ממולאים

ממולאים


ממולאים של סופי-צמחוני

למילוי: 2 בצלים בינונים חתוכים בינוני 3-4 שיני שום חתוכות דק דק 2 כוסות אורז שטוף ומסונן 1 קופסאת פטריות שמפיניון חתוכות ומסוננות 1 גזר גדול מגורד גס 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 10 גבעולי שמיר קצוץ דק 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק עלה סלרי עגבנייה כוס רסק עגבניות כוס מים כף סוכר הירקות: 1 בצל גדול 3 קישואים 4 עלי כרוב 6 פלפלים אדומים תבלינים (חצי לשים במחבת וחצי בסיר): 4 כפיות גדושות פפריקה מתוקה 2/3 כפית גריל עוף 1 כפית כורכום 1 כפית פלפל שחור 4 כפיות גדושות מרק עוף אופן הכנה: לגרד את הגזר בפומפיה גסה, לקצוץ את הפטרוזיליה והשמיר ללא הגבעול ולהוסיף את קוביות הפלפל. לשמור בצד. לרחוץ את האורז ולשים לייבוש במסננת. להכין ירקות למילוי: מנקים את הבצל הבינוני- מורידים פס למעלה וםס למטה. עושה חריץ לאורך הבצל עד לאמצע. לוקחים את העלים החיצוניים של הכרוב- חותכים לחצי וזורקים את "הציר" כך שמכל עלה כרוב מקבלים 2 חצאים. מרתיחים מים בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והכרוב לכמה דקות. מוציאים מהמים מחכים שיתקרר מעט ומפרידים את הבצל לעלים. את הקישואים מקלפים ,חותכים את הראש והזנב של הקישוא ומניחים את השאריות על תחתית הסיר וחותכים כל קישוא לגלילים באורך של כ-7 ס"מ. עושים חור לכל אורך הקישוא עם קולפן וסכין לופתים את הקישוא עם האצבעות כדי שלא יתפרק) כך שיתקבלו מעין גלילים חלולים. את הפלפלים מנקים , מוציאים את הגרעינים וחותכים את ראש הפלפל. חשוב לעשות חתך בתחתית כדי שבבישול האורז בתוך הפלפל יתבשל ויספוג את טעם הרוטב. שמים את החתיכות שחתכנו מהקישוא כולל ה"ליבה"- בתחתית הסיר. מניח ים גבעול סלרי מעל ופרוסות עגבנייה מעל.(חשוב שתחתית הסיר תהיה מכוסה יברק לפני שמתחילים להניח את הירקות הממולאים) אם עדיין תחתית הסיר לא מכוסה- לשים חתיכות בינוניות של עלה כרוב. מטגנים במחבת את הבצל החתוך והשום- עד שמזהיב. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים למחבת ובמקביל לסיר: (חשוב:את הכמות הרשומה למחבת ואותה כמות לסיר) 2 כפיות גדושות פפריקה+ 1/3 כפית גריל עוף+1/2 כפית כורכום + 1/2כפית פלפל שחור(ולהוסיף מעט שמן לפי הצורך). לכבות האש ורק אז להוסיף 2 כפיות גדושות מרק עוף . (חשוב לשים לב שכמות התבלינים היא כפולה כי חצי הולך למחבת וחצי לסיר ) שופכים את האורז לקערה של הגזר ומוסיפים כף רסק עגבניות (לא יותר מכף כי אחרת האורז לא יתבשל). ממלאים אתהפלפלים בתערובת עד לגובה 2/3.(האורז מתנפח בבישול). בצל ממלאים ומגלגלים.וגם קישוא. את הכרוב ממלאים במעט מאוד מלית כדי שלא יתפקע- ואותו שמים מעל לפלפלים (במקום מכסה) שמים מים עד שמכסים את הירקות- מבשלים על אש גבוהה- כשרותח- מעבירים לאש נמוכה על תחתית ומבשלים 30 -20 דקות עד שהפלפלים מתרככים. מערבבים בקערית את יתר הרסק עגבניות ,כוס מים וכף סוכר- שופכים לסיר ממשיכים בבישול עוד 5 דקות. מסובבים את הסיר בעדינות כדי לערבב- מכסים ומבשלים עוד מספר דקות- מוסיפים סוכר לפי הטעם. (אין צורך שכל המים יתאדו כי משאירים את הסיר מכוסה והאורז ממשיך לספוג את הרוטב. הערות: במקום פטריות שמפניון אפשר לשים בשר טחון- לשים אותו בקערת המילוי הכמות מתאימה למנת ממולאים ונשאר מילוי להקפאה לפעם נוספת. אפשר גם להקפיא את הירקות כשהם כבר ממולאים (לפני בישול) חוץ מהבצל- או לחילופין ניתן להקפיא את הממולאים מבושלים. כשיש עגבניות קשות אפשר גם למלא אותן- עושים חתך בחלק העליון- כמעט עד הסוף ומרוקנים את התוכן עם כפית (ושמים בתחתית הסיר- ממלאים במילוי כמעט עד הסוף. מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

עלי גפן ממולאים, שתי גירסאות של מאיר השמן

meir_stuffed_grapleaves.pdf
עלי גפן ממולאים מאיר
(349.34 KiB) עדיין לא הורד

מתכון: בצלים ממולאים - מרגול - באדיבות יולה

מתכון: בצלים ממולאים - מרגול רכיבים: בצלים ממולאים (בסלה-מעמרה) של מימי המצרכים 2 ק"ג בצל גדול 1 ק"ג בשר טחון תערובת תבלינים מרוקאים (אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחון, קנמון, פלפל שחור) 1/4 חב' פטרוזיליה שמן רגיל שמן זית 1/2 כוס פירורי לחם מלח פלפל שחור 1/2 ק"ג עגבניות 1 ק' רסק עגבניות קטנה קינמון 1/4 ק"ג שזיפים מיובשים שחורים (שהושרו שעה במים) 1 כוס שקדים מקולפים אופן הכנה: אופן ההכנה להכנת המילוי: לוקחים בשר טחון. מוסיפים בצל מגורד, 1 כפית תבלינים מרוקאים ,מלח, פטרוזיליה קצוצה, 1/4 כוס שמן ופירורי לחם. מערבבים ומניחים בצד. כבה ראשונה. חותכים חריץ בבצל (עד האמצע).לוקחים בצל. מקלפים מרתיחים אותו 10-15 דקות. מסננים ושמים במים קרים (שישאר חזק). פותחים את הבצל, מוציאים את הלב, מכניסים את המילוי וסוגרים. מניחים בסיר רחב מאד. מגרדים את העגבניות, מוסיפים רסק עגבניות ומפזרים על הבצל. מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, כפית מלח, 1/2 כפית קנמון. מוסיפים את השזיפים המושרים לסיר. מכסים במים. מבשלים עם מכסה 1/4 שעה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש ומורידים את המכסה. מדי פעם מזיזים את הבצלים כדי שלא ידבקו לתחתית. לסיום - מטגנים שקדים קלופים חצויים ומוסיפים מעל התבשיל. את התבשיל מגישים עם אורז או קוסקוס. הערות: yula7 :מאת 10:13 :שעה 28/03/2003 :תאריך וגם אתכן. התגעגעתי. הנה המתכון בקישור ואת לבבות הארטישוק מילאתי גם בבשר שנשאר. אני הוספתי מעט בשר כבש. של הקבבונים. מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בצלים ממולאים

יולה אכן תודה על המתכון אבל לפני הכנתו הייתי רוצה לדעת למה התכוונת שרשמת"פותחים את הבצל מוציאים את הלב מכניסים את המילוי וסוגרים" האם את מתכוונת ממש לחתוך את הבצי לחצי ?וכיצד לסגור ?(בעזרת שני החציים, הרי זה יכול להתפרק בזמן הבישול לגבי תערובת התבלינים המרוקאים האם מכינים אותם באופן עצמאי או שקונים אותם בחנות כתערובת אחת מוכנה, ואם אכן יש צורך להכין אותם איזו כמות של כל תבלין לשים בתערובת? מחכה לתשובה בהקדם כיוון שאני רוצה להתחיל לבשל כבר מחר בתחילת הבוקר יש לי אורחים לשבת תודה והמשך יום נעים

מתכון מצוין

טעים מאוד כול הכבוד!
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
ממולאים
בחר
בחר