לאחר אירוע השלג המשמעותי ביותר שהיה לנו בשנים האחרונות האחרונות הוורטקס ממשיך להיות חזק יחסית, במידה כזו שלא ראינו כל החורף הנוכחי וזה אומר שכבר לא נראה בריחות אפיק גדולות אל מרכז ומערב אירופה בזמן שנהיה תחת חסימה ממושכת.
למרות זאת, אציין שהתצורה של הוורטקס היא לא כל כך אידאלית בשביל מערכות גדולות באזורנו אך ממש לא חסימתית ולכן גם לאחר המערכת הגדולה שהיתה כאן השבוע נמשיך לראות מערכות ואפיקים מגיעים מדי פעם ככל הנראה לא גדולים כאשר המערכת הבאה היא מן אי"ס פעיל בשלישי הקרוב ולשמחתנו אין בנתיים סימנים לפרקי חום ויובש ממושכים כפי שרוב החורף הנוכחי התאפיין.
מגמה מעניינת נראית לקראת ה-7 במרץ, המודלים מנתחים התעמקות של הוורטקס בקווי האורך שלנו עם שלוחה דרומית, כמה דרומית תהיה?? קשה לדעת.
לפי גפס הבוקר הוא מראה התעמקות מאד רצינית, ככה שאולי סביבות ה-7 במרץ זה תאריך היעד למשהו בעל הפוטנציאל למערכת המשמעותית הבאה שתהיה.
נמשיך ונעקוב
סיכום עד כה:
ברנקל- התמתנות קלה (גם בעדכון בוקר המינוס 30 לא הגיע למרכז), בכל מקרה עדין לפיו אירוע שלג מכובד.
גפס- התמתנות ברורה מעדכון צהריים, גם מבחינת הערכים וגם מבחינת משך הזמן שלהם אם כי לפיו עדין אירוע שלג רציני.
הקנדי- פשוט מדהים שהוא נשאר עדין קיצוני כל כך הרבה עדכונים, ויתר על כך אפילו מעט הקצין הערב.
בריטי עם מינוס 28-29 על מינוס 2
EC מתון עם מינוס 28 על מינוס 1 בערך
הקנדי....עדיף לא לדבר הוא מטביע אותנו בשלג עד שישי בבוקר
גפס צהריים מאד מוקצן לדעתי, המודל ממש השתנה מפסימיות מוחלטת מאתמול להיום.
כרגע ברקנל שומר על יציבות מופתית לאורך כל המערכת וכן מביא מערכת שלג יפה, אולי במעט מתונה ממשוגעפס. אבל לאור היציבות שלו בנתיים הייתי הולך איתו.
עוד שעתיים מתחיל עדכון ערב, מומלץ להמשיך את השרשור הנוכחי הקיים.
נתחיל מכך, שבימים הקרובים לאחר אירוע ה-SSW שעברנו בינואר, הוורטקס נותר חלש למדי וזה בא לידי ביטוי בהמון קור ומשקעים שזלגו לאזורים הציקלוגנטים החזקים בקווי הרוחב הבינוניים של תא פרל.
1.החוף המזרחי של צפון אמריקה (כאשר זרם הסילון פוגש בהרי הרוקי הוא נוטה להתעמק מזרחה כחלק מאפקט ה lee low)
2.זרם הגולף- במערב ומרכז אירופה, דבר שכמעט נותר זהה כל "החורף" שהיה למעט שבוע בודד בחודש ינואר וזה הביא את זרם הסילון להדרים לשם ולתת קור פולארי בהספקה מאד מכובדת החורף.
שימו לב לנתון הזה: ספרד חוותה את אירוע השלג הכבד ביותר מינואר 1971 (שידוע בחומו ובעצירת המשקעים החריגה גם בארץ), ובשבוע האחרון גל קור המלווה בשלג הכבד ביותר מחורף 2010 פוקד את מערב אירופה (חורף 2010 הוא החורף החם ביותר שהיה בארץ, בעוד במערב אירופה היה קר מאד).
עכשיו היוצרות מתהפכות, לאחר דשדוש כמעט לאורך כל מרכז העונה, הוורטקס מתחזק, והדבר יבוא לידי ביטוי דרך התעוררות הרמה האטנלטית שהולכת להשתלט על מערב אירופה ביד ברמה.
במקביל, כל הקור שנדלף למרכז ומערב אירופה בשבוע האחרון עם השינוי ברכיב הזס"ל המיוחל שיחל כבר בימים הקרובים, אותה מאסת הקור האדירה תגיע לים השחור ומשם אלינו, ולא ארחיב על כך מכוון שבפורום דנים על שבוע הבא ימים כלילות.
ומה לאחר המערכת הגדולה של שבוע הבא?......
הוורטקס נשאר חזק יחסית כמו שלא היה כמעט כל החורף והרכס שהולך להשתלט על מערב אירופה בכל אנסמבלים נראה סטטי ויציב וזה ייתן לנו מצב לא חסימתי כך, מערכות יוסיפו להגיע מדי פעם והאוויר הקר ימשיך לשרור באזורנו גם לאחר הסערה הגדולה.
לקראת סוף החודש מהלך מעניין, הוורטקס מתפצל לשני תתי מערבולות שאחת מהן צפויה להתיישב מעל קווי האורך שלנו......
בגלל הטווח זה ישתנה עוד, אך בכל מקרה החורף המוזר הנוכחי צפוי להתחיל ב-16.2 ועדין לא ידוע מתי להיגמר בתקווה שהסוף של העונה יביא טוב יותר מאשר מרכזה....
חורף נעים
איסי וגפס התחלפו בתפקידים, אם עד אתמול איסי הראה אירוע שלג רציני מאד וגפס הראה אירוע בפסגות הרי שהבוקר התהפכו היוצרות ואיסי נעשה המתון וגפס המוקצן, מגמה שרק התחדדה בעדכון הצהריים המוקצן.
ברקנל, נשאר יציב כמו כמעט כל הימים אחרונים למערכת שלג רצינית, ובאופן מפתיע גם הקנדי שממשיך לדגול באירוע קיצון (למודל יש נטייה להקצין משקעים חשוב לציין באופן תמידי).
בקיצור, אני שומר על אופטימיות זהירה מכוון שאחד "משלושת הגדולים" יחסית יציב בצפי שלו במערכת ולא מזגזג והלא הוא הרי ברקנל.
בכל מקרה ניתן לאמר הבוקר שהמערכת תהיה עתירת גשמים וכן, זה מגיע על חשבון איזותרמת המינוס 6 ומטה שהראו חלק מההרצות בעדכונים האחרונים כמו שחלקכם רציתם.
ודבר נוסף שניתן לאמר על המערכת שהיא תהיה מהירה, משמע לא ממושכת.
נמשיך ונעקוב....
מוכן לתת את הקיליה שלי על מנת שגפס ערב יתגשם.
אגב זה אותו כוון שברנקל הלך אליו בעדכון ערב עד הטווח שניתן לראות ואיסי בעדכון בוקר.
הרי שאם מה שהמבצעית של גפס מראה יקרה אחד לאחד (ברור לכם שזה לא באמת מה שיקרה כן? ) הרי שמדובר כאן על תקופה ממושכת, גשומה וקרה מאד עם כמה אירועי שלג בהרים שלא נדבר על זה שאפילו בהרי הצפון לפי עדכון ערב צפוי לרדת שלג ללא הפסקה עד להודעה חדשה (בגלל זה אמרתי שזה עדכון מופרך) וכמובן הטווח ההזוי
.
בקיצור על תבנו על זה, אבל באמת שאם התרחיש הזה קורה הרי שנשכח שמרבית החורף לא היה כאן חורף.
שמעתי שצפוי גל חום בשבוע הקרוב.
מקווה שלאחריו נקבל לפחות חודש רצוף על טהרת הקור.
מצידי שיהיה יבש, העיקר פשוט קר וזהו.
אכן מיום שני ועד להודעה חדשה הטמפרטורות יהיו גבוהות בהרבה ממהממוצע לתחילת פברואר עד להודעה חדשה.
לפחות נקווה שמהסינופטיקה של רביעי-חמישי- שישי נוכל לגרוף כמות נאה של גשם, דבר שלא ניתן לחזות עד יום לפני אירועים מהסוג הזה.