בעיה עם בקלאווה

שלום לכולם
אני מנסה לעשות בקלווה עם בצק פילו.
אני עושה את השכבות ובניהן כמובן משמן ואז חותך אותן לחתיכות מרובעות.
הבעיה היא שבזמן האפיה השכבה העליונה מתעגלת ולא שומרת על חזות נאה כמו שקורה במאפיות ערביות בהן הבקלווה מוגשת בחתיכות יפות כאשר השכבה העליונה נחה בשלווה על השכבות שמתחתיה.
האם למישהו יש רעיון מדוע זה קורה ואיך אפשר לעשות את זה אחרת.
(כדי להמחיש אני מצרף תמונה של מישהו אחר, מהאינטרנט, שיצא לו עם אותה בעיה).
תודה לעונים.
דורון

לא יודעת אם זה יפתור לך את הבעיה כי מעולם לא הכנתי בקלוואה בבית, אבל יש טכניקה להכנת מילפיי (קרמשניט) שבה אופים את דפי הבצק עלים בין שתי תבניות - תבנית נוספת מונחת מעל הבצק כדי למנוע ממנו לתפוח. אולי זה יתאים גם במקרה הזה

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים
בחר
בחר