אין שום משמעות...
אין שום משמעות לכמה מתוק ייצא הסירופ
להפך, כמה שייצא יותר מתוק זה יהיה טוב יותר
כי בכל מקרה מוהלים אחרי זה את הסירופ באלכוהול ולפעמים גם במים
ולכן ככה שיהיה מתוק יותר תוכל למהול באלכוהול מבלי
לחשוש שייצא תפל
הכנת ליקר תאנים
מניסיון שלי :
אני אף פעם לא שוקל ולא מודד , המדיד אצלי הוא העין ולשון.
2 קופסאות של תאנים בשלות,
לשטוף אותן טוב כי יוצא מהן תחליב מר מהעוקץ.
אפילו לשפשף אותן בעדינות עם סמרטוט רטוב ולשטוף.
אני משרה אותן בוודקה , או אם אתה רוצה לשפר את הטעם , תשרה אותן בברנדי או רום ((רק תקפיד שיש לפחות 40 אחוז ברום תנסה למצוא רום אדום ככה הצבע יהיה חזק יותר )).
אני מחלק את התאנים ל4 , אבל לא חותך עד הסוף , משאיר את התאנה ככה שתראה כמו פרח, תמלא בפרי כ שני שליש צנצנת גדולה.
על כל התאנים תשפוך את האלכוהול (( וודקה רום או ברנדי)).
וכחצי כפית ציפורן. (( שום דבר לא ישווה לניחוח של זה ))
אני מכניס לצנצנת מיכל פלסטיק ריק שיפריד בין התאנים למכסה ככה שהתאנים/ או כל פרי אחר לא יהיה מחוץ לאלכוהול ויירקב באוויר.
תמתין שבועיים וחצי-שלושה שבועות , תסנן בחיתול או בפדי גזה
תוסיף על כל ליטר אלכוהול שמזגת שליש מי סוכר.
אני מכין מי סוכר "לייט" לליקר תאנים כי הן מתוקות
כלומר על כל מנה של סוכר 2 מנות מים.
אחרי הוספת מי הסוכר תמתין 3 שבועות ותקבל את אחד הליקרים הכי טעימים שיש.
בהצלחה אייל