כופתאות למרק

כופתאות כבד למרק - הביאה yula 7

כופתאות כבד/יוסף לפיד/רות סירקיס/פפריקה כופתאות אלה נועדו להגשה במרק, שלא כמו כופתאות גבינה, שזיפים או תפוחי אדמה, הנאכלות בפני עצמן: ל-6 מנות: 350 גר' כבדי עוף 3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 50 גר' מרגרינה מרוככת 1/2 כפית מלח פלפל שחור 1 כף פטרוסלינון, קצוץ דק 1 כף קמח כ-4 כפות פירורי לחם 1. צולים את הכבדים באש מטעמי כשרות, קוצצים אותם דק ככל האפשר ומניחים בצד. 2. טורפים את החלמונים והמרגרינה לתערובת סמיכה וקצפית. מקפלים אל התערובת את הכבדים הקצוצים, המלח, פלפל לפי הטעם, את הפטרוסלינון, הקמח ופירורי הלחם. 3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו אל תערובת הכבדים. מצננים שעה במקרר. מוסיפים פירורי לחם נוספים אם יש צורך, ליצירת בצק קליל אך ניתן לעיצוב ככופתאות. 4. צרים מן התערובת כופתאות קטנות, בעזרת 2 כפיות טבולות במים קרים, או בידיים לחות. מבשלים את הכופתאות במרק עוף צח, רותח, במשך 6-8 דקות. מגישים בתוך המרק החם.

דושפרא - כיסוני בשר במרק /בוכרי של אבי

דושפרא כיסוני בשר במרק /בוכרי לבצק: 1 קג' קמח 1 ביצה 1/4 כוס שמן 2 כפיות מלח 2 כוסות מים למלית: 1/2 קג' בשר בקר(או כבש)טחון 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כפית מרק עוף למרק : 2 בצלים קצוצים 250 גר' בשר בקר חתוך לקוביות 2 ליטר מרק עוף 1 עגבניה גדולה קצוצה 1/2 1 כוסות חומוס שהושרה במים למשך 8 שעות 2 עלי דפנה 1 כף רסק עגבניות 2 גבעולי סלרי מלח ופלפל לפי הטעם לבצק: מערבבים כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וגמיש, מניחים בצד למנוחה. למלית: מערבבים חצי מכמות הבצל ביחד עם הבשר. חצי מטגנים בשמן עד להשחמה קלה ומוסיפים לבשר, מוסיפים כפית מרק עוף ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט בעזרת מערוך או במכונת פסטה לעובי 2-3 מ"מ, חותכים מהבצק ריבועים בגודל 66x ס"מ. מניחים במרכז הריבועים חצי כפית מלית הבשר ומקפלים לחצי למלבן. מהדקים היטב מכל הצדדים. מבשלים במים רותחים עם כף שמן וכפית מלח עד שהריבועים צפים בתוספת דקת בישול. למרק: מחממים מעט שמן בסיר, מטגנים את הבצל עם קוביות הבשר, מוסיפים את רסק העגבניות ומוסיפים 2 ליטר מרק העוף. מוסיפים את הירקות החומוס ועלי הדפנה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות הבשר והחומוס, מוציאים את עלי הדפנה. מניחים מספר כיסונים בצלחת ויוצקים את המרק עם הירקות עליהם.
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר