דגים ופירות ים

מרק פירות ים איטלקי (cioppino) של קיפודת

מרק פירות ים איטלקי (cioppino) מרק צאודר איטלקי - מתכון שהוכן ונזלל. מצרכים: שמן זית בצל בינוני קצוץ דקיקות גבעול סלרי פרוס דק 2 שיני שום 1/2 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים דק 1/2 כף עלי מיורן קצוצים דק 1/4 כף עלי ריחן קצוצים דק 4 כוסות מיץ עגבניות 3/4 כוס מים 1 כף אבקת מרק סלסלת פטריות שמפניון קצוצות 1/4 כוס יין אדום יבש 10 צדפות בקליפתן 10 חסילונים קלופים חופן טבעות קלמארי קפואות 200 גר' חתיכות פילה דג 3 כפות גבינת פרמזן מלח פלפל מעט סוכר 8 גבעולי פטרוזליה לקישוט 8 פרוסות דקיקות של לימון לקישוט אופן ההכנה: 1. חממו את השמן בסיר בעל תחתית כבדה. טגנו את הבצל עד הזהבה, הוסיפו את הסלרי והשום, טגנו וערבבו כשתי דקות. הוסיפו את תערובת התבלינים וטגנו מעט. 3 שפכו אל הסיר את מיץ העגבניות ואת 3/4 כוס המים, הוסיפו אבקת מרק וערבבו. הביאו לרתיחה , הנמיכו אש ובשלו עוד עשר דקות. הביאו שוב לרתיחה. 4. הוסיפו לסיר את היין האדום, הפטריות, הדג, הצדפות, החסילונים וטבעות הקלמארי, בשלו עד שפירות הים והדגים מוכנים. 5. להוסיף מלח, פלפל, סוכר לתקן טעמים ולבחוש. 6. להגיש בקעריות מרק, לפזר מעט פרמזן מגוררת, להניח עלי פטרוזיליה טריים ופרוסת לימון. 7. נפלא עם לחם ג'בטה. בתאבון, נעמה.

new england clam chowder soup (מרק) של קיפודת

new england clam chowder soup (מרק) מצרכים (4 מנות): 30 גרם חמאה 2 פרוסות בייקון קצוצות בצל גדול קצוץ דק 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של ס"מ חצי ליטר מים כף אבקת מרק בטעם עוף (אם יש לך אבקת דגים תוצרת חוץ יותר עדיף) עלה דפנה אחד 1/2 כוס חלב 300 גרם צדפות משומרות, מסוננות וקצוצות (אני הכנתי עם טריות ויצא יותר שווה, כאשר מכינים את המרק עם צדפות טריות יש לשטוף היטב את הצדפות, לנקות מחול ומ"זקנים" ולשמור שמונה צדפות בקונכיות להגשה). 8 חסילונים גדולים קלופים רבע כוס פטרוזיליה קצוצה כוס שמנת מלח, פלפל גרוס אופן ההכנה: 1. חממו את החמאה בסיר, טגנו את הבצל והביקון עד הזהבה. הוסיפו את תפוחי האדמה ובחשו כשלש דקות. הוסיפו את המים, את עלה הדפנה ואת אבקת המרק (במקור ציר דגים). הביאו לרתיחה. 2. הנמיכו את האש ובשלו מכוסה כעשרים דקות או עד שתפוחי האדמה יהיו רכים. בשלו עוד עשר דקות בלי מכסה כדי שהמרק יסמיך קצת. בחמש הדקות האחרונות הכניסו את החסילונים ואת הצדפות (במידה והן טריות ולא משומרות) בסוף הוציאו את עלה הדפנה. 3. הוסיפו לסיר את החלב, הצדפות הקצוצות, הפטרוזיליה והשמנת. בחשו תוך כדי חימום המרק מחדש אך לא להביא לרתיחה. הוסיפו מלח ופלפל גרוס ותקנו טעמים. 4. אכלו עם טוסטים בטעם שום. בתיאבון, נעמה.

מרק פירות ים צדפות וכרישה - של אדם

מרק פירות ים צדפות וכרישה - של אדם 2 כרישות מנוקות היטב פרוסות בעובי חצי סמ עד סנטימטר 50 גרם חמאה ציר דגים רבע כוס שרי צדפות קוקי סו ז'אק שרימפס שמנת מתוקה יין לבן חצי יבש מעודן ךהמיס את החמאה ,להוסיף את הכרישה לטגן מעט כרבע שעה להוציא את הכרישה מסיר הטיגון להוסיף לסיר את ציר הדגים לחמם עד לרתיחה קלה ואז להוסיף את פירות הים לשליקה של כחמש דקות,להוציא מהסיר להוסיף לנוזל את השרי ,כוס יין לבן,מעט מאוד מלח ,פלפל לבן,אני נוהג להוסיף מעט טאבסקו(לא מחויב) להרתיח להוסיף לסיר את הכרישה החתוכה (ניתן להוסיף תפוא חתוכים לקוביות קטנטנות) לבשל עד לריכוך מלא להוסיף מעט עלי מרווה קצוצים להוסיף לנוזל שמנת מתוקה 42% רבע ליטר לערך להרתיח עד להסמכה קלה להחזיר לסיר את פירות הים לבישול נוסף של דקותיים בלבד להוציא את הכרישה לסדר אותה על צלחות הגשה מעליה את פירות הים ליצוק מעל כל התכולה מנוזל המרק בתיאבון

מרק שום ופירות ים של אדם

מתכון: מרק שום ופירות ים רכיבים: 1/2 1 ליטר ציר דגים מעט יין לבן יבש - לא חובה 5 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים 1 ראש שום, מפורק וקלוף 12 מולים 12 שרימפס גדולים, קלופים וחצויים לאורך מלח לפי הטעם שמן זית מיץ לימון לפי הטעם פטרוזיליה קצוצה להגשה - לא חובה אופן הכנה: 1. מחממים את הציר עם היין (אם משתמשים בו) ועם תפוחי האדמה ,עד שהנוזלים רותחים. מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה עד שתפוחי האדמה מתרככים. 2. מסננים את תפוחי האדמה. שומרים את הנוזלים בצד. מרסקים את תפוחי האדמה במעבד מזון יחד עם 2 כוסות מהציר, עד שמתקבלת מחית חלקה. מסננים את המחית לתוך סיר אחר. אם נשארו גושים בתוך המסננת, מסננים שוב עם מעט ציר. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את שאר הציר - עד שמתקבל נוזל במרקם של שמנת מתוקה. יתכן שלא יהיה צורך להוסיף את כל כמות הציר. 3. טוחנים מחצית משיני השום הקלופים עם כוס מהנוזל שהתקבל, ומסננים לתוך המרק. מה שנשאר בתוך המסננת - זורקים. טועמים, ואם חסר שום, חוזרים על התהליך עם שיני שום נוספות. מתבלים במלח. 4. עד השלב הזה אפשר להכין את המרק מראש. לפני ההגשה מחממים את המרק ומוסיפים את השרימפס והצדפות לשתי דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מחלקים לצלחות ושמים לכל סועד 2 צדפות וארבעה חצאי שרימפס. 5. מזליפים כמה טיפות שמן זית ומיץ לימון על המרק, ואם רוצים מקשטים בפטרוזיליה. הערות: מקור המתכון: על השולחן-איתן שמבו השף של מסעדת "פרונטו" בת"א הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר