אפית עוגות ועוגיות בטוסטר אובן

שלום,

באיזה טמפ' כדאי לאפות עוגות בטוסטר אובן (אם נניח במתכון רשום 180 מעלות)? האם לשים על חום עליון + תחתון? האם צריך לכסות?

באיזה טמפ' מומלץ לאפות עוגיות (אם נניח במתכון רשום 180 מעלות)?

כמה זמן מומלץ לאפות עוגות? עוגיות? יותר/פחות ממה שרשום במתכון (בהנחה והמתכון מתייחס לתנור)?

אודה לכל עיצה.

אז ככה:

טוסטר אובן הוא תנור. כפי שמרמז שמו. 

עם זאת, יש שיאמרו שכוון שהוא קטן הוא מגיע לטמפ' הנדרשת מהר יותר וקל לו לשמור עליה. מנגד, ממילא כל תנור מרגיש עצמאי לחרוג מהטמפ שהוא מכוון אליה. לכן מנסים. 

הכנס את העוגה/עוגיות ועשה כמו שכתוב במתכון. בתחילת הדרך, כוון לטמפ הנדרשת וקבע 5 דקות פחות ובדוק מה קורה. 

אם העוגה נחרכת למעלה ובפנים אינה עשויה עדין (בדוק באמצעות קיסם) - כסה בניר אלומניום ותן עוד 5-10 דקות ובדוק שוב. 

בעוגיות הדבר קל יותר כוון שהן בדרך כלל דקות ולכן אם הן נראות אפויות למעלה (ולמטה) אז אפשר להוציא אותן. 

ככלל, פשוט נסה. לכל היותר העוגה הראשונה תצא פחות טובה. במשך הזמן תלמד להכיר את התנור שלך ותדע להבחין אם הוא אופה שווה (אם לא פשוט סובב את העוגה או מגש העוגיות באמצע האפיה).

התחל עם עוגות בחושות . הן קלות יותר לניהול. הנח אותן בחלק התחתון של התנור כדי להרחיק את החום הישיר מפני העוגה ולכוון אותו לתבנית.

אל תכין את העוגה לאורחים רמי מעלה פעם ראשונה. אל תעשה ניסויים על אורחים. נסה קודם להכין את העוגה החשובה לך בלי לחץ של זמן. 

אפשר לצפות לכישלונות קטנים בהתחלה. הם יכולים לבוא על ההתחלה או גם קצת יותר מאוחר. אז מה. 

בהצלחה

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים
בחר
בחר