ארטישוק ממולא בפטריות וארטישוק ממולא בפול של ניצי-שניהם נוסו והם מצויינים!

ארטישוק ממולא בפטריות בנוסח איטלקי עבור ארבע מנות ארבעה ארטישוקים צעירים ביותר (בייבי ארטישוק) או תחתיות נקיות- 100 ג' פטריות שמפיניון 1/2 כוס רוטב בשמל (50 ג' חמאה או מרגרינה + כף קמח + חצי כוס מים או מרק עוף או שמנת פרווה) שום פטרוזיליה לימון מלח פלפל לפרוס הפטריות ולאדות בשמן זית עם שום כתוש לפי הטעם, להוסיף פטרוזיליה, לפי הטעם. להמליח ולפלפל. לחמם את החמאה בסיר קטן, להוסיף את הקמח לערבב בכף עץ עד ליצירת רביכה, להוסיף את מרק העוף (אפשר מאבקה - עוף או פרווה) ועדיף, שמנת לקפה - גם פרווה. לבשל עד שמסמיך, להוסיף מלח, פלפל ואפשר קצת אגוז מוסקט. הרוטב צריך להיות סמיך ולא נוזלי. להוסיף את הפטריות לבשמל, לערבב, לטעום ולתבל לפי הצורך. להניח את תחתיות הארטישוק בתבנית משומנת, למזוג את הבשמל עם הפטריות לכל תחתית, להניח מעט חמאה (או מרגרינה לפרווה) על כל ארטישוק, לאפות עד שמזהיב מעט, ולהגיש חם. באיטליה משתמשים בארטישוקים צעירים, מהזן הצנום, אשר רק קוטמים את עליהם הקוצניים, פורעים אותם מעט, מנקים את הזקן שבמרכז, פותחים את העלים מעט ולשם בדיוק, ללב ליבו של הארטישוק, מוזגים את הבשמל הסמיך -------------------------------------- ארטישוק ממולא בפול - הגרסה האיטלקית ארבע תחתיות ארטישוק - מופשרות או מבושלות אך עדיין מוצקות. 300-500 ג' פול (קפוא או טרי) מקולף גם מקליפתו השקופה (תלוי בגודל הארטישוק) 2 שיני שום כמה עלי אורגנו - או חצי כפית אורגנו יבש ,טימין טרי ,בזיליקום טרי,לימון,בצל ירוק,חמאה,שמן זית,מלח פלפל. לקלוף את הפול ולהרתיח את הגרגירים בישול קצר. אחרי הבישול לסנן ולקלוף את הקליפה הדקה. לאדות את השום במעט שמן זית, להוסיף הפול, להעביר במחבת (שיתפוס הטעמים), להוסיף אורגנו, מלח ופלפל. להעביר לבלנדר ולטחון עד לקבלת מחית סמיכה למדי. לחמם את החמאה במחבת. לקצוץ את הבצל הירוק, להוסיף למחבת, לתבל במלח, פלפל, מיץ לימון, מעט טימין, ובזיליקום. אחרי כדקה במחבת, להעביר לבלנדר ולטחון בתוספת של 60 ג' שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי ועוד בזיליקום. למלא את תחתיות הארטישוק במחית הפול, להעביר לתבנית לחימום מהיר בתנור, להגיש בזילופים של הרוטב מסביב. כדי לעשותו חגיגי, אפשר גם לפזר שקדים או אגוזים גרוסים על הפול ולהזהיב בתנור תוך כדי החימום, לאפקט הרבה יותר חגיגי. שידרוגים: להוסיף למחית הפול פארמיגי'אנו מגורר (אמיתי בבקשה, זה שנראה כמו אבקה, ואם אין לוותר. לא מתאים כאן פארמיזן שמתנהג כמו גבינה צהובה). להוסיף לפול בזמן הטיגון רצועות של בייקון או אווז מעושן. לפזר פירורי לחם מעורבים בפארמיג'יאנו (שוב, כאן מתאים רק מהסוג האמיתי) על הארטישוק הממולא לפני החימום בתנור. אפשר לחמם עם או בלי הרוטב בתנור, לא מכוסה, בחום לא גבוה, כדי שהשקדים לא ישרפו. בהצלחה!
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
ממולאים