כמה חשוב לשמור על היגיינה בזמן הבישול?

כמה חשוב לשמור על היגיינה בזמן הבישול?


אנחנו נמצאים הרבה במטבח – וזה המקום החשוב ביותר לשמור עליו מבחינה הגיינית. לכן, קודם כל ומעל הכל – צריך לשים לב טוב טוב לציפורניים. מי שאינו יודע – מתחת לציפורניים מצטבר לא פעם לכלוך וזה אסון אם הוא נכנס לאוכל. זה קורה במיוחד לנשים שיש להן ציפורניים מלאכותיות וארוכות. שם מצטברים חיידקים ולכלוך. בנוסף, מומלץ ואף רצוי להפריד בין קרש חיתוך המיועד לבשר לקרש חיתוך המיועד לירקות שלא עוברים בישול.

יש להקפיד על משטח עבודה נקי – לדאוג שתהיה לידנו מגבת נקייה שנוכל לנגב מדי פעם את הידיים לאחר חיתוך או קילוף של ירק. אם הילדים מעוניינים לעזור במטבח – כדאי להקפיד גם על ההיגיינה שלהם. אין לא כדאי לבשל כשהשיער פזור – אתם ממש לא רוצים לאכול אותו אחר כך. חווית הבישול היא מהנה ואם תשמרו על היגיינה היא תהיה מהנה אפילו יותר.

בברכה,
קאדן
מנהלת פורום חולי ניקיון

הנושא נעול

אני משפריצה מדי שבוע אקונומיקה של סנו על כרש חיתוך למנוע חדירת חיידקים וממליצה גם על סלון נוזלי של סנו לשמירת הידיים. 

חשוב לשמור על היגיינה תמיד , ועל אחת כמה וכמה במטבח ובזמן בישול.

חשוב  לאסוף או לכסות שיער ולשמור על ידיים וציפורניים נקיות משטחים נקיים

כלים נקיים ואסטטים  לכסות את הפה בזמן עיטוש או שיעול הרחק מהמזון. 

לא להכניס כף לתוך התבשיל לאחר טעימה. אני אישית רוחצת ידיים במטבח 

בתדירות גבוהה מידי , ומה נותר לי להוסיף קדן כללה הכל.

ברור ומובן מאליו שבמטבח יש להקפיד מאוד על הנקיון אני עם ציפורן מלאכותית מבשלת עם כפפות חד פעמי והקרש חיתוך עובר חיטוי אחרי כל בישול בסוף אותו יום אני מניחה אותו בכיור ושופכת אקונומיקה. אחרך איך נשתמש בו בפעם הבאה??

 תמיד חשוב לשמור על מטבח נקי....ולדאוג שהייה מוצרים של סנו שישילמו את 

העבודה כמו מטליות סאנו ז'אוןל...וסנו  spark.......אין כמו סנו

It's really important to wear gloves while working in the yard, but still scrub your nails with a brush after.  We always worry about cleanliness in restaurants (and rightly so) but I have worked in restaurants that were much cleaner than most homes because the work surfaces were constantly cleaned during the day. How many of us scrub our countertops with soap each time we prepare food

אני תמיד מקפידה על נקיון במטבח

אצלי מעל ומעבר קודם כל זה נקיון המטבח לפני הבישול ובכלל אצלי המטבח זה שיא הנקיון

אני ממש ממש אוהבת שהכל נקי במטבח לפני שאני מתחליה לבשל זה כולל השיש קרש החתיך הידיים וכל מה שקשור לבישול

האמת שכמעט ואין בישולים בבית חחח אני אוכל במשרד ואשתי אוכלת בעבודה

רק בשישי שבת בבית אוכלים ובדרל כלל מזניהים מבחוץ חיים קלים חחח

טיפול בבשר חי מחייב סופר הגינייה. צריך לשוף את הידיים עם מים וסבון לאחר כל מגע בבשר אפילו 20 פעם .אני תמיד שוטף טוב וחשוב בנוסף להחליף את מגבת המטבח שהיא מרבץ חיידקים.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
חולי ניקיון
בחר
בחר