שאלה לעו"ד המכובד בעניין הוצאת לשון הרע, שם רע וכד'
הבת שלי עבדה בחנות מסויימת. בתוך יום העבודה נמצא שיש חוסר בקופה של 600 ש"ח. בעלי החנות האשימו את הילדה בגניבה ודרשו ממנה מיד להחזיר את הכסף. כל הנסיונות שלה להסביר שהיא לא לקחה את הכסף לא עזרו והם פשוט צעקו עליה לעיני עוברים ושבים "גנבת" בקול תוך קריאות "תחזירי את הכסף גנבת וכד'".
הילדה מתוך לחץ ומתוך טיפשות הלכה לכספומט הקרוב משכה את הסכום החסר ונתנה אותו לבעל החנות, לטענתה רק כדי שלא יצעקו ולא יבישו אותה מול העוברים ושבים.
למחרת ניגשתי עם הילדה לחנות ושוחחתי עם בעל החנות דרשתי שישיב מיד את הכסף לילדה.בעל החנות המשיך לטעון שהיא גנבת ושיש לו סרט ממצלמת החנות שמראה שהיא גנבת, יתרה מכך הוא הודיע כי בנו יגש "עוד היום" למשטרה להגיש תלונה על הגניבה.
שוחחתי עם הילדה אם היה משהו חשוד סביב הקופה ולאחר זמן מה היא נזכרה כי מגירת הקופה בשלב מסויים לא נסגרת היטב וכי היה צורך להשתמש בכוח כדי לסגור את מגירת הקופה.
מיד ניגשתי לבעל החנות וביקשתי לשלוף את מגירת הקופה החוצה, משעשה זאת בנוכחותי התברר כי כל הכסף נמצא ולאחר דין ודברים חריף הושב הכסף לילדה.
שאלתי, האם ניתן לתבוע בגין הוצאת לשון הרע על דבר זה, מתברר שלא היתה כל הוכחה ולא היה סרט ממצלמת החנות שהילדה גנבה אלא המטרה של בעל החנות ובנו היו להשאיר אצלם את הכסף שהילדה מסרה להם כשצעקו עליה, לא היתה כל כוונה ללכת למטרה ולהגיש תלונה. את זה שמעתי אחרי הדין והדברים החריף שהיה לי עם בעל החנות ובנו.
אני רוצה להוסיף שאני אדם שמוכר באזור מגורי כאיש מכובד ובמידה ויגיעו אלי אנשים מחר ויגידו ראינו שביתך גנבה או שצעקו על ביתך שגנבה, או אפילו לא יגיעו, האם אני יכול לתבוע על הוצאת שם רע או רק ביתי יכולה לתבוע בגין דבר זה.
האם החוק נוטתן תרופה רק לנפגע עצמו או גם לבני משפחתו שהם אנשים מוכרים ויש להניח שיפגעו ממצב שכזה אפילו רק מתוך הסבר.
יש לציין שהילדה לא עובדת שם יותר ובעניין סיום עבודה כחוק אני אפנה לפורם דיני עבודה