06.01.17 | 17:12
אנזימים לפעילות העיכול וניצול המזון

גופנו מייצר למעשה כ-22 סוגי אנזימים, התומכים תהליכי עיכול של חלבונים, פחמימות ושומנים. עיכול מתבצע במספר שלבים, בתחילה בפה בעת הלעיסה, המשכו בקיבה וסופו במעי הדק. בכל שלב משתתפים אנזימים שונים בפירוק רכיבי מזון אחרים ותהליך זה מווסת ע"י חומציות הקיבה אנזימי העיכול והמזון ... 

06.01.17 | 17:14

ליפאזות אחראיות לפירוק שומן בשיתוף עם מיץ המרה. חסר בליפאזות גורם לעיכול לקוי של שומנים וויטמינים מסיסים בשמן. עמילאזות: אנזימים המפרקים עמילן לסוכר פשוט. פרוטאזות: אנזימים המפרקים חלבון לחומצות אמיניות שונות. חסר באנזימים אלה גורם לחדירת מולקולות חלבון מורכבות לדם, הנתפסות על-ידי מערכת החיסון כגופים זרים ומעוררות ייצור נוגדנים. פרוטאזות אחראיות גם על ניקוי המעיים מטפילים, מתולעים ומחיידקים פתוגניים אנזימים לעיכול ומניעת רגישות למזון.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
דיאטה
בחר
בחר