החורף חוזר ועמו מתכון

החורף חוזר ועמו מתכון

שהחורף מגיע בסופ"ש יש לי תירוץ למלא את הבית בריחות של מטעמים חמימים!

אני כבר אחרי ניקיון יסודי בבית השבוע ומחר בשישי יש עוד יום ניקיון רציני אבל היום אני הולכת על אהבה אחרת שלי - האפייה!מה מתחשק לי באווירת החורף? קלאסיקה של ילדות או בשמה הרשמי: עוגת טורט עם מיץ תפוזים.

המתכון פורסם בוואלה!אוכל בלינק: http://food.walla.co.il/recipe/64907 וצירפתי את כולו ממש פה בפוסט.

בעיניי, זו עוגה קלאסית מעולה עם בונוס -  הבית מתמלא בניחוח תפוזים!

חמישי שמח!

מצרכים:

  • לעוגה:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 שמן
  • 1 כוס קמח מצה עדין
  • ½ כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

דרך ההכנה:

  • 1. טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמחים ואבקת האפייה עם קליפת הלימון.
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, מבלי לשמן.
  • 3. אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש.
  • 4. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

הנושא נעול
מנהל הפורום
250+

אוי עשית לי חשק ממש לטעמים של ילדות מממ סבתי הייתה מכינה עוגה שכזו אולי גם אני אאפה בסופש לגדמרי המזג אוויר לעוגה חמימה שמפיצה ארומה

אוהבת חתולים, בישולים, ניקיונות וכתיבה emo_95.pngemo_97.pngemo_98.pngemo_94.png

אהלן בנות שבת שלום!emo_111.png

איזו רוח

מביאה ניחוח-

רק שלריאות

לשאוף הכול

יעמוד הכוח..!emo_04.png

ואם עוגת תפוז השידרוג הזה יעזור לחסל אותה בשוס..

בזמן שהעוגה כמעט מוכנה

בסיר קטן שמים על הגז כוס מיץ  תפוזים + קליפת תפוז מגורדת +כמה כפות סוכר

 אם רוצים מתוק אז כחצי כוס ,אם פחות אז איזה 3 -4 כפות,ולבשל ולצמצם עד שיסמיך הסירופ מעט.

וכשמוציאים את העוגה ובעודנה חמה

בעזרת קיסם או כזה שיפוד עץ מחוררים את העוגה- זה למטרה שהסירופ יספג

ומצפים את העוגה כולה בסירופ וסביב!

תאמינו לי לא יתנו לה להיתקרר!!!

רצוי להכין שתי עוגות במכה כי אחת משאירה טעם לעוד וכשאין  הדוברמן יוצא מהאנשיםemo_95.png

אני מכינה אם קמח תופח  ומוסיפה גם לעוגה גרידת תפוז אם מיץ התפוזים

זה מגביר את הניחוח וטעם התפוז!

תהנו!

 

 

ואם ניחוחות אפיה 

אני השבוע הלכתי על בורקס

שהנכדים  על הבוקר נהנים מהם ועוד מצטידים בדרך לגן..

הם כוללים תפוחי אדמה,בטטות,ביצים קשות,מדליוני תרד,בצל מטוגן וגבינה בולגרית

הבצק אצלי דק כך שהם קלים וטעימים..

ויש מילית לא כמו הקנויים טונה בצק ובפנים שרידי משוemo_09.png

ולתוספת אפיתי השבוע 3 עוגות לייקח  שיש שחוסלו בכיף ונותרה לשבת עוד חצי.. לקפה או שוקו חבל על הזמן.

ומי שרוצה מתכון הינהו:

6 ביצים

שלושת רבעי כוס סוכר

כוס ורבע קמח תופח

קצת רום ווניל-אם אין אפשר שקיק וניל או גם וגם.

כף עד כף וחצי שמן.

גרידת תפוז וגרידת לימון.

2 כפות קקאו.

הכנה:

מפרידים  ביו החלבונים לחלמונים.החלבונים לקערת המיקסר,למי שאין מיקסר ויש ידני גם בסדר,ואם יש רק כף הקצפה וכוח להקציף גם בסדר!

את החלמונים(הצהובים) לקערית  אם הרום הוניל-גרידת הלימון התפוז והשמן.

משמנים תבנית - עגולה או שתיים חד פעמיות  כמו לאינגליש קייק,

או אם יש סיר פלא בחמאה ומי שרוצה כשר או מרגרינה או שמן

ומפזרים פרורי לחם או קמח מצות מה יש שיצפו את התבנית.(אם אין לא זה ולא זה ויש בסקוויטים לטחון דק ולהישתמש לציפוי ואם אין אז גם סוכר שיצפה הייטב סביב ילך.)

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

וכעת מקציפים ביצים לקבלת קצף יציב  -או קשה איך שיצא,(אם נופל מהחלמון=הצהוב בעת ההפרדה להוציא מיד אם הקליפה לא להשאיר- כי זה הורס את הקצף! וגם לדאוג שקערת המערבל תהיה יבשה קודם ההקצפה -הייטב!)

מוסיפים לאט את הסוכר אם סוכר הוניל עד קבלת קצף קשיח  ואז מוסיפים לאט את שאר הנוזלים וממשיכים להקציף(מקציפים במהירות גבוהה את הקצף והשאר).

מנמיכים מהירות ומוסיפים לאט כוס ורבע  קמח תופח.

כשהבלילה מוכנה- יוצקים לתבנית ומותירים בקערה קצת.

מוסיפים את הקקאו לבלילה שנישארה רצוי דרך מסננת ובוחשים לקבלת  בלילת שוקולד אם המרית

(כף דקה לעוגות להשגה בכלי בית

או סופרים,או בחד פעמיים-  עולה כמה שקלים וחייבת המציאות באפייה)

את בלילת השוקולד  יוצקים מעל הבלילה הלבנה בזיגזגים על כל העוגה.

לוקחים  שיפוד עץ או קיסם

ובעדינות מערבלים את בלילת השוקולד  רק לא עד כדי הפיכת העוגה לשוקוד

אלא כך שכשתאפה העוגה תהיה תערובת-כמו שיש.

מכניסים לתנור ואופים  על כ-170 מעלות כשעה.

אחרי 50 דקות בודקים בעזרת קיסם אם העוגה יבשה בפנים .אם כן נותנים עוד חמש דקות

וסוגרים תחימום. משאירים עוד כמה דקות בפנים ומוציאים על סמרטוט או מטלית רטובה וקרה

כך העוגה משתחררת בחלקה התחתון ולרוב כשמניעים אותה היא זזה חופשי.

אם לא אז בעזרת סכין בעדינות לשחרר מסביב.

 אני מבטיחה שתוך כמה דקות לא תישאר עוגה!emo_05.png

אם אין מי שיחסל

אפשר לקרר

ואם אמורים לבוא אורחים  אפשר

לחצות לשתיים לזלוף בפנים מעט יין טוב ולמלא בקצפת שמכינים משמנת מתוקה

לחלק הפנימי אפשר להוסיף בהקצפה מעט קקאו,והעליון לבן או גם שוקולד.

אפשר יום קודם לבשל שמנת מתוקה -להביא כנעט להרתחה ולהמיס בפנים שוקולד או לבן או מריר או חלב מה רוצים ,לכסות בנילונית ולאכסן במקרר היכן שקר מאוד לא בפריז.

ולמוחורת להקציף

מתקבל מילוי טעים חבל על הזמן חלק לבפנים ובחלק

לצפות תעוגה .

ואפשר לפזר סוכריות מעל או לגרד מעל באמצעות פומפיה  שוקולד  ומסביב

או מי שאוהב קוקוס לזרות מסביב

ולמעלה אגוזים או צימוקים

הכול הולך.

אפשר לחלק את העוגה לשתיים ואם יש הרבה אורחים אחת אם קצפת לבנה וכו

והשניה אם השוקולד

או גם לבשל שמנת מתוקה אם שוקולד לבן ולחצי השני  אם שוקולד מריר

וכך מעוגה אחת לייקח שיש -יש שתי עוגות מפוארות. כמובן לאכסן בקירור.

אפשר גם את אלו שאופים בתבניות המאורכות

לחלק לחצי ולצפות בשמנת מתוקה ,אפשר גם לקשט בתותים או מה ולהקפיא!

ואם אוכלים מיד אחרי האפייה -למעלה  נוצר באפיה  קרום קרנצ'י טעים!

תהנו.

הרבה לכתוב אבל ההכנה מהירה  ומעט עבודה.

חולה על עוגות תפוזים! טעם של פעם

תודה על ההשקעה מחייכת! עשית לי חשק לבורקסים ואי ואני בדיאטה!

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

מנהל הפורום
250+

הרגת אותי ליידי יקרה

ראשית  תודה!

ואת בדיאטה  חחחח אם עוגות???emo_07.png

חחח .. תודה על המתכון  -של זוזי תביאי עוד עוגת תפוזי!!!!!!יאמי מאמי!

אבל אם המתכון שלי לבורקס את יכולה לעשות דיאטה גם- וגם להנות

הבצק יוצא דקיק לא כמו הקנוי וגם הבורקיטוס   בריאים.

התנור שלי אינו חדש אז הזמן לאפיית תבנית לפיו ארוך משל התנורים של האופים

החדשים קרי -טורבו

בהם בטח זמן האפיה מהיר יותר!

אצלי כל נגלה לוקחת בין 45 ל55 דקות.

כשמזהיב למטה ולמעלה  מוכן.

אל תיבהלו ההסבר ארוך אבל הביצוע קל ומעט בלגן והתוצאה אוך כמה טעים!

הדרישות:

****************

תבניות לאפיה.

נייר אפיה ניתן לאפות על אותו דף כמה נגלות.

כף שטוחה להרמת הבורקס  מיד אחרי האפייה.

כפפות מנתחים כאלו.

מברשת להברשת הבורקס בביצה למעלה וקערית .

קרש ועליו נילונית או נילונים

 או  על השיש רצוי לפרוס נייר אפיה או ניילון למניעת ליכלוך והדבקה!

מערוך

קופסאות איכסון.

שומרים אחרי כמה שעות-במקרר,

אם נישאר נישמר ניפלא,

אפשר גם להקפיא ולהפשיר במקרר -חימום במיקרו ממש כמה שניות.

החומרים

**************

 לכול הכמות ביצה אחת למריחת הבורקסים-לקערית ולבלול

 ולהוסיף טיפה מלח ומים רתוחים קרים איזה חצי כוס

ככה יספיק למריחה- להדבקת השומשום להכול!

שומשום

אני קונה תמיד כמה שקיות ושומרת במקרר שיהיה תמיד ,

אחרי הפתיחה- לצינצנת ואם נישאר אז למקרר עד הפעם הבאה.

קמח תפוחי אדמה-שקית גדולה מספיקה להמון.

1 בצק עלים שומרת תמיד במקפיא

ויום קודם מוציאה מפשירה ושומרת במקרר עד ההכנה.

 לחמם תנור ל200 מעלות ולהנמיך ל180.

תפוחי אדמה

בטטות

מדליוני תרד-קפואים

אם אין אפשר תרד טרי וצריך לשטוף(להוריד העלים מהגבעולים) להרתיח כמה דקות ,

לשפוך תמים ולהשאיר קצת במיסננת ואז לקצוץ דקיק.

בערך שתי חבילות גדולות איני יודעת מה המשקל אבל אולי 400 גרם או חצי קילו

זה ניראה המון אבל אחרי הורדת הקצוות וההרתחה זה מתכווץ למעט!

בצל 

מעט שמן רצוי זית טוב אפשר זית אם בזליקום ובזה מטגנים תבצל.

ביצים קשות

גבינה בולגרית -אני משתמשת אם פיראוס ,

בערך צריך לחתוך חתיכה של איזה 150 גרם

השאר נישמר אם לא מחסלים לנגלה הבאה -בניילון ובמקום הקר במקרר.

כורכום.

הכנה.

****************

לפרוס נילונים על קרש החיתוך או נילונית על השיש או נייר אפיה ולהניח משו כבד שלא יזוז

מי שרוצה להכין בבוקר אפשר לבשל את המלית בערב יום קודם.

אז ככה

לשקית בצק שלמה החומרים למלית:

2 תפוחי אדמה גדולים אני מעדיפה אדומים פחות מימיים.

1 בטטה גדולה

לקלף ולחתוך לקוביות ולבשל עד שמתרכך.

לשפוך המים או להשקות בהם..(רק קרים..)

ולמעוך את תפוחי האדמה והבטטה.

להוסיף כרבע שקית מדליוני תרד ישר מהמקפיא-

ולהחזיר לאש קטנה ולבחוש עד שהכול מתאחד למעוך טוב ולבשל כעשר דקות ולדאוג לערבב שלא ישרף.

בינתיים מבשלים איזה 4 ביצים גדולות שתהיינה קשות.אפשר יותר אם רוצים להכין ביצים ממולאות המתכון בהמשך.(אחרי ששוטפים תביצים ומכניסים לסיר ושמים מים  להוסיף מים רותחים  ומלח כך הביצים לרוב לא מתפוצצות ובהתחלה על אש קטנה.)

מקררים הכול ובינתיים על מחבת עליה אני שמה נייר אפיה לשפוך כמה כפות שמן

אם אין זית אז כל שמן רק לא בעלי ריחות חריפים

ולטגן בצל אחד גדול קצוץ לקוביות קטנות עד שמתחיל להזהיב מעט.

 להוסיף למלית ואם הביצים התקררו לקלף ולרסק על פומפיה דקה למלית.

אם הכול קר לרסק את הגבינה לבפנים על פומפיה עבה. אפשר דקה לא משנה.

אם אתם רוצים לעשות למחרת אל תוסיפו את הגבינה רק לפני ההכנה.

אם הבית לא רותח מחום ניתן להשאיר על הגז לא מתקלקל אבל אם רק אחרי צהריים

אז לאכסן במקרר ולפני ההכנה לחמם טיפה  שלא  תהיה המלית קרה אלא פושרת

ואז להוסיף את הגבינה  לטעום אם לא מלוח אז להוסיף טיפה מלח לא הרבה

ואיזו כף גדושה של כורכום.

כעת על הניילון מפזרים קמח תפוחי אדמה משאירים קצת בפינה כי צריך כל הזמן

 עובדים אם כפפות כך זה קל יותר ואם יש טלפון מורידים זורקים ואחרי כן לוקחים חדשות...

מעבירים על המערוך קצת קמח תפוחי אדמה ומהבצק הפתוח ששוכב ליד חותכים חתיכה  ברוחב של כ 7-8  סנטימטר

השאלה איזה סוג קונים

אני קונה לא זוכרת שמו אבל כיתוב באדום

הוא  באורך של כ 30 סנטים ואז אני חותכת ברוחב של  איזה 7 

ומתחילה לפתוח  לאורך ורוחב

מכול חתיכה אחרי חיתוך לריבועים יוצאים 8 בורקסים!

ואז אחרי שלמלית ריסקנו ביצים וגבינה והוספנו כף או יותר כורכום ומעט מלח מתחילים למלא

את הבורקסים בכפית גדושה ממש. וסוגרים היטב את המשולשים

מי שרוצה יכולה להכין בורקסים קטנים יותר ואז יצאו כעשרה.

בתבנית שלי ניכנסים בין 8 ל9 בורקסים.

מורחים אותם בביצה ומפזרים באדיבות שומשום.

ולתנור!

לדאוג לראות שעה ואם יש בתנור לכוון לכ50 דקות

אם זה טורבו איני יודעת!

בודקים אחרי 45 דקות אם זהובים ונראים אפויים אפשר להרים בזהירות אחד אם 

אפוי גם למטה זה מוכן

אם עדיין לא אז להמשיך לאפות.

לי יוצאות בין 5 ל6 תבניות.

בזמן שהנגלה הראשונה נאפת להכין כבר תבנית שניה

כשזו יוצאת השניה ניכנסת

ואם מזלג רחב או כף עוגות להרים בעדינות את כל הבורקיטוס שלא ידבקו.

כשאתם סוגרים לפני האפיה-לסגור הייטב שלא יפתחו, לבדוק גם מהצד השני שסגור

אפשר לקמח תיידיים (תכפפות) זה עוזר.

ועד שהנגלה השניה נאפת הראשונה מתקררת על התבנית כמובן על הריצפה הקרה זה מהיר..

ואז לקופסת איכסון בעדינות זה עדיין רך

וכך נגלה נאפת מכינים נוספת

עד הסוף הטוב..

אם סיימתם תמלית ולא הספיק משום מה

אפשר מהבצק שנישאר להכין עוגת תפוחים קטנה

לרסק איזה שני תפוחים קצת אגוזים,קצת קינמון וקצת לימון ולבצק בתבנית חד פעמית ולאפות איזה חצי שעה  ולטרוף אחרי כן חם אם קפה ולבכות שניגמר..

וליידי

 שני בורקיטוס כאלו גם ישביעו אפשר להוסיף איזה מלפפון בצד קצת טחינה בצל ירוק ומלאים.

יש גם ביצים גם תרד גם גבינה גם שומשום וכורכום ומעט בצק פחות מפרוסת לחם וממלא נפש ובטן. בתאבון.

ויוצאות איזה ארבע קופסאות- אחת גדולה והשאר בינוניות

כך שאפשר להביא לנכדים..

3 כאלו ארוחת בוקר  ובריאות אם ירק ופרי. 

נכדי לא מוותרים בדרך לגן אחד ביד אחד בשקית

תהנו!

 

 

 

 

הבטחתי מתכון לביצים קשות ממולאות

קל מהיר טעים ומקסים ולאירוח עושה תעבודה.

אחרי כן אתן לך ליידי מתכון לדיאטה גם תאכלי וגם תרזי.

ביצים קשות כמה שאתם רוצים

מיונז

חרדל

ולקישוט פטרוזיליה,או כוסברה

או בצל ירוק.

אז ככה עושים זאת:

לוקחים צלחת בה תגישו את המעדן

על קרש פורסים לחצי בעדינות את הביצים

ככה שהחלמון(הצהוב ישאר שלם זה מקל לא צריך לחפור להוציאו)

את כל החלמונים(הצהובים) שמים בצלחת ומרסקים הייטב עם מזלג

מוסיפים להכול תלוי בכמות הביצים- קצת מיונז וחרדל יותר.

מועכים יחד למחית שטעימה לכם

לא לשים הרבה מיונז אפשר להוסיף..

כשטעים לכם ויציב

ממלאים את  חצאי החלבונים ומשאירים מעט מהמלית בצלחת

ואז אם כף מורחים את המלית על הצלחת

ומסדרים עליה את הביצים הממולאות  בצורה יפה.

ולמעלה תוקעים  עלה פטרוזיליה בכול חצי או חתיכת בצל ירוק!

תוקעים כמה קיסמים ומכסים בניילונית או ניילון עד ההגשה!

בתאבון!

 

 ליידי דיאטה...

אם את אוהבת לחם זה בדיוק בשבילך

רק סבלנות- מרזים.

 אסור לעשות דיאטות  כסח ללא הדרכה וויטמינים כדי לא לפגוע בגוף!

הדיאטה טובה לאוהבי לחם שלא מסתפקים בפרוסה אחת

לקנות לחם בגט ולפרוס במכונה בסופר

למלא שקיות ולהקפיא.

להשאיר מנה לכשלושה ימים

וכל פעם להוציא ולהפשיר במקרר.

רצוי להכין כל מני סלטים

טחינה

לקנות אבוקדו גבינה שאוהבים ורצוי מלוח עדין כי מלח סופח נוזלים

או ללא מלח.

להכין מרקים רצוי מלא ירקות

עוף בגריל ,או טיגון על מחבת כבדה אם מעט שמן וטבול בתבלינים שאוהבים מעורבבים בשמן

ללא פרורי לחם

חזה  או דגים מכינים שניצלונים כאלו מראש  אפשר קר או לחמם שתמיד יהיה מוכן לשליפה.

   אפשר נקניק

אורז בטטות תפוח אדמה ירקות בכל צורה.

ואז אם בוקר אכלת שלוש פרוסות גדולות

הפעם על צלחת להכין חמש פרוסות קטנות

של הבגט זה ניראה הרבה אבל מעט קמח

ועל זה מה שרוצים,וליד מלפפון  פרוס,  בצל ירוק

אפשר גבינה אבוקדו סרדין ביצה

מה שרוצים

אפשר אם תה ולימון או קפה

 להפחית כמות קפה לכפית קטנה וללא סוכר-

ללא ציקלמטים- מתרגלים

הממתיקים הם מסוכר רובם ומשמינים יותר מסוכר!

ואת אוכלת הרבה אבל מעט קלוריות

הלב נהנה והנשמה

ובצהוריים מרק וחזה אם שעועית או  תפוח אדמה או כרובית וכו'

או מרק והמנה  של חזה העוף או הדג  אחרי צהריים

ובערב אפשר שוב כמה פרוסות

במשך היום תותים הם מרזים, תפוז תפוח  בננה

אם רוצים מתוקים אפשר תמר,או מישמש  כמה אגוזים,

לשתות מים ביום אפשר חמים בחורף אם לימון או תה ירוק

וקפה שוב 

כמה שצמאים

אם הצמא מטריד יש לבדוק  רמות סוכר שאם גבוהות רעבים יותר..

ואז במשך הזמן את כבר תורידי בעצמך כמויות ושתי פרוסות ישביעו אותך בבוקר ובערב.ותאכלי טוב! בקיץ אפשר גלידה אבטיח מלון  ורק לא משקאות ממותקים

אם לא מתאפקים יש תפוזים ותפוחי עץ הם טעימים לדלל במים או רתוחים מקוררים או מבקבוקים כך שהמשקה יכיל מעט מאוד מיץ ממותק.

וככה הקלוריות מצטמצמות- לא הויטמינים

ורצוי שתצאי להליכות זה מסייע בשריפת הקלוריות

יקח אולי 4 חודשים ותורידי 10 קילו לפחות..

גם רצוי להיתעמל..

יתכן ואני תוך כמה חודשים אסריט התעמלות שטובה לצעירים ולמבוגרים ולמבוגרים מאוד

גם עוזר לבריאות גם משחרר

ואעלה  היכן שהוא

אודיע אם יעזרו לי להסריט..

בכל מקרה להתעמל לא חייבים בכוח

לאט אפשר לקול הצלליות הם מקפיצים תנסי ותראי איזה כיף

ואז לא מרגישים בדיאטה!

אפשר גם במקום הפרוסות שני בורקס אם  תה חם  קינמון  מלפפון בצל ירוק  פילפל שושקה אדום ירוק

אני גם אוהבת פלפל צ'ילי -פורסים דקיק -רק לשטוף ידיים אחרי כדי לא לגרד במקרה בעיניים.!!.

לא מרגישים חריף אם הירקות או הטחינה, אפשר לבשל חמוס ולהכין אם אוהבים לבד אם טחינה. מבשלים הרבה ומקפיאים מנות כי חומוס ללא חומר משמר מתקלקל מהר,אז לשלושה ימים ושוב,גם בריא גם טעים.

רק להוציא תגרעינים מהצ'ילי..

אפשר אם לא מתאפקים פרוסת עוגה או 2 בסקויטים

או שוקולד רצוי מהסוג המר ביותר 90 אחוז מוצקי קקאו כך אין הרבה סוכר ושומן וזה בריא גם ללב גם לראות!

והזמן יעוף בכיף יחד אם המשקל.

רצוי לפני דיאטה לעשות בדיקות דם ושתן כלליות לבדוק שהכול תקין.

בהצלחה ובהנאה!

בדיאטה חייבים סבלנות כי יש כאלו שהעלו 100 קילו ואי אפשר להוריד ביום

ובסבלנות מה שעלה גם ירד

רק חייבים לצמצם תקלוריות ואם לחם הבגט זה ניראה הרבה אבל מעט קלוריות וגם אוכלים וגם מרזים!

בהצלחה 

כל מי שיפצח בדיאטת הבגד נא לדווח

לא מחר רק כשירד הקילו הראשון

ועוד עצה אל תישקלו כל יום זה מייאש אם לא יורדים גרם!

תפחיתו גם מלח אבל לא לגמרי כי הגוף זקוק לו!

הייתה לי חברה שהתפארה שהיא שותה רק דייאט

הייתה מחסלת בקבוקים ובמיוחד המשקה החום התוסס

כשהסברתי שעדיף בלי כל ממתיק צחקה ממני

ומה שקרה במקום לירזות המשקל זעק הצילוemo_09.pngemo_07.png

הדייאט משמין!לידיעת כולכם!

 

 ליידי דיאטה...

אם את אוהבת לחם זה בדיוק בשבילך

רק סבלנות- מרזים.

 אסור לעשות דיאטות  כסח ללא הדרכה וויטמינים כדי לא לפגוע בגוף!

הדיאטה טובה לאוהבי לחם שלא מסתפקים בפרוסה אחת

לקנות לחם בגט ולפרוס במכונה בסופר

למלא שקיות ולהקפיא.

להשאיר מנה לכשלושה ימים

וכל פעם להוציא ולהפשיר במקרר.

רצוי להכין כל מני סלטים

טחינה

לקנות אבוקדו גבינה שאוהבים ורצוי מלוח עדין כי מלח סופח נוזלים

או ללא מלח.

להכין מרקים רצוי מלא ירקות

עוף בגריל ,או טיגון על מחבת כבדה אם מעט שמן וטבול בתבלינים שאוהבים מעורבבים בשמן

ללא פרורי לחם

חזה  או דגים מכינים שניצלונים כאלו מראש  אפשר קר או לחמם שתמיד יהיה מוכן לשליפה.

   אפשר נקניק

אורז בטטות תפוח אדמה ירקות בכל צורה.

ואז אם בוקר אכלת שלוש פרוסות גדולות

הפעם על צלחת להכין חמש פרוסות קטנות

של הבגט זה ניראה הרבה אבל מעט קמח

ועל זה מה שרוצים,וליד מלפפון  פרוס,  בצל ירוק

אפשר גבינה אבוקדו סרדין ביצה

מה שרוצים

אפשר אם תה ולימון או קפה

 להפחית כמות קפה לכפית קטנה וללא סוכר-

ללא ציקלמטים- מתרגלים

הממתיקים הם מסוכר רובם ומשמינים יותר מסוכר!

ואת אוכלת הרבה אבל מעט קלוריות

הלב נהנה והנשמה

ובצהוריים מרק וחזה אם שעועית או  תפוח אדמה או כרובית וכו'

או מרק והמנה  של חזה העוף או הדג  אחרי צהריים

ובערב אפשר שוב כמה פרוסות

במשך היום תותים הם מרזים, תפוז תפוח  בננה

אם רוצים מתוקים אפשר תמר,או מישמש  כמה אגוזים,

לשתות מים ביום אפשר חמים בחורף אם לימון או תה ירוק

וקפה שוב 

כמה שצמאים

אם הצמא מטריד יש לבדוק  רמות סוכר שאם גבוהות רעבים יותר..

ואז במשך הזמן את כבר תורידי בעצמך כמויות ושתי פרוסות ישביעו אותך בבוקר ובערב.ותאכלי טוב! בקיץ אפשר גלידה אבטיח מלון  ורק לא משקאות ממותקים

אם לא מתאפקים יש תפוזים ותפוחי עץ הם טעימים לדלל במים או רתוחים מקוררים או מבקבוקים כך שהמשקה יכיל מעט מאוד מיץ ממותק.

וככה הקלוריות מצטמצמות- לא הויטמינים

ורצוי שתצאי להליכות זה מסייע בשריפת הקלוריות

יקח אולי 4 חודשים ותורידי 10 קילו לפחות..

גם רצוי להיתעמל..

יתכן ואני תוך כמה חודשים אסריט התעמלות שטובה לצעירים ולמבוגרים ולמבוגרים מאוד

גם עוזר לבריאות גם משחרר

ואעלה  היכן שהוא

אודיע אם יעזרו לי להסריט..

בכל מקרה להתעמל לא חייבים בכוח

לאט אפשר לקול הצלליות הם מקפיצים תנסי ותראי איזה כיף

ואז לא מרגישים בדיאטה!

אפשר גם במקום הפרוסות שני בורקס אם  תה חם  קינמון  מלפפון בצל ירוק  פילפל שושקה אדום ירוק

אני גם אוהבת פלפל צ'ילי -פורסים דקיק -רק לשטוף ידיים אחרי כדי לא לגרד במקרה בעיניים.!!.

לא מרגישים חריף אם הירקות או הטחינה, אפשר לבשל חמוס ולהכין אם אוהבים לבד אם טחינה. מבשלים הרבה ומקפיאים מנות כי חומוס ללא חומר משמר מתקלקל מהר,אז לשלושה ימים ושוב,גם בריא גם טעים.

רק להוציא תגרעינים מהצ'ילי..

אפשר אם לא מתאפקים פרוסת עוגה או 2 בסקויטים

או שוקולד רצוי מהסוג המר ביותר 90 אחוז מוצקי קקאו כך אין הרבה סוכר ושומן וזה בריא גם ללב גם לראות!

והזמן יעוף בכיף יחד אם המשקל.

רצוי לפני דיאטה לעשות בדיקות דם ושתן כלליות לבדוק שהכול תקין.

בהצלחה ובהנאה!

בדיאטה חייבים סבלנות כי יש כאלו שהעלו 100 קילו ואי אפשר להוריד ביום

ובסבלנות מה שעלה גם ירד

רק חייבים לצמצם תקלוריות ואם לחם הבגט זה ניראה הרבה אבל מעט קלוריות וגם אוכלים וגם מרזים!

בהצלחה 

כל מי שיפצח בדיאטת הבגד נא לדווח

לא מחר רק כשירד הקילו הראשון

ועוד עצה אל תישקלו כל יום זה מייאש אם לא יורדים גרם!

תפחיתו גם מלח אבל לא לגמרי כי הגוף זקוק לו!

הייתה לי חברה שהתפארה שהיא שותה רק דייאט

הייתה מחסלת בקבוקים ובמיוחד המשקה החום התוסס

כשהסברתי שעדיף בלי כל ממתיק צחקה ממני

ומה שקרה במקום לירזות המשקל זעק הצילוemo_09.pngemo_07.png

הדייאט משמין!לידיעת כולכם!

חשבתי עלייך בסופ"ש כי הכנתי בורקס ביתי עם ביצה קשה וסלט עגבניות טרי! יאמי!

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

מנהל הפורום
250+

בטח יאמי מסתבר שאני הולכת טוב אם בורקסemo_05.png

חחחחחemo_07.png

ואני אישית לא חובבת בורקס emo_02.png 

ואת מכינה לבד או מהמוכנים??(אני שונאת אותם כי הרוב זה בצק ואני אוהבת את המילית!)

עוד מעט הולכת להכין

המלית כבר מוכנה

הבצק מופשר

 הגונדי גמר להיתבשל והקציצות מוכנות

אז עוד רגע בצל ממולא ובורקס..emo_107.pngemo_108.png

שיגרת

אוכל קדימה אוכל

 ואני אם כבר אוכלת בורקס אוהבת אם  ממרח זיתים שמכינה לבד

ואם עמבה

ואם פלפל צ'ילי

יאמי.. אפשר טחיני וסלט..

ממרח זיתיפ שמכינים לבד???אפשר עוד פרטים? וליידי לא יצרו איתי קשר על משלוח בורקס חחחח

אוהבת חתולים, בישולים, ניקיונות וכתיבה emo_95.pngemo_97.pngemo_98.pngemo_94.png

 הי אורית

הינה המתכון

המצרכים:

********************

1 קופסת זיתים  אני אוהבת של פרי הגליל את אלו שיש בהן כל מני

שחורים ירוקים.

(הבעיה שביתי קנתה אם גלעינים איני יודעת אם יש ללא-ועמדתי וגילענתי..קצת עבודה אבל אם זוג כפפות לא מרגישים.)

 אפשר להישתמש בקופסה של זיתים מגולענים מכול סוג.

1 חבילה פטרוזיליה שטופה הייטב ולהוריד העלים ולהשליך הגבעולים.

1 חבילה כוסברה אותו הליך.(לשונאי כוסברה לא מרגישים בה כלל! אבל היא בריאה!)

1 קופסה או חצי חבילה יש המוכרים גדולות של בזליקום

לא משנה הצבע אפשר לשלב.

לימון.

ושמן זית כתית מעולה בטעם לימון זייתא(לא כל הבקבוק אלא איזה חצי כוס או פחות הכול תלוי בכמות שיוצאת, על פי רוב אם חבילות העלים בריאות זה חצי כוס לפחות.)

ההכנה:

***************

בממחה או ידני כזה

לרסק זיתים(אלו אם גרעינים לא לשכוח לגלען..!) להוסיף את העלים ולהוסיף איזה חצי לימון סחוט ולזלף שמן

הוא לא צריך להציף אלא שהמחית תהיה נוחה למריחה

לטעום אולי צריך עוד מעט אז להוסיף

לאפסן במקרר בצינצנת זכוכית  למשפחה גדולה שאוהבת זה מספיק לארוחה

אז להכין כפול....

אם כבר ללכלך כלים ובלגן של עלים אז שיהיה גם מחר...emo_01.png

אפשר להוסיף כמה גלעיני שום!

מעדן חבל על הזמן

לפיתוות אם  טחינה,עמבה והממרח ונקניק או שניצל או חמאה מי שחובב חמאה ועגבניה או חסה כל מה שרוצים או ביצה מטוגנת

טעים חבל על הזמן!

ותודה שהזכרת לי לפני שיגמר לקנות זיתים ובזליקום!

ואם בזליקום  כמה עצות:

עצה למשתעלים או ילדים הסובלים מבעיות שיעול

קצת עלי בזליקום לחלוט במים רותחים-להכין יותר ולשמור במקרר

ולהוסיף למים אם דבש ורצוי מי אגסים מבושלים ולטעם טוב יותר להוסיף קצת  מיץ תפוחי עץ

ואין ילד שלא ירצה בקבוקי  כזה!

כמובן לא תינוק  לפני חמישה חודשים ובטח לא דבש לפני שנה-ולהתיעץ אם רופא!

אבל המשקה עוזר חבל על הזמן

וכשלוקחים מהמקרר להוסיף קצת מים רתוחים שלא יהיה קר!

תהנו לבריאות ותעבירו הלאה!

ופטנט נגד שיעול וגירוד בגרון לבוגרים יותר אפשר כבר מגיל 3

סודה לשתיה בכוס  מים רתוחים חמימים-להוסיף  כפית ולגרגר  פעם פעמיים ביום

אפשר לבלוע כמה לגימות

ובערב מים חמים -ולמבוגרים ההמלצה שתי כפיות סודה לשתיה לגרגר ולשתות.

שתי כפיות זה יותר מדי למרות שזה עוזר חבל על הזמן

וההתקררות מתקצרת ליומיים שלושה או חולפת תוך יום!

תהנו בריאות והעבירו הלאה

שיהיה עם בריא ושמח וזה טוב לקשישים ואלרגים.

ואוו אחלה עצות, לא ידעתי על עניין הבזיליקום....בדוק שאני אנסה את מחית הזיתים, נשמע פשוט ונהדר ויש לי זיתים מעולים שאני קונה בפח, אני חוזה טעמים נפלאים

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

מנהל הפורום
250+
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
חולי ניקיון
בחר
בחר