איזה יופי ציפי! £121£
וכמה מדויקות הגלילות. תגידי, זה מצה רטובה? כי לי היא תמיד או מתפרקת או שיוצאת רטובה מידי. נראה נפלא. שבת שלום ציפי ומועדים לשמחה גם.
עוגת שוקולד של קרן הקטנה - חיים כהן £46£
עוגת שוקולד קרן הקטנה - חיים כהן 150 גרם אגוזי פקאן קלופים 300 גרם חמאה 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות 2 /1 כוס סוכר 7 ביצים 3 כפות קוניאק ½ כפית קקאו 2 כפות פירורי לחם - לעניות דעתי ניתן להחליף את הכמות הזו בקמח מצה מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית. שמים את האגוזים בשקית ניילון, סוגרים, ועוברים על השקית במערוך פעמיים או שלוש, כדי לשבור את האגוזים לחתיכות גסות. ממסים את החמאה בסיר קטן ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים. מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם, מוסיפים אליהם כ – 5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים. מורחים את העיסה בתחתית התבנית, אופים 5 דקות, מוציאים ומצננים. יוצקים את השוקולד לתבנית, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.