עדכון חשוב ליצרני מזון

אם עדיין לא שמעתם על תקן HACCP כדאי שתכירו! 

תקן HACCP מגדיר דרכי פעולה לתהליכי ייצור בתעשיית המזון, במטרה להטמיע, לשמר, ולשפר באופן מתמיד את איכות תהליכי הייצור והמוצרים בארגונים הפועלים בתעשיית המזון וכך להפחית סיכונים  ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש.

העדכון בתקנות משרד הבריאות?

לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו -2015, יצרני מזון מחויבים להחזיק "אישור ייצור נאות"- תקן HACCP או תקן GMP, לגבי סוגי מזונות מסוימים הקבועים בתקנות.

הכוונה היא שמעתה מפעלי מזון, או יצרני מזון אחרים, נדרשים לעבור הסמכה לאחד מהתקנים הנ"ל.

תוכנית הסבסוד של משרד הכלכלה

 

משרד הכלכלה פרסם תכנית סיוע להגברת בטיחות המזון ואיכותו בעסקים קטנים ובינוניים. 

 

התוכנית מיועדת למפעלים שמייצרים בשר, דגים ומוצרים נטולי גלוטן ביישום תכנית בטיחות מזון הכוללת קבלת תקן HACCP   ו/או תקן GMP.

יתרונות תקן HACCP

דבר ראשון התקן תורם ליצירת מערכת ניהול בטיחות מזון וסיפוק מוצרים בטוחים יותר לשימוש וצריכת הצרכנים.

בנוסף תקן זה נושא עמו תועלות עסקיות רבות לגופים הפעילים בתעשיית המזון כגון העדפה על פני מתחרים והצגת סטנדרט בינלאומי לבטיחות מוצרים.

במידה ואתם יצרני מזון, יבואני מזון או משווקי מזון- עליכם להיות מודעים לעדכונים ולפעול מהר.

לייעוץ ומידע נוסף צרו קשר ונשמח לסייע לכם.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
ייעוץ עסקי