מאור גנון-מנהל פורום אוכל
"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.
ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"
לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא
תודה רבה על התגובות, יש לציין שיש כמה דרכים להכין את המרק, כל דרך טעימה ומיוחדת.
המשך ששבוע נהדר
פילה סלמון ברוטב סויה ולימון מתכון משגע , אפוי בתנור רך ונימוח, מומלץ לארוחת חג או כטוויסט לדגים ברוטב אדום המקובלים בשולחן שבת.
נשיקות מרנג מתוקות, לא סתם קוראים להם נשיקות, כל ביס הוא כמו נשיקה מאדם אהוב, פשוט קטנות ומתוקות. מתכון שמורכב משלושה מצרכים שתמיד יש במקרר, קל ופשוט מאוד להכנה. הסוד הוא בפתיחת הסוכר לתוך החלמונים בתחילת האפייה באמצעות שיטת האידוי (בן מארי). מוגש באהבה.
נשיקות מרנג מתוקות, לא סתם קוראים להם נשיקות, כל ביס הוא כמו נשיקה מאדם אהוב, פשוט קטנות ומתוקות. מתכון שמורכב משלושה מצרכים שתמיד יש במקרר, קל ופשוט מאוד להכנה. הסוד הוא בפתיחת הסוכר לתוך החלמונים בתחילת האפייה באמצעות שיטת האידוי (בן מארי). מוגש באהבה.
מתכון לקרם בורלה משגע שמורכב ממעט מרכיבים וזמן העבודה קצר.
מומלץ במיוחד לשולחן חג השבועות.
העיקר לא לפחד כלל, כי למרות הטעם הנפלא ההכנה מאוד פשוטה.
מוגש באהבה.
אופן ההכנה:
ל 12-14 לחמניות
מצרכים:
10 כפות של טחינה מלאה
3 כפות מים
2 ביצים בגודל L
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות דבש
1 כפית שטוחה של מלח
1 כפית של זעתר/אורגנו
אופן ההכנה:
ספגטי איטלקי ברוטב פסטו ירוק וטרי, מנה איטלקית נפלאה שקל להכין ובהחלט שווה את המאמץ.
1 חבילת ביסקוויטים פתי בר
1/2 חבילה של ריבת חלב (בערך 3 כפות גדושות)
2 בננות
2 חפיסות שוקולד חלב
1/2 חפיסה של שוקולד מריר
בתאבון.
6 חתיכות של פילה סלמון (1 ק"ג)
6 פרוסות לימון כבוש (במידה ואין גם לימון רגיל זה מצוין)
חצי כוס שמן זית
6 שיני שום קצוצות
4 כפות כוסברה קצוצה
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 כפות סויה
כפית מלח
בקערה מערבבים את כל המצרכים למעט הדג והלימון.
מסדרים את הדגים בתבנית ומניחים על כל פרוסת דג פרוסה של לימון.
יוצקים את הרוטב שבקערה מעל הדגים באופן שווה.
מכסים את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10 דקות.
מורידים את המכסה ואופים כ12 דקות נוספות.
מורידים לצלחות ומגישים.
בתאבון.