בסיסים לפאי- שאלה

במתכונים מסויימים אני מבינה שצריך להוסיף ביצה או חלמון לבצק של הפאי ובאחרים לא מוסיפים אף אחד מהם. כמובן שיש בצקים מסוימים לפאי מסויים, אבל... מה תרומתו של החלמון או הביצה בבצקים אלו?

החלמון ותרומתו לבצק פאי: סוגיות יסוד

טוב, האמת שזה די פשוט, בחלמון יש שומנים והוא גורם לחומרים האחרים בבצק להתאחד כך שהבצק לא יוצא פירורי מדי, וגם מוסיף להם מעט נוזל כך שהם לא כבדים מדי. הוא גם מוסיף קצת צבע, אבל זה סתם בונוס.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אפיה ומתוקים
בחר
בחר