ממרחק, כאשר עומדים מחוץ למבנה הבוער. גם במקרה שלהם חשוב מאוד לערוך בדיקת תקינות אחת לשנה, אפילו אם לא נעשה בהם עדיין שימוש.
אביזר חשוב נוסף הוא מפוחים. תפקידם של המפוחים הוא לפזר את העשן בשעת שריפה. בבניינים מעל תשע קומות חובה להתקין מפוחים, והכרחי לבדוק אותם פעם בשנה. החשיבות של המפוחים היא קריטית במקרים של שריפות גדולות. שכן, רוב הנפגעים הם משאיפת עשן וחנק, לאו דווקא ממגע ישיר עם האש.
אמצעי אחר, חיוני מאין כמוהו, הוא גלאי עשן. גלאי העשן עברו בשנים האחרונות קפיצה טכנולוגית משמעותית. ניתן היום לחבר גלאי עשן למערכות אוורור ומזג אוויר, כך שאם אכן פורצת שריפה, המערכות הללו יפסיקו את פעולתן, ולא יגבירו את הסיכון להתלקחות חמורה יותר. ניתן גם לחבר את הגלאי למנגנון שיפתח את החלונות באופן אוטומטי, ואפילו לסנכרן אותו לחייגן טלפוני, שברגע האמת יחייג למספר שהוזן מראש, למשל מוקד החירום של מכבי אש.
חשוב להקפיד על חשיבות תחחזוק המבנים בציוד המתאים לשעת חירום. אבל חשוב לא פחות לתדרך את האנשים עצמם, אפילו עד כדי תרגילי סימולציה. האחריות על התקנה של כלים אלה והשימוש הנכון בהם מוטלת על ועד הבית; ואם אתם מבחינים כי משהו לקוי במבנה בו אתם מתגוררים, או עובדים, הכתובת על פי חוק היא ועד או אב הבית. ובשביל השקט הנפשי שלכם, אל תחכו ליוזמה של שכן או עובד להדרכה כלשהי, זה בדרך כלל לא קורה. קחו לכם שעה פנויה, סרקו את המבנה בו אתם נוהגים לשהות, ודאו שהכלים הללו אכן נמצאים במקום, וראו היכן נמצאים פתחי החירום.
חשוב לשמור על רמת מוכנות גבוהה, ועם זאת לקוות שלא נצטרך לעמוד במבחנים קשים אלה.
לא מסכימה.. מיליוני ערבים מועסקים בישראל- תפטרו גם אותם?
כל מערכת הבריאות שלנו היא ברובה מורכבת מערבים. וכך גם תשתיות וכדומה.
ערבים ממזרח ירושלים אולי, ובטח שוהים לא חוקיים. אבל ערבים כמכלול?
מכירה מישהי שעשתה את ההכשרה בלוינסקי, והבנתי שהייתה מרוצה. אבל לא יודעת איך זה ביחס לבתי הספר האחרים.
אם יש שאלות ספציפיות, אוכל להעביר לה
צירפתי לך רשימה של מוסכים שקיבלו ביקורות גבוהות של גולשים.
מציעה לך לבדוק מי מהם הכי רלוונטי בעבורך.
בהצלחה
למה שמדינות כמו איראן וקטאר ישקמו את עזה, ולא את החמאס?
אם בונים עליהן, עדיף לעשות הכול לבד, ולעשות הכול למוטט את החמאס בעצמנו. יש לנו את הכלים לעשות זאת במהרה