ממולאים

ממולאים

מתכון: תאנים ממולאות בטפנד - אבי

מתכון: תאנים ממולאות בטפנד רכיבים: תאנים ממולאות בטפנד לטפנד: 15 זיתים שחורים משומרים בשמן, מגולענים 2 כפות צלפים מוחצים 1 פילה אנשובי 1 כפית טימין טרי או 1/4 כפית יבש 2 כפות שמן זית 12 תאנים בשלות אופן הכנה: מכניסים את כל חומרי הטפנד למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מבצעים חריץ בצידה של כל תאנה ומניחים 1/2 כפית טפנד בחריץ לעומק, לוחצים מעט לסגירה. מגישים 3 תאנים לסועד הערות: * אבי :מאת 19:06 :שעה 11/07/2002 :תאריך תאנים ממולאות בטפנד מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פרחי כרובית ממולאים

מתכון: פרחי כרובית ממולאים רכיבים: 1 כרובית בינונית 1/2 קג' בשר טחון(בקר או מעורב בקר ועוף) 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 תפוח אדמה מבושל 1 ביצה 1 כף פטרוזיליה קצוצה 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור -------------------- 2 ביצים טרופות קמח לרוטב: 3 כפות שמן 1 בצל בינוני קצוץ 2 שיני שום כתושות 1 קופסה קטנה עגבנוית כתושות 1 כף רסק עגבניות 2 כפיות סוכר מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה 1 כף בזיליקום טרי קצוץ או 1/2 כפית יבש אופן הכנה: מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, מבשלים במים מומלחים עד להרככות, מוציאים ומסננים מהמים, לא לבשל יתר על המידה. בקערה מועכים את תפוח האדמה למחית גסה, מערבבים עם הבשר, הבצל, הביצה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל עד לקבלת עיסה אחידה. ממלאים כל פרח כרובית בבשר בין הפרחים הקטנים בעדינות מבלי לפרק את הפרח, אם נשאר בשר מצמידים לכרוביות ומהדקים מעט, מניחים בצלחת. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מגלגלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, מנערים את העודפים וטובלים בביצים הטרופות, חוזרים על הפעולה שוב ומניחים לטיגון במחבת, מטגנים מכל הצדדים עד להזהבה ומוציאים לצלחת. מכינים את הרוטב, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום וטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות הכתושות והרסק ומערבבים, מוסיפים את הבזיליקום והסוכר ומבשלים כ- 5 דקות, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט מים אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת הפטרוזיליה, מניחים את הכרוביות הממולאות בתוך הרוטב ומוסיפים מים בכדי שהרוטב יגיע למחצית גובה הכרוביות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות, הופכים במחצית זמן הבישול את הכרוביות בעדינות. הערות: * אבי :מאת 15:21 :שעה 13/02/2002 :תארי מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פלפלים ממולאים בנוסח הבולגרי - ניצי

מתכון: פלפלים ממולאים בנוסח הבולגרי - ניצי רכיבים: זה שיש לי אורחת יקרה לכל השבוע, את זה אתם כבר יודעים. אז נורא בא לי לפנק אותה בכל מיני מאכלים שהוזכרו כאן ובמקומות אחרים, ושלא תמיד יוצא לה להגיע אליהם, אם בכלל. אחד מהם היה הפלפלים הבולגריים הממולאים בגבינה. לארוחת הערב ביום א', כאמור. בכלל, אני בטריפ של אוכל אתני בייתי. סתם שיגעון בייתי שלי. מן המטבחים ההכי בייתים של כל העדות. לא אוכל פלצני, לא אוכל מיופיף, לא שום דבר מיוחד או מסובך. סתם אוכל של בית. אצל כל מיני אימהות. מכל העדות. אופן הכנה: פלפלים ממולאים בגבינה פלפלים (לי היו כעשרה) גבינה יבשה מסוג מחלבנה, טוב טעם, כנען וכאלו (אני השתמשתי ב- 250 ג') גבינה בולרית מאיכות טובה - קוביה גבינה צהובה מגוררת, עדיף בעלת טעם ואישיות משלה לערבב את הגבינות ביחד. לשים במקרר. לקלות את הפלפלים מתחת לגריל עד שישחימו. להשאיר בתנור המכובה כדי שיזיעו, וקליפת תוסר בנקל. לקלוף הפלפלים. לחרוץ חריץ בצד הפלפלים בעדינות, להוציא הגרעינים. להשאיר הכיפה. למלא בתערובת הגבינות. לסגור הפלפלים. לטבול בביצה ובפירורי לחם. לטגם בשמן חם עד שיזהיב ולהגיש (אחרי שמספיגים בהמון מפיות נייר) חם ואפשר גם קר. טעים כך או כך. ותודה לסמדר על הקולאז הנפלא! הערות: nitsi_18 :מאת 12:16 :שעה 5/08/2003 :תאריך פלפלים ממולאים גבינה בנוסח הבולגרי מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פלפלים ממולאים בבשר ואורז - שלי

מתכון: פלפלים ממולאים בבשר ואורז רכיבים: .500 גרם בשר טחון חצי כוס אורז בצל קצוץ רסק עגבניות כשישה פלפלים גדולים 2 אריזות של עגבניות מרוסקות מלח ופלפל לפי הטעם רוטב צ'ילי חריף (לא חובה) אופן הכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מפוררים אותו היטב. מבשלים את האורז במעט מים (כשלושת רבעי כוס) ומוסיפים לבשר והבצל. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, אני מוסיפה גם מעט רוטב צ'ילי חריף ומעט רסק עגבניות. מסירים את חלקו העליון של הפלפל (זה עם העוקץ) ומרוקנים אותו מכל הגרעינים. ממלאים אם הפלפלים עד הסוף וסוגרים עם "המכסה". מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים 2 אריזות עגבניות מרוסקות. מביאים לרתיחה ומתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ורוטב צ'ילי חריף (לא חובה אך מוסיף מאוד). מעמידים את הפלפלים בסיר ושופכים מסביבם (בזהירות!) את הרוטב. מבשלים כארבעים דקות עד שעה (בודקים לפי רכות הפלפל). זהו. פשוט וטעים (או לפי הגדרתה של ס', פא"ט). שלי הערות: shelley11d :מאת 23:08 :שעה 27/08/2002 :תאריך *כמות המילוי מתאימה לכשישה פלפלים גדולים. פלפלים ממולאים בבשר ואורז *כמות המילוי מתאימה לכשישה פלפלים גדולים. מקור המתכון: shelly הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פלפלים ממולאים - במגוון מליות - ניצי

מתכון: פלפלים ממולאים - במגוון מליות - ניצי פלפלים ממולאים - במגוון מליות ובמבחר נוסחים: איטלקי, צמחוני, בולגרי, הונגרי, וכד' אופן הכנה: פלפלים ממולאים - אנטיפסטי איטלקי: מצרכים: פירורי לחם – כמה שלוקח אנשובי (אמיתי) – 1 צנצנת - מפוררים צלפים – משהו כמו 1 כף מוצרלה – חתוכה לקוביות קטנות עגבניה – חתוכה לקוביות קטנות שמן זית שום – 2 שיניים ו\או יותר – כתושות פטרוזיליה - קצוצה דק ביותר טימין – כמה עלים טריים – קצוצים דק עלה או שניים של בזיליקו – קצוץ דק ביותר (לא הכרחי אם לא אוהבים את הטעם) כמה צימוקים (נהדר עם הצימוקים הקטנים המפורסמים) אפשר להוסיף רגליים של פטריות (כשמשתמשים בכובעי הפטריות למתכון אחר) – חתוכים לקוביות קטנות לתבל במלח ופלפל מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את השום הכתוש ומזהיבים אותו מעט. אם משתמשים בפטריות חתוכות לקוביות קטנטנות, אז עכשיו זה הזמן הנכון להוסיפן, ולערבב מעט – שיזהיבו. מוסיפים את פירורי הלחם ומכבים האש. מערבבים. את פירורי הלחם מוסיפים לפי הכמות הנדרשת. מרטיבים במעט שמן זית נוסף. מוסיפים את כל שאר החומרים, אם התערובת יבשה מאוד, ניתן להוסיף מהמיץ של העגבניה (לא לשפוך בשלב החיתוך) או להוסיף מעט שמן זית נוסף. למלא את הפלפלים לא בצורה הדוקה. להניח בתבנית אפייה אחד ליד השני, לטפטף שמן זית, אפשר לפזר פילטים של שום מסביב ולאפות כעשרים דקות עד שיתרכך מעט. לא לשכוח שהפלפלים מפרישים נוזלים, כך שהמלית לא צריכה להיות רטובה מאוד – סגולה לכבדות יתר בזמן האכילה. בדיוק באותה מלית אפשר למלא עגבניות שרי מרוקנות (לא לשפוך את המיץ – לטפטף על כל עגבניה לפני ששולחים אותה לאפייה מעט מהמיץ שלה + שמן זית) וכובעים של פטריות. פלפלים ממולאים - גרסה נוספת לא איטלקית מצרכים: 3 שיני שום - כתוש 1 בצל בינוני - קצוץ 3 כפות גדושות פירורי לחם 1 כוס תירס קפוא סנפרוסט (לדעתי התירס הטעים ביותר הוא תירס קל בגלל המתיקות הטבעית שלו ולא בגלל היותו קל) 2 כפות רסק עגבניות 1 כוס מים ½ כפית מלח 1 כפית מחוקה פלפל שחור ½ כפית פפריקה מתוקה שמיר קצוץ מחבת משומנת 1 תבנית פיירקס אפשר לחצות הפלפלים לאורך לחצי. לטגן הבצל והשום על אש קטנה עד שיזהיבו. להוסיף התירס הקפוא. לערבב, להוסיף כף רסק עגבניות ואת פירורי הלחם, לערבב עד שהתירס יפשיר ויתרכך, להוריד מהאש ולהוסיף השמיר. לערבב את כף הרסק הנותרת עם כל התבלינים בסיר קטן ולהביא לרתיחה. לשמן פיירקס. להניח הפלפלים בשורה. למלא כל פלפל בכף מתערובת התירס. למזוג מעט מרוטב הרסק ומהמים על כל פלפל ועל קרקעית התבנית. לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור חם (200 מעלות) למחצית השעה. אפשר גם לכסות בניילון עטיף ולהכניס למיקרו בעוצמה מלאה ל- 9 דקות. להוציא ולהגיש. טוב להגשה חם או קר. פלפל ממולא גרסה 3 400 ג' תירס 3 בצלים ירוקים קצוצים 2 מלפפונים כבושים קצוצים דק 1 כף שמיר קצוץ 1 כף פטרוזיליה קצוצה 2 כפות מיונז 1 כף מיץ לימון מלח, פלפל 1 כפית פפריקה מערבבים הכל וממלאים הפלפלים. מגישים קר. פלפלים או גמבות ממולאות בנוסח בולגרי 1 חבילה גבינה לבנה קשה (כנען למשל, או מחלבנה) 400 ג' גבינה בולגרית 2 ביצים מלח, פלפל שמן לטיגון (לא זית) אם משתמשים בפלפלים קטנים כאלו לא צריך לקלות להורדת הקליפה. מערבבים הגבינות עם הביצים, מתבלים וממלאים הפלפלים. מטגנים במחבת בשמן חם. מוציאים ומספיגים. אוכלים קר או חם. מעולה. פלפלים ממולאים בפטריות סלסילה פטריות שמפיניון – קצוצות 1 בצל גדול קצוץ 3 כפות שמן 2-3 שיני שום קצוץ 3 עגבניות קצוצת מלח, פלפל פטרוזיליה קצוצה מעט מיץ לימון מאדים הבצל עם השום במחבת עד שיזהיבו. מוסיפים הפטריות למחבת. מאדים עד שהן הופכות רכות מעט (לא יותר מידי). מוסיפים הפטרוזיליה, מיץ לימון ותיבול. מערבבים. ממלאים הפלפלים ומחממים בתנור עוד כמה דקות. אפשר גם לצנן ולמלא בתערובת הקרה (במקרה כזה אולי צריך לחזק התיבול). פלפלים ממולאים (בנוסח הונגרי) 6 פלפלים ירוקים בהירים (או אדומים – רעיון שלי) למלית: ¼ כוס אורז ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל קטן קצוץ דק 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה 1 ביצה טרופה קלות ¼ כוס מים קרים לרוטב: 50 ג' מרגרינה 2 כפות קמח ½ 2 כוסות מים 100 ג' רסק עגבניות 1 כפית סוכר מלח, פלפל 1 כפית מיץ לימון (אם רוצים) מנקים את הפלפלים הירוקים, חותכים את החלק העליון – הכובע – ומרחיקים את הגרעינים. מבשלים האורז ב- 1 כוס מים עד שיתרכך למחצה. מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל, המלח, הפלפל והפפריקה. מוסיפים לתערובת את הביצה ואת המים הקרים ובוחשים. ממלאים את הפלפלים בתערובת. ממיסים את המרגרינה ומטגנים בה את הקמח עד שיזהיב קלות. טורפים פנימה את המים וממשיכים לבשל עד שיווצר רוטב דליל. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, הסוכר (אפשר גם שתי כפיות), מלח ופלפל. אפשר להדגיש את הטעם החמצמץ על ידי הוספת מיץ לימון. כשהרוטב סמיך וללא גושים מוסיפים הפלפלים. מעמידים הפלפלים בסיר שיכיל אותם בעמידה צפופים. אם נשארה מלית, אפשר ליצור קציצות. הרוטב צריך לכסות את הפלפלים כמעט לגמרי. אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- ½ 1 שעות עד שהפלפלים רכים. מגישים את הפלפלים עם מחית תפוא"י. אפשר גם להגישם קרים(????? כך במקור לפי טומי לפיד) כדי להעשיר את טעם הרוטב אפשר להוסיף לרביכה 2-3 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות. מעולה! בהצלחה הערות: מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: פלפלים ממולאים - ניצי

מתכון: פלפלים ממולאים - ניצי רכיבים: . פלפלים ממולאים (בנוסח הונגרי) 6 פלפלים ירוקים בהירים, ואפשר גם אדומים למלית: ¼ כוס אורז ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל קטן קצוץ דק 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה 1 ביצה טרופה קלות ¼ כוס מים קרים לרוטב: 50 ג' חמאה 2 כפות קמח ½ 2 כוסות מים 100 ג' רסק עגבניות 1 כפית סוכר מלח, פלפל 1 כפית מיץ לימון (אם רוצים) אופן הכנה: מנקים את הפלפלים הירוקים, חותכים את החלק העליון – הכובע – ומרחיקים את הגרעינים. מבשלים האורז ב- 1 כוס מים עד שיתרכך למחצה. מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים את הבשר הטחון, האורז, הבצל, המלח, הפלפל והפפריקה. מוסיפים לתערובת את הביצה ואת המים הקרים ובוחשים. ממלאים את הפלפלים בתערובת. ממיסים את המרגרינה ומטגנים בה את הקמח עד שיזהיב קלות. טורפים פנימה את המים וממשיכים לבשל עד שיווצר רוטב דליל. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, הסוכר (אפשר גם שתי כפיות), מלח ופלפל. אפשר להדגיש את הטעם החמצמץ על ידי הוספת מיץ לימון. כשהרוטב סמיך וללא גושים מוסיפים הפלפלים. מעמידים הפלפלים בסיר שיכיל אותם בעמידה צפופים. אם נשארה מלית, אפשר ליצור קציצות. הרוטב צריך לכסות את הפלפלים כמעט לגמרי. אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים לפי הצורך. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- ½ 1 שעות עד שהפלפלים רכים. מגישים את הפלפלים עם מחית תפוא"י או עם אורז לבן. כדי להעשיר את טעם הרוטב אפשר להוסיף לרביכה 2-3 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות. וטומי לפיד אומר שאילו שייקספיר היה הונגרי, היה וודאי המלט מתלבט בנוסח: "מתוק או חמצמץ – זו השאלה!" כי המאבק בין פלפל ממולא ברוטב סמיך ומתקתק, לבין פלפל ממולא ברוטב דליל וחמצמץ, טרם הוכרע סופית. טומי לפיד הוא חסיד הרוטב המתוק והסמיך, אבל הוא טוען שהטרור של הרזים מחייב דליל וחמצמץ ולכן הוא אומר זו אולי הסיבה שהשמנים הם מתוקים והרזים חמוצים – סוף ציטוט טומי לפיד. זה לא אני, זה בהן צדק דברי טומי לפיד בע"מ 84 בספרו על הבישול ההונגרי. בתיאבון! הערות: nitsi_18 :מאת 11:26 :שעה 4/12/2002 :תאריך ה מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: עגבניות ממולאות בנוסח פרובנסאל - מיכה

מתכון: עגבניות ממולאות בנוסח פרובנסאל רכיבים: המצרכים: עגבניות, רצוי "תמר" או דומות להן. למלית: פירורי לחם - פעם הייתי מכין בעצמי, היום אין זמן. קונים פירורים מוכנים ומתובלים מראש. שום כתוש טרי, הרבה. עשבי תיבול טריים: לקצוץ דק, פטרוזיליה, מעט עלים קטנים של רוזמרין, קורנית (תימין), מיורן (מעט!), עירית, בקיצור - מכל הבא ליד. שמן זית, מלח, פלפל שחור. אופן הכנה: לחתוך את העגבניות בראשן ולהשאיר מעין "כובע" מחובר לעגבניה. לנסות להשאיר את עוקץ הפרי, שיהיה יפה כזה. לרוקן את המיץ והגרעינים לתוך קערה, להשאיר את ה"מחיצות". בקערה נפרדת, לערבב את עשבי התיבול והשום לתוך פירורי הלחם. להוסיף חלק מנוזל העגבניות, מלח ופלפל. להוסיף שמן זית עד שהתערובת רווייה, לא נוזלת! לערבב שוב. להוסיף את המלית לתוך העגבניה: לא לדחוס, אחרת זו תהיה יציקה! מספיקה הכמות שנכנסת בקלות. לתנור, מכוסה: ל- 20 עגבניות, מספיק 30-40 דקות ב- 180 מעלות. לשים לב שלא יתחילו לנזול. בהצלחה! הערות: eshchar micha :מאת 15:44 :שעה 20/07/2002 :תאריך עגבניות ממולאות בנוסח פרובנסאל המתכון המקורי ניתן פעם באחד העיתונים ואיננו שלנו. זו רק וואריאציה. לא יינתנו כמויות. לנו תמיד יש עודף מלית ואנחנו משתמשים בה למטרות שונות. (מוסיפים לה בשר טחון מבושל\מטוגן וממלאים משהו, סיגרים) מקור המתכון: eshchar micha הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כרוב ממולא - לוליטה

מתכון: כרוב ממולא - לוליטה רכיבים: ניצי ביקשה מתכון לכרוב ממולא זה פשוט כפי שאני עושה את זה בבית. אם תרצו משופר אשאל את דודה שלי. ָָָָָָָָָָָָָָָָָ ורדה גלעד :מאת 18:47 :שעה 2/11/2003 :תאריך היי לוליטה- שמחה מאד לראותך!!!... וטיפ לגבי הכרוב... ניתן להימנע מהשלב"הבלתי נמנע" של ריכוך עלי הכרוב והפרדם ע"י מים רותחים כך: להכניס את הכרוב לשקית, להכניס את השקית למיקרו 10-15 דקות-לפי גודל הכרוב להוציא לקרר, לחתוך קונוס כזה....... ולהפריד בקלי קלות את עלי הכרוב. אופן הכנה: קודם כל לקחת סיר אמייל גדול מאד (לי יש אחד של 50 ליטר) ולהחמיץ בתוכו כרובים שלמים עם מלח גס בערך 2 כפות גדושות לכרוב ועלי כרפס ומיים. אחרי שבוע זה מוכן למילוי אבל עוד לא לאכילה כחמוצים. בשביל זה לחכות עוד שבוע, לחתוך לרבעים, לשים על זה שמן רגיל ולהגיש. אם אין כרוב כבוש בבית יש לרכוש כרובים גדולים ורצוי יפים עם עלים במצב שלם לגמרי. הופכים את הכרוב על בטנו ועם סכין חדה וארוכה חורצים קונוסו במרכזו ומסירים את הליבה לגמרי. מרתיחים סיר ענק עם מיים וכפית מלח וכשזה רותח חולטית בתוכו את הכרוב השלם. זה תהליך ארוך ומעצבן אבל בלתי נמנע. אחרי 10 דקות מוצאים מחכים שיתקרר ומסירים בעדינות את העלים הרכים מבלי לפגום בשלמותם. כדי לחלוט את כל הכרוב יש לחזור על התהליך כשלוש פעמים. בינתיים מטגנים שני בצלים גדולים קצוצים דקדק אבל שלא ישרפו וקוצצים דק דק עוד שני בצלים. שמים בקערה גדולה מאד קילו בשר בקר טרי, רצוי שמן אבל לא חובה. זה רק יותר טעים. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הבצל הלא מטוגן ואז מגרדים פנימה ראש שלם וגדול של סלרי. מגורר. מוסיפים מלח (תלוי אם הבשר מוכשר או לא. אם כן אז כפית שטוחה שטוחה)כף גדולה מאד של פפריקה מתוקה, כפית גדושה של פלפל שחור (אפשר פחות) 2 כפות אבקת מרק עוף, 2 כפות גדושות של רסק עגבניות וכוס אורז (מניסיוני רצוי עגול, ריזוטו). אפשר להוסיף גם חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה אך לא חובה. מברבבים עם הידיים שיהיה מעורבב היטב. לוקחים סיר גבוה ורחב ושמים על ידנו. לוקחים חופן מן הבשר ומגלגלים מעט ושמים אותו בתחילת עלה הכרוב בחלק שהיה מחובר פעם לליבה. רצוי לשמן את הידיים מידי פעם בשמן פשוט. מגלגלים גלגול אחד ומכנסים את השוליים ומגלגלים עד הסוף אך לא הדוק מידי (זיכרו, האורז תופח). מניחים בתוך הסיר צפוף אחד ליד השני. כשמסיימים למלא הכל לוקחים 4 כפות גדושות של רסק עגבניות וזורקים לסיר. מוסיפים 2 כפות של אבקת מרק, כפית שטוחה של סוכר, ומיץ של כרוב כבוש אם אין מתוצרת ביתית אז חצי קופסא של כרוב כבוש מוכן עם המיים. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממש לא הרבה ומכסים במיים את כל הממולאים ועוד שתי אצבעות. שמים על אש גבוהה עד שירתח ואחר כך מעבירים לאש קטנה, כל הזמן מכוסה, למשך כשעתיים. זהו. יש כאלו שמוסיפים מיץ לימון טרי בסוף הבישול. לשיפור הטעם ניתן להוסיף חתיכה של קוסטיצה (פוי, טפו, טריפה אבל טעים) או 100 גרם חזה אווז מעושן. לא מומלץ לעשות זאת בפעם הראשונה. לא כולם אוהבים טעם של בשר מעושן. מגישים על צלחת עם ערימת ממליגה וקצת מהכרוב הכבוש על יד. בדרך כללי 2 חתיכות. מקווה שברור אם לא - שאלות. אני לא מבשלת לפי מתכונים אלא רק על פי חוש. בדרך כלל קשה מאד להוציא ממני משהו מדוייק. אבל נורא נורא השתדלתי הפעם. הערות: כרוב ממולא lolita2001 :מאת 14:33 :שעה 2/11/2003 :תאריך מקור המתכון: lolita2001 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: כרוב ממולא - ניצי

מתכון: כרוב ממולא רכיבים: מלית: 1/2 כוס אורז 1 כוס מים 1/2 ק"ג בשר טחון 2 שיני שום מעוכות 2 בצלים קצוצים דק 1 ביצה ו כף מלח 1/2 כפית פלפל שחור 2 כפות פפריקה 1 כרוב טרי (אפשר כרוב מיוחד למלוי) 1 ק"ג כרוב כבוש 1/2 כוס מיץ עגבניות 250 ג' נקניק קבנוס, בייקון או בשר מעושן חתוך 2 כפות שמן 2 כפות קמח 1 כוס מים אופן הכנה: להכנת המלית: מבשלים את האורז בכוס מים, במשך 10 דקות. מסננים.מערבבים היטב את הבשר הטחון עם מחצית הבצלים, הביצה, המלח, הפלפל 1 כף פפריקה והאורז המסונן. שומרים המלית בצד. אל הכרוב ניתן להכין למילוי בכמה דרכים: 1. להוציא הליבה, לבשל במים רותחים עד שיתרכך, לצנן ולהפריד לעלים. 2. להקפיא ללילה את הכרוב כולו. להשפיר למחרת, ולהפריד העלים. הכרוב יוצא כאילו עבר בישול. 3. להפריד העלים בעדינות כשהן טריים ורק אז לחלוט במים רותחים, או למלא כמות שהם ולהתפלל שהמלית תתפח ותמלא את החללים... בסיר גדול ושטוח שמים אץת הכרוב הכבוש, מיץ העגבניות, ופרוסות הנקניק, מוסיפים מים עד כיסויים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. ממלאים את עלי הכרוב, כף מלית לכל עלה ומקפלים העלים סביב המלית, כדי ליצור כעין מעטפת. לא להדק יותר מידי כי המלית תתפח בעת הבישול. את שרית המלית אפשר לדחוס לפלפלים למשל, או ליצור קציצות ולהכניס לסיר מסביב. חותכים את יתרת הכרוב ואיטריות ומוסיפים לסיר. מזיזים הצידה את שכבת הכרוב הכבוש שבסיר ומניחים את גלילות הכרוב על קרקעית הסיר. מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד כשעה. בנתיים מכינים רביכה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את יתרת הבצל, עד שיתרכך. מוסיפים את הקמח ומטגנים עד לגוון זהוב. מסירים מהאש ומתבלים בכף פפריקה. מוסיפים בבחישה 1 כוס מים. מוציאים בעדינות את גלילות הכרוב מן הסיר, מוציאים מלוא המצקת מנוזלי הבישול וטורפים אל תוך הרביכה. מחזירים את תערובת הרביכה אל הסיר, בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל, ללא כיסוי, עוד כ-15 דקות עד שהרוטב יתעבה יותר. מגישים את הכרוב חם, עם רוטב ואורז לבן לידו. זה המתכון כלשונו. הכרוב שבתמונה לא הוכן הפעם בדרך הזו במדויק, מאחר ובשמונה בבוקר הודיעו לי שתוך שעה יש לי אורחים (נא להכין קפה וארוחת בוקר) והייתי צריכה להספיק משהו חפוז כזה ליד מרק הגולש (אם כבר הולכים על הונגרי...). חוץ מזה, לא הייתי בטוחה אם עושר הטעמים הדומיננטיים ימצא חן דווקא. מה שעשיתי היה למלא את עלי הכרוב במלית של הפלפל הממולא דווקא. יצא טוב. לא רואים? וואלה אפשר להריח. ותודה לצלמת. ********** ועכשיו להערות ולהסברים: הונגרים אמיתיים מוסיפים לרוטב שמנת חמוצה, ואומרים גם שאי אפשר לאכול אותו ללא השמנת, כי זה מה שנותן את הטעם. למה שמתי גם את המתכון לפלפל? כי את הכרוב הכנתי לא לפי המתכון לכרוב אלא בדיוק לפי המתכון לפלפל. זו הסיבה. ללא הקבנוס והטעם המעושן, פשוט כי לא כל אחד אוהב, וככה רגילים ואוהבים אצלנו. אני מגישה את זה ביחד עם אורז לבן נקי, ולעיתים גם עם פירה עם המון רוטב מעל. בתיאבון ובהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 11:26 :שעה 4/12/2002 :תאריך כרוב ממולא (ופלפל גם) בנוסח ההונגרי, באדיבות טומי לפיד מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: בצלים ממולאים - מרגול - באדיבות יולה

מתכון: בצלים ממולאים - מרגול רכיבים: בצלים ממולאים (בסלה-מעמרה) של מימי המצרכים 2 ק"ג בצל גדול 1 ק"ג בשר טחון תערובת תבלינים מרוקאים (אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחון, קנמון, פלפל שחור) 1/4 חב' פטרוזיליה שמן רגיל שמן זית 1/2 כוס פירורי לחם מלח פלפל שחור 1/2 ק"ג עגבניות 1 ק' רסק עגבניות קטנה קינמון 1/4 ק"ג שזיפים מיובשים שחורים (שהושרו שעה במים) 1 כוס שקדים מקולפים אופן הכנה: אופן ההכנה להכנת המילוי: לוקחים בשר טחון. מוסיפים בצל מגורד, 1 כפית תבלינים מרוקאים ,מלח, פטרוזיליה קצוצה, 1/4 כוס שמן ופירורי לחם. מערבבים ומניחים בצד. כבה ראשונה. חותכים חריץ בבצל (עד האמצע).לוקחים בצל. מקלפים מרתיחים אותו 10-15 דקות. מסננים ושמים במים קרים (שישאר חזק). פותחים את הבצל, מוציאים את הלב, מכניסים את המילוי וסוגרים. מניחים בסיר רחב מאד. מגרדים את העגבניות, מוסיפים רסק עגבניות ומפזרים על הבצל. מוסיפים 1/2 כוס שמן זית, כפית מלח, 1/2 כפית קנמון. מוסיפים את השזיפים המושרים לסיר. מכסים במים. מבשלים עם מכסה 1/4 שעה על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים את האש ומורידים את המכסה. מדי פעם מזיזים את הבצלים כדי שלא ידבקו לתחתית. לסיום - מטגנים שקדים קלופים חצויים ומוסיפים מעל התבשיל. את התבשיל מגישים עם אורז או קוסקוס. הערות: yula7 :מאת 10:13 :שעה 28/03/2003 :תאריך וגם אתכן. התגעגעתי. הנה המתכון בקישור ואת לבבות הארטישוק מילאתי גם בבשר שנשאר. אני הוספתי מעט בשר כבש. של הקבבונים. מקור המתכון: yula7 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: בצל ממולא מסדרת הבישול הקטנה - באדיבות חנה בראל

מתכון: בצל ממולא מסדרת הבישול הקטנה רכיבים: בצל ממולא מסדרת הבישול הקטנה-טעים ופשוט מתאים לצמחונים 4 בצלים גדולים 4 כפות מלאות אורז מבושל 4 כפות גבינה קשה מגוררת עם טעם חזק. למשל-צ'דר פטרוזיליה קצוצה דק-כמות של כפית (לפי העין) לכל בצל 2 כפות שמן זית 1 כף יין לבן יבש מלח ופלפל אופן הכנה: --------- מחממים תנור לחום בינוני חותכים את הקצוות העליונים של הבצלים ומרוקנים את התוכן עם כפית מרוקנים מספיק מקום כדי להכניס את המילוי מערבבים בצל שהוצאנו+אורז,פטרוזליה,מלח ופלפל,יין וגבינה ומחלקים את המילוי באופן שווה שמים בתבנית אפיה משומנת ממלאים אופים כשלושת רבעי שעה או עד שהבצלים אפויים מומלץ לנסות את המתכון הבסיסי מספר פעמים ואז לאלתר בהנאה אני לא בשלנית מוצלחת וזה אחד מהדברים שדוקא כן מצליחים לי הערות: חנה בראל :מאת 14:26 :שעה 21/05/2003 :תאריך מקור המתכון: חנה בראל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ארטישוק ממולא בפטריות וארטישוק ממולא בפול- ניצי

מתכון: ארטישוק ממולא פטריות וארטישוק ממולא בפול- ניצי רכיבים: ארטישוק ממולא בפטריות בנוסח איטלקי עבור ארבע מנות ארבעה ארטישוקים צעירים ביותר (בייבי ארטישוק) או תחתיות נקיות- 100 ג' פטריות שמפיניון 1/2 כוס רוטב בשמל (50 ג' חמאה או מרגרינה + כף קמח + חצי כוס מים או מרק עוף או שמנת פרווה) שום פטרוזיליה לימון מלח פלפל לפרוס הפטריות ולאדות בשמן זית עם שום כתוש לפי הטעם, להוסיף פטרוזיליה, לפי הטעם. להמליח ולפלפל. לחמם את החמאה בסיר קטן, להוסיף את הקמח לערבב בכף עץ עד ליצירת רביכה, להוסיף את מרק העוף (אפשר מאבקה - עוף או פרווה) ועדיף, שמנת לקפה - גם פרווה. לבשל עד שמסמיך, להוסיף מלח, פלפל ואפשר קצת אגוז מוסקט. הרוטב צריך להיות סמיך ולא נוזלי. להוסיף את הפטריות לבשמל, לערבב, לטעום ולתבל לפי הצורך. להניח את תחתיות הארטישוק בתבנית משומנת, למזוג את הבשמל עם הפטריות לכל תחתית, להניח מעט חמאה (או מרגרינה לפרווה) על כל ארטישוק, לאפות עד שמזהיב מעט, ולהגיש חם. באיטליה משתמשים בארטישוקים צעירים, מהזן הצנום, אשר רק קוטמים את עליהם הקוצניים, פורעים אותם מעט, מנקים את הזקן שבמרכז, פותחים את העלים מעט ולשם בדיוק, ללב ליבו של הארטישוק, מוזגים את הבשמל הסמיך -------------------------------------- אופן הכנה: ארטישוק ממולא בפול - הגרסה האיטלקית ארבע תחתיות ארטישוק - מופשרות או מבושלות אך עדיין מוצקות. 300-500 ג' פול (קפוא או טרי) מקולף גם מקליפתו השקופה (תלוי בגודל הארטישוק) 2 שיני שום כמה עלי אורגנו - או חצי כפית אורגנו יבש ,טימין טרי ,בזיליקום טרי,לימון,בצל ירוק,חמאה,שמן זית,מלח פלפל. לקלוף את הפול ולהרתיח את הגרגירים בישול קצר. אחרי הבישול לסנן ולקלוף את הקליפה הדקה. לאדות את השום במעט שמן זית, להוסיף הפול, להעביר במחבת (שיתפוס הטעמים), להוסיף אורגנו, מלח ופלפל. להעביר לבלנדר ולטחון עד לקבלת מחית סמיכה למדי. לחמם את החמאה במחבת. לקצוץ את הבצל הירוק, להוסיף למחבת, לתבל במלח, פלפל, מיץ לימון, מעט טימין, ובזיליקום. אחרי כדקה במחבת, להעביר לבלנדר ולטחון בתוספת של 60 ג' שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי ועוד בזיליקום. למלא את תחתיות הארטישוק במחית הפול, להעביר לתבנית לחימום מהיר בתנור, להגיש בזילופים של הרוטב מסביב. כדי לעשותו חגיגי, אפשר גם לפזר שקדים או אגוזים גרוסים על הפול ולהזהיב בתנור תוך כדי החימום, לאפקט הרבה יותר חגיגי. שידרוגים: להוסיף למחית הפול פארמיגי'אנו מגורר (אמיתי בבקשה, זה שנראה כמו אבקה, ואם אין לוותר. לא מתאים כאן פארמיזן שמתנהג כמו גבינה צהובה). להוסיף לפול בזמן הטיגון רצועות של בייקון או אווז מעושן. לפזר פירורי לחם מעורבים בפארמיג'יאנו (שוב, כאן מתאים רק מהסוג האמיתי) על הארטישוק הממולא לפני החימום בתנור. אפשר לחמם עם או בלי הרוטב בתנור, לא מכוסה, בחום לא גבוה, כדי שהשקדים לא ישרפו. בהצלחה! הערות: __ TT :מאת 14:59 :שעה 24/05/2003 :תאריך ארטישוק ממולא בפטריות וארטישוק ממולא בפול של ניצי-שניהם נוסו והם מצויינים! מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: ארטישוק ממולא בשר

מתכון: ארטישוק ממולא בשר רכיבים: שתי ביצים שלש כפות פרורי לחם ארבעה- חמישה ארטישוקים חיים. ( אפשר גם לבבות ארטישוק קפואים, אבל זה לא אותו טעם וגם קשה להדביק את הבשר ללבבות) חצי קילו בשר טחון , ( אני השתמשתי בשישליק לבן של רובינשטיין וטחנתי אותו בפודפרוססור ) אבקת מרק עוף שמן קנולה בצל בינוני קצוץ דק ראש שום מלח פלפל מיץ מחצי לימון אופן הכנה: את הארטישוקים מקלפים , מהעלים מורידים את הקצה הלבן שלמטה את החלק הקשה והירוק זורקים , את הלבבות מנקים עם כפית כך שהשערות שבעמצע יורדות ונשאר שקע. את הגיבעול מקלפים ומשאירים את הליבה שלהם. מכינים תערובת לקציצות : שתי ביצים , חצי קילו בשר טחון, בצל קצוץ דק, שלש כפות פרורי לחם, מלח פלפל ( לפי הטעם), מערבבים. מוסיפים עוד פרורי לחם אם התערובת רטובה מידי. ממלאים את לבבות הארטישוקים . משאר הבשר עושים קציצות עגולות. את הגבעולים המקולפים אפשר לנעוץ בחלק מהקציצות . מטגנים את הקציצות והלבבות טיגון קצר משני הצדדים בשמן חם עומק בינוני במחבת, ומוציאים אותם מהשמן. מכינים רוטב ( חמוץ מתוק) בסיר בינוני : בתוך שתי כפות שמן קנולה , מטגנים קצר כ 5 - 6 שיני שום חתוכים לפרוסות. מוסיפים את עלי הארטישוק ומטגנים עוד קצת. ( זהירות שהשום לא ישרף) כשהשום קצת הצהיב, מוסיפים כפית מיץ לימון כף סוכר , כף גדושה אבקת מרק עוף ( אני משתמש במרק עוף ויטה), מערבבים קצת ומוסיפים כוס עד 2 כוסות מים - כמות המים תלויה בסיר , המים צריכים להיות לא יותר מחצי מגובה הקציצות. נותנים לרתוח וטועמים , הטעם צריך להיות חמוץ-מתוק עדין, מאזנים את החמיצות\מתיקות ע"י תוספת של סוכר או מיץ לימון, ומלח לפי הצורך. כשהרוטב טעים, ורותח, מכניסים את הקציצות ולבבות הארטישוק הממולאים, מרתיחים ומנמיכים את האש, סוגרים את הסיר, ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה קטנה, כשעה - שעה וחצי. באמצע הבישול הופכים את הקציצות העגולות כך שירטבו ברוטב מכל הצדדים, ומרטיבים עם כף מהרוטב את לבבות הארטישוק הערות: nitsi_18 :מאת 22:00 :שעה 8/08/2002 :תאריך מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תחתיות ארטישוק במילוי בשר - shelley11d

תחתיות ארטישוק במילוי בשר כ-12 תחתיות ממולאות+ שלוש קציצות-ממילוי שנשאר תחתיות ארטישוק (אני השתמשתי בקפואות) 500 גרם בשר טחון (אני השתמשתי בעגל) ביצה פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל ואבקת צ'ילי (לא חובה) רוטב העגבניות: שתי קופסאות של עגבניות מרוסקות בצל קצוץ מלח, פלפל, אבקת צ'ילי (שוב, לא חובה) מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד רתיחה. מתבלים, מבשלים עוד מס' דקות על אש קטנה ומקררים לטמפרטורת החדר. מערבבים את הבשר עם הביצה והתבלינים. יוצרים כדורים וממלאים את התחתיות. מניחים בסיר רחב מוסיפים רוטב עגבניות עד לכיסוי. מבשלים כ-1/2 שעה,או עד שהבשר מבושל. מגישים חם.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
ממולאים
בחר
בחר