אלי, לדגים טרייםים וממקור טוב צריך ממון
זה נכון גם לגבי בשר, גבינות, יין ואפילו ירקות ופירות. דגים טובים מהים קונים אצל הדייגים ולא אצל רוב מוכרי הדגים. המחירים לפי סוג הדג והעונה, יש במחירים שפויים ויש יקרים מאד לדגים המובחרים. בנוסף, יש יבוא יומי של דגים ופירות ים מצוננים מהמעולים שקיימים ועם תעודת אותנטיות, אלו לא יגיעו למחנה יהודה ובטח לא לדרך חברון. נכון זה עולה הון אבל זה שווה (למי שחשוב לו)כל שקל. בכלל זה לוקוס, סלמון, בקלה, ברמונדי, קוד ועוד, כולם >לא מחקלאות ימית< למרות שאין בכך כל פסול. בסוף השבו היה לנו חצי מ- Flounder (יענו סול ענק)במשקל כ-3 קג', חצי כי חצי לקח הדייג. מעולה שבמעולים, ראה בתמונה. אה עוד דבר קטן, כשאוכלים דג (או אוכל בכלל) רצוי להנות מטעם המוצר ולא מחריפות או תיבול יתר שאינו מאפשר לדעת בכלל מה אוכלים ולכן גם צריך הכנה מהירה ופשוטה.
חזה עוף פיקנטי ותפו"א ופטריות בבשמל
חזה עוף פיקנטי, תפו"א ופטריות בבשמל לפרווה ראו הערות בסוגריים 2 מנות רוטב בשמל (רוטב לבן): 30 גר' חמאה (מרגרינה או שמן) 1/2 בצל בינוני קצוץ דק 1 שן שום כתושה 1 כף קמח 1 כפית חרדל 250 מ"ל חלב (או חלב סויה/חלב קוקוס/מים) 2 כפות עירית קצוצה 2 תפו"א גדולים מבושלים וקלופים 150 גר' פיטריות שמפניון קטנות שלמות או אחרות 2 חזות עוף שלמים (חצי פרפר) 1 כף שמן זית או קנולה 1 כף רוטב סויה 2 כפיות רוטב תמרהינדי 1 כף סילאן קורט פלפל צ'ילי טחון מכינים את הרוטב – מחממים וממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל והום ומטגנים רק עד שקיפות, מוסיפים את הקמח ומערבבים, ממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים 3/4 מכמות החלב והחרדל ובוחשים, ממשיכים לבשל בבחישה עד להתעבות הרוטב, אם יש צורך מוסיפים עוד חלב וממשיכים לבשל בחישה מתמדת, הרוטב צריל להיות במרקם של שמנת, אם יש צורך מוסיפים עוד מעט חלב ומבשלים. חוצים את תפו"א לאורכם ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומוסיפים לרוטב עם הפטריות, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד דקה בבחישה עדינה ומסירים מהאש. מחממים את השמן במחבת, מניחים את חזות העוף ומטגנים להשחמה קלה מכל הצדדים, מוסיפים את שאר התבלינים וחצי כוס מים ומערבבים, ממשיכים לבשל על להבה בינונית והופכים מדי פעם את חזות העוף לציפוי, אם יש צורך מוסיפים מעט מים אבל לא מרבה ולשים לב שהרוטב לא ישרף. מסירים מהאש ומניחים לדקה. מחממים מעט את רוטב הבשמל, מוסיפים את העירית ומערבבים. מניחים כמות מהרוטב על צלחות ההגשה. פורסים את חזה העוף אלכסונית ומניחים על הרוטב. מזלפים מעט מהרוטב על חזה העוף ומגישים מיד.