פלפלים ממולאים צמחונים מאתר "פסטו"-פינת "אפשר גם בלי בשר" (שם יש גם מתכונים צמחונים אחרים לבחירתכם)

פלפלים ממולאים צמחונים מ"פסטו" 0"אפשר גם בלי בשר"0 חומרים 8-10 פלפלים 2 כוסות פתיתי סויה 2 כוסות אורז 3 כפות פירורי לחם (לא חובה,ואם כבר-שומשום מלא-יותר טעים ובריא) 2 כפות שמן מעט פטרוזיליה קצוצה 1 כף נבט חיטה (לא חובה) 1 כף שמרי בירה (לא חובה) לתיבול:פפריקה מתוקה וריפה,כמון,פלפלשחור ומלח, פישתן טחון (לא חובה,אנחנו הסתדרנו יפה גם בלי פישתן) רוטב: 3 כפות שמן זית 3 שיני שום 4 כפות רסק עגבניות 4 כוסות מים מלח,פפריקה,סוכר (ממש מעט) -------- הכנה: מנקים את הפלפלים,חותכים את הראש ושומרים לסגירה חוזרת את פתיתי הסויה-משרים במים רותחים עד שהם מתנפחים והופכים רכים (לוקח כ-10 דקות),שוטפים אותם וסוחטים מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפירורים קטנים מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר חומרי המילוי מבשלים את האורז (ב3 כוסות מים+חצי כפית מלח (ואנחנו מוסיפים גם מעט שמן,שלא יידבק) ומוסיפים לקערה ממלאים כל פלפל כמעט עד סופו (אנחנו-ממלאים בערך שני שליש ודוחסים היטב) ומכסים ב"מכסה" הכנת הרוטב: לוקחים סיר גדול שיתאים לכל הפלפלים,מניחים על אש בינונית מטגנים בשמן את השום,כעבור 2 דקות מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את המים ממשיכים לערבב,מניחים בפנים את הפלפלים וסוגרים את הסיר עם מכסה ממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתיים גיוונים:אנחנו מוסיפים למילוי ירקות-קצת גזר מגורר,בצל חי ומטוגן,פטריות מוקפצות קצוצות דק,שעועית ירוקה,תירס מקופסה ועוד המון אפשרויות לרוטב-אנחנו מכינים אחרת- מחממים בסיר 5-6 כפות שמן קוצצים דק 1 בצל בינוני ומוסיפים להזהבה מוסיפים 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות (כל אחת-100 ג') מתבלים במלח,פלפל,פפריקה חריפה,פפריקה מתוקה וכחצי כוס מרק מקררים ומרסקים שום בכמויות רצחניות (ביום טוב אפשא אפילו ראש שלם) מניחים את הפלפלים ומוסיפים מים- בערך שני שליש גובה הפלפל בתיאבון וכמו שאמרתי קודם-אפשר גם בלי סויה ועם גיוון של המון סוגי ירקות,יוצא נהדר)

לדעתי חסר סוכר

אצלנו נהוג להוסיף קצת סוכר

פלפל ממולא

קצת יותר שמן זית

לדעתי חסר סוכר

אצלנו נהוג להוסיף קצת סוכר

עלי גפן ממולאים בשר ואורז

מתכון: עלי גפן ממולאים רכיבים: חומרים למילוי 3 כוסות אורז עגול 1/4 כוס שמן זית לתערובת + 2 כפות לסיר 2 עגבניות גדולות בשלות או חצי קופסה עגבניות מרוסקות ט ל 1 בצל גדול קצוץ דק 5-6 קנים של סלרי אמריקאי (עם קצת עלים בהירים) 2 כפות נענע יבש 1 כפית פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפיות מלח 1 כפיות מלח לימון לכיסוי המים: 3 וחצי כוסות מים רתוחים 2 כפות שמן זית 1 כפית מלח לימון 1 כפית מלח אופציה : 1/2 ק"ג בשר טחון - רצוי טרי טחון אופן הכנה: עלי גפן שטופים מורתחים במים כ-10 דקות לסנן ולשטוף במים קרים הכנת המילוי: 1. שוטפים את האורז ומסננים טוב. 2. מוסיפים לאורז את השמן זית 3. קוצצים את העגבניות הבשלות דק, או מסננים חצי קופסה של עגבניות מרוסקות טל - ומוסיפים לתערובת 4. קוצצים בצל דק דק - ומוסיפים לתערובת 5. קוצצים דק את הסלרי עם העלים, ומוסיפים לתערובת 6. מוסיפים את התבלינים 7. מערבבים היטב את התערובת 8. אם עושים עלי גפן בשרי - מערבבים עם הבשר לתערובת אחידה. 9. שמים 2 כפות שמן זית בסיר הבישול, ועל התחתית פורסים עלי גפן (לא ממולאים). 10. שמים 1 כפית מהתערובת בכל עלה גפן, מגלגלים את העלה : ראשית קוטמים את הפטוטרת של העלה, ובצד הפטוטרת שמים את המילוי , מגלגלים סיבוב אחד ואז מקפלים משני הצדדים - ימין ושמאל כלפי פנים, ואח"כ ממשיכים לגלגל. 11. מסדרים את עלי הגפן בסיר, וכשמסיימים מוסיפים להם את המים הרתוחים עם השמן והתבלינים, מכסים עם עלי גפן פרוסים על עלי הגפן, ומוסיפים משקולת (בד"כ מכסה מפיירקס או מכסה סיר שהידית שלו ממתכת), מכסים את הסיר במכסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמרבית המים נספגים (כשעה, שעה וחצי). עדיף לשים תחתית מתכת מתחת לסיר למניעת שריפת הממולאים. . הערות: מתכון: עלי גפן ממולאים מקור המתכון: פינגווינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גם לדעתי חסר סוכר

yakio @#@


the sharkemo_25.png !

יש פה מישהו צמחוני

emo_91.png   shirly  

אני לא צמחוני אבל מקווה להגיע לשם יום אחד...

 

מנהל אתר http://www.notaryservice.co.il/%D7%AA%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%AA.html

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
ממולאים
בחר
בחר