אישור ייצור נאות ליצרני בשר ודגים

לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו – 2015יצרני בשר ודגים נדרשים להחזיק באישור ייצור נאות כבר מספטמבר 2019, אלא אם כן הם יהיו מוסמכים לתקן HACCP.


מפעל לייצור בשר / דגים לא יהיה חייב באישור ייצור נאות אם מיושמת לגביו תכנית בטיחות מזון (תכנית הכוללת לפחות את כל אלה):

1) הליך מובנה וקבוע של זיהוי כשלים בתהליכי הייצור, האריזה וההובלה של מוצר הבשר (Hazard Analysis Critical Control Points – HACCP);


2) אמצעים לשמירה על עקיבות מוצרי הבשר וחומרי הגלם שלהם ועל הוצאתם מדרכי השיווק בדרך של החזרה יזומה.

מהו תקן HACCP?

תקן HACCP מגדיר תנאי ייצור נאותים בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים, להתמקד במניעתם, ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש.


על מנת שתוכל לעמוד בתקנות החדשות עד ספטמבר 2019, עלייך לעבור הסמכה לתקן HACCP וליישם תכנית בטיחות מזון.

לחץ כאן על מנת שנציג מקצועי יחזור אלייך עם מידע נוסף!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
ייעוץ עסקי