פלפלים ממולאים באורז חצילים גרגרי חומוס וצנוברים
פלפלים במלית צמחונית עשירה בטעם בשילוב אורז , חצילים ,גרגרי חומוס ,בצל מטוגן ,צנוברים ועשבי תיבול
כמות החומרים תואמת למילוי 14 פלפלים
חומרי המלית
1.5 כוסות אורז
1 בצל קצוץ
2 חצילים בינונים קלופים
1/2 כוס צנוברים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
בהרת
קינמון
2-3 כפות מהרוטב
הכנת המלית
להשרות את האורז לחצי שעה במים רותחים עד כיסוי .
לטגן את החצילים לאחר שקלפנו אותם וחתכנו אותם לקוביות ,לטגן את החצילים
עד השחמה ולהוציאם למסננת לסינון שמן הטיגון .
לטגן את הבצל שקצצנו דק עד לשקיפות ולסנן את השמן .
לסחוט את האורז ממי ההשריה ולהוסיף לאורז את החצילים והבצל שטיגנו ,את הצנוברים,
גרגרי החומוס ,הפטרוזיליה ו2-3 כפות מרוטב העגבניות .
לתבל בנדיבות ולערבב היטב את המלית.
חומרי הרוטב
1 בצל קצוץ דק
1 קופסא עגבניות מרוסקות 800 גר'
1 רסק עגבניות 100 גר'
4 שיני שום
1 כוס נוזלי מרק עוף
מלח , פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות סוכר
הכנת הרוטב
לטגן את הבצל שטיגנו עד לשקיפות , להוסיף את השום שקצצנו דק והפפריקה המתוקה
ולבחוש היטב . להוסיף את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ונוזלי המרק .
לבחוש היטב ולהביא לרתיחה . להנמיך לאש נמוכה , לתבל ולבשל כ 20 דקות .
הכנה
למלא את הפלפלים במלית , לצקת מהרוטב לסיר רחב עד כיסוי הקרקעית .
לסדר את הפלפלים ולצקת את יתרת הרוטב מעל עד שהרוטב יגיע לגובה הפלפלים .
להביא לרתיחה ולהמשיך בבישול על אש נמוכה כשעתיים