14.08.10 | 15:03
לחם או או צפטי (לחם הודי) מקמח עדשים או כל קמח ללא גלוטן
למי יש מתכונים ללחם או פיטות (כמו פיטה ערקית או צפטי של ההודים) שלא מכיל קמח מבוסס על סוג קמחים אחרים כמו עדשים, אורז, חומוס... אשמח לקבל מתכונים.
23.08.10 | 15:45

אפשר למצוא מלא באתר של אוסם. ההודים הכי טובים בזה.

השבוע נערכה החתונה של רוני דואני. כמובן שהיה מקסים, לפחות כמו בחתונה של רותם סלע. הכול נעשה בסגנון יוקרתי ומרשים. עוד בכניסה לאירוע הנוצץ של רוני, מחוץ לשער האולם, היו נגנים שבירכו את המגיעים. השקיעו הרבה גם בכל מה שקשור לאוכל כמובן, שווה היה לבוא רעבים לחתונה כי הביאו קייטרינג מנצח בכל קנה מידה. כל אחד מצא שם משהו לטעמו, גם למי שצמחוני. עוד דוגמא לפאר של החתונה הוא כל סידור הפרחים. השתמשו בשירות משלוחי פרחים והעניקו להורי החתן והכלה זר פרחים מרשים מאוד אותו הם הביאו לחתונה. מה שנשאר זה לאחל לזוג הטרי כול טוב בדירתם החדשה בלב שכונת אגמים. שזה שונה מאוד מהתקופה שבה גרה עם החבר לשעבר בשכירות בשכונת נווה צדק היבשה יחסית. כל טוב לזוג הצעיר. שלל ברכות!
09.10.10 | 15:30

מתכון של חנה צפדיאל דרורי

מצרכים: 3 כוסות קמח (קמח מלא טחון או 1.5 קמח מלא ו 1.5 קמח רגיל לא תופח) 3/4 כפית מלח 3/4 כוס מים 1/4 כוס שמן שמתאים לטיגון (לא שמן זית) הכנה: לנפות את הקמח לתוך קערה, להוסיף את המלח. להוסיף את המים (לאט) תוך כד לישה עד שמתקבל בצק חלק. ללוש כחמש דקות, (ככל שלשים יותר – יותר טוב). יוצרים מהבצק כדור, אם הוא עדיין נדבק לאצבעות – להוסיף קמח וללוש עוד, אם הבצק יבש מדי – להוסיף קצת מים. אם הכדור לא דביק מדי, לטבול את האצבעות בשמן ולמרוח מכל צידי הכדור. לכסות (במגבת) ולתת לנוח כחצי שעה. לחלק את הבצק לכ-20 מנות, ללוש כל מנה ביד עד שמקבלת צורת כדור. לפזר קצת קמח על משטח, ועל המערוך, וללוש כל כדור לפיתה דקה (לשים כל פעם מהמרכז החוצה, ולא נורא אם במרכז נשאר קצת יותר עבה). להוריד עודפי קמח. לחמם מחבת כבדה (בלי שמן), להניח על המשטח את אחד הצ'פאטי , כשמתחיל להעלות בועות– להפוך. כשמופיעות בועות גם בצד השני – להמתין חצי דקה, ולהפוך שישחים גם בצד השני. להניח על אש פתוחה – שיתפח, ולהפוך. להניח בצלחת עמוקה מכוסה או בתוך סיר המרופד מבפנים במגבת ומכוסה במגבת נוספת, בכדי לשמור על החום והלחות, (אפשר לטבול אצבע בשמן ולשמן את הצ'פאטי מעט). להניח את הצפאטי הבא, וכן הלאה. לפני הגשה – להפוך את ערימת הצפאטי – שהצ'פאטי הראשונים ייאכלו קודם, ובכך שומרים על החום של הצ'פאטי. נהוג להגיש את הצ'פאטי חמים, לכן מכינים אותם ממש לפני הגשת הארוחה.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים
בחר
בחר