קודם כל תודה רבה לך ד"ר גרתי על התשובה המלאה! עוד כמה שאלות שצצו לי ואני רוצה לחדד-
1. בהנחה ואני לא ארצה להמשיך בתחום המחקר (או שזה לא יהיה הדגש שלי בעבודה) אלא יותר מעניינת אותי עבודה עם אנשים בהקשרי ייעוץ או הכוונה או טיפול - יש אפשרות למצוא תעסוקה בשוק ישר לאחר תואר ראשון? אם לא, יש תואר אחר רלוונטי יותר?
2. בסיום תואר ראשון מה ממוצע השכר אותו ניתן להרוויח?
3. לאיזה תארים ניתן להמשיך בתואר שני שהם לא מכוונים בהכרח למחקר (מלבד פסיכולוגיה קלינית?) והאם כאן כן ניתן יהיה למצוא עבודה בלי להמשיך למינימום דוקטורט?
4. האם מלבד פסיכולוגיה קלינית יש תואר שני שניתן להמשיך אליו שגם הוא עוסק בטיפול?
תודה מראש!!!
המשך-
רציתי לדעת אם זה מכוון רק למחקר? ובכלליעל אפשרויות התעסוקה והפיתוח בו והאם הוא מומלץ או שזה סתם תואר ראשון מעניין אבל לא פרקטי??
היי,
משיקולים של זמן אני צריכה להחליט בחודשיים הקרובים איזה תואר אני רוצה ללמוד ואני ממש מבולבלת.
כל עולם הרפואה מעניין אותי מאוד. אבל מכיוון שמדובר במקצוע כ"כ תובעני אני לא יודעת אם אני מוכנה "להקריב" את כל החיים האישיים עבורו. אני יודעת שאני ארצה לעבוד עם אנשים במשהו שקשור לעזרה וטיפול.
בדקתי הרבה בנוגע לתארים שקשורים לנושא ומצאתי את התואר ביולוגיה-פסיכולוגה באונ' בן גוריון. מה גם זה תואר ראשון שיפתח אותי באמת לכל העולם הזה של הפסיכולוגיה והמחקר ואולי ככה אבין באמת מה מתאים לי יותר.
אני יודעת שאני אהנה מאוד מהלימודים עצמם ואשקיע אבל הפחד שלי הוא שבסיום התואר יהיה קשה מאוד למצוא עבודה טובה, וזה משהו ששמעתי מלפחות 4 בוגרים שהמליצו לי כי אני עוברת את סף הקבלה לנסות ללכת ישר על רפואה או לבחור תואר אחר לגמרי שבסוף יש מה לעשות איתו (למצוא עבודה טובה עם כסף טוב בלי להסתבך יותר מידי).
אני יודעת שארצה להמשיך לתואר שני אבל אולי לא מיד אחרי. וגם כאן הבנתי שבודדים האנשים במצליחים להמשיך לתואר השני בפסיכולוגיה כי מדובר בתוכנית מצטיינים עמוסה מאוד.
יש כאן מישהו שאולי יודע קצת יותר (אם מניסיון אישי או שהוא שמע מחברים) על התוכנית הזאת של ביולוגיה-פסיכולוגיה (http://in.bgu.ac.il/welcome/Pages/de..._degree_1.aspx