חיטוי קרש החיתוך במטבח

חיטוי קרש החיתוך במטבח

קרש החיתוך שלנו הוא לא פעם ולא פעמיים אחד המקומות המלוכלכים בבית - אם לא נדאג לחטא את קרש החיתוך, חיידקים שמקורם מן החי והצומח יידבקו וייצרו בקטריה מזיקה ומסוכנת.

איך מחטאים את קרש החיתוך בקלות ומהירות?

משפשפים חצי לימון לאורכו ורוחבו של הקרש עד שהלימון נסחט לחלוטין. שוטפים את הקרש. אז, מפזרים מלח לימון על הקרש ומשפשפים את הקרש עם ספוגית ניקיון. שוב שוטפים היטב, מנגבים ביסודיות ומניחים לקרש להתייבש לחלוטין לפני השימוש הבא.

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

הנושא נעול
מנהל הפורום
250+

הרבה יותר פשוט להשתמש בקרש חיתוך מזכוכית

קרש חתוך מזכוכית הוא הכי גרוע.

א. הורס את הסכין.

ב. הסכין עלולה להחליק בזמן החיתוך ואז חותך את האצבעות.

מאד לא מומלץ להשתמש בקרש זכוכית !!!!!!!!

אפשרי לחטא קרש חיתוך ןעוד דברים נוספים במטבח במגבונים עם 70 אחוז אלכוהול של דר פישר או שזה בעייתי??

הכי פשוט  ויותר זול ופחות עבודה לקנות קרש חיתוך חדש.לא מזכוכית!!

כלור ומים רותחים  ישמידו את החיידקים, רק לא לשכח לשטוף היטב..

כלור עושה את העבודה אבל הרבה מים חמים

לא יותר פשוט להכניס למדיח ? 

הכי פשוט והכי יעיל זה להרתיח אותו לעשרים דקות ב120 מעלות עם מלח לימון, ואז הוא מחוטא, עקר, וגם נקי באמת. אם אפשר עדיף במיקרו גל ואם לא אז בתנור האפיה או במים רותחים אבל אז החום לא עובר 100 מעלות.

נקיון רגיל מספיק , זה לא מטבח תעשייתי 

עצות מעולות, תודה על התובנות. כל קרש חיתוך כדאי לנקות בצורה יסודית עם מים רותחים וחומרים מחטאים, הרי לא נקנה כל שבוע מחדש (: מה הקרש המומלץ בעיניכם אם לא זכוכית?

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

מנהל הפורום
250+


yosiperez

יוסי פרץ

אם אינך חותך בשר ודגים על קרש החיתוך מספיק!

במקרה של בשר ודגים אחרי שטיפה טובה אם מים חמים וקירצוף לשטוף באקונומיקה

ולהשאיר קצת ואז שוב לקרצף ולשטוף הייטב!

לא להישתמש בקרש עץ לעולם לבשר ודגים

הוא קולט חיידקים ואינו פולט ומהווה סכנה בריאותית והיה בזמנו בנידון מחקר בארצות הברית אחרי שמשפחה הורעלה ללא הפסקה רק אחרי בדיקת כל שיש להם במטבח גילו שהקרש היה המרעיל!

קרש עץ-רק ללחם ועוגות!

לשאר קרש זכוכית או מבלסטיק!

ואני הצעתי ושוב

להלביש או ניילונית או שקית אחת או שתיים על הקרש לפני חיתוך הבשר והדגים

ואחרי- לפח ואז שטיפה רגילה ומים חמים יספיקו!

ואל תשכחו כשעובדים אם דגים ובשר רצוי בכפפות

ואחרי לנגב בנייר חד פעמי

ולשטוף במים רותחים אחרי השרייה באקונומיקה את המטליות או פשוט לפח וחדשות

מאחר וחיידקים מהדגים והבשר מתפתחים בהן וגורמים  למחלות במהירות

במיוחד במדינה חמה כמו שלנו-

ואם אחרי הגדים והבשר חותכים ירקות על שיש שנוגב במטלית מהם

חיידקים מסוכנים נידבקים ומתפתחים ומי שרגיש חבל על הזמן!

וגם את הכיור אחרי רצוי לחטא באקונומיקה להשמדת כל החידקים-אחרי שטיפת הכלים!

וכדי לשמור על הכיור קנו מין פלסטיקים כמו למקרר או לאמבטיה וכך הכלים לא נשברים לרוב..

ווהכיור נישמר שנים רבות כחדש!

שבוע טוב לכולם!

לידי פי

יש בחנויות ב$  ששם הוא כבר 5 שח חהחהemo_05.png

סטים של קרשים

או בודדים

ושווה לרכוש כמה וכשחשים שנימאס אז לפח לא כואב הלב.

ואפשר כל מני גדלים וכל קרש ישמש למשהוא אחר! 

והשאר את צודקת!emo_45.png

אני שוטפת באקונמיקה את הכיור כמובן והכל אבל תמיד מפחדת ומקפידה לייבש היטב שאני שוטפת קרש באקונומיקה - בכל זאת. קרשי עץ הם נהדרים מבחינה אסתטית, כל השאר...פחות. אני משתמשת בהם להגשה בדרך כלל - גבינות, ירקות ומה לא

מנהלת פורום "חולי ניקיון"

מנהל הפורום
250+

הי לידי וכולם!

אכן קרשי עץ מקסימים

ובמטבח גדול בו יש שטח שיש רחב זה מקסים כששוכב אחד כזה וסכין חיתוך עליו!

ואכן להגשה זה לא רק מקסים אלא הלחם או מה שעליו מקבלים טעם טוב יותר..

זה פסיכולוגי.

אני פשוט הוצאתי מהמטבח את קרש העץ במיוחד מחוסר מקום

וירקות יש קרש אחד קטן נישלף במהירות

ולשאר אחרים;!

וכמו שכתבתי כדי לא לדאוג דגים ובשר חותכת על קרש מכוסה או בשני ניילונים או ניילונית

הזבל לסל וחסל!emo_13.png

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
חולי ניקיון
בחר
בחר