מרק קרם בטטות בכוסברה וכמון - של גורגולון

מרק קרם בטטות בכוסברה וכמון - של גורגולון 3 בטטות בנוניות 3 שיני שום כתושות 1 בצל קצוץ 2 גזרים גדולים חתוכים 1 קופסה שמנת לבישול 1 כף אבקת מרק ירקות 50 גר חמאה 1 כף כמון טחון 5 כוסות מים מלח פלפל שחור גרוס טרי לקלוף בטטות,לחתוך למרובעים גדולים בסיר גדול לאדות את הבצל ואת השום בחמאה עד הזהבה קלה,להוסיף את הכמוןואבקת המרק ולבחוש 2 דק,להוסיף שמנת,גזרים,בטטות ומים ולבשל עד שהירקות רכים לגמרי,בסיר 1/2 פתוח לתבל במלח ולהעביר בבלנדר או מעבד או מסננת,להגיש בכל קערה כף כוזברה טריה קצוצה כף שמנת חמוצה של פעם ומעל מצקת מרק חם.לטחון מעל פלפל שחור.

ירקות


מרק שום פרובנסל של אדם

מרק שום פרובנסל ראש שום מחולק לשיניים חציין כתושות חציין פרוסות לחם כפרי שהושרה במים סחוט ליטר חלב ליטר שמנת מתוקה חצי כוס יין לבן יבש 150 גרם חמאה חצי ליטר ציר עוף (אפשר בטעם) פלפל לבן מלח עלי דפנה 2-3 פלפלוני שאטה שלמים(תלוי במידת החריפות הרצויה-לא מחויב המציאות) אגוז מוסקט מגורר כרישה שטופה פרוסה דק שהוקפצה בחמאה בנפרד להמיס את החמאה לטגן בה על גבי להבה בינונית-נמוכה את השום הכתוש והפרוס ללא קבלת צבע. להוסיף את הלחם הסחוט מפורר לערבב מספר דקות על גבי הלהבה. לפתוח את הרביכה שנוצרה בעזרת יין לבן חלב ושמנת . להוסיף את ציר העוף והתבלינים (ללא הפטרוזיליה). להרתיח תוך כדי בחישה קבועה ולבשל על גבי הלהבה כ20 דקות. להוסיף למרק את הכרישה שעברה את תהליך הקפצה בחמאה ולבשל כחמש דקות נוספות להוציא את פלפלוניי השאטה. להוריד מהלהבה להגיש חם לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה לעיטור המנה. הערה:ניתן להגיש בצד המנה קוביות עגבניות קלופות שטוגנו בשמן זיית או חמאה מספר דקות, למילוי. בתיאבון

מרק שום של אדם

מרק שום רכיבים: חומרים (5 מנות) 3 ראשי שום מפורקים, לא קלופים 2 כפות שמן זית 2 כפות חמאה 3 בצלים פרוסים 2 כפות טימין טרי קצוץ 18 שיני שום קלופות 1 ליטר מרק עוף או מים 1/2 כוס שמנת מתוקה גבינת פרמז'ן מגוררת מעט מיץ לימון טרי פלפל שחור טחון, טרי מלח אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס. מניחים את שיני השום (הלא קלופות) בתבנית. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהשום רך. מצננים מעט וסוחטים את השום הרך מהקליפות. 2. מטגנים את הבצל בחמאה עם הטימין 8-6 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום האפוי ואת השום הטרי. מטגנים עוד חמש דקות ומוסיפים את המרק או המים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה. 3. מעבדים את המרק בבלנדר עד שהוא חלק לגמרי. מחזירים לסיר. מוסיפים שמנת ומתבלים. להגשה, מערבבים עם מעט גבינת פרמז'ן ומיץ לימון. מגישים חם.

מרק שום מעודן של ירון 1 (הביא אדם)

מתכון: מרק שום מעודן רכיבים: לציר ירקות: 2 ליטר מים (8 כוסות) 2 כפות שמן 2 שורש פטרוזיליה חצויים לאורכם 1 שורש סלרי חצוי לשניים 1 תפו"א בינוני מחולק ל4- 2 בצלים חצויים 8 גבעולי פטרוזיליה 8 גבעולי טימין טרי 2 עלי דפנה 2 גרגירי פלפל שחור 1 כפית מלח 1 ראש שום מפורק לשיניים עם הקליפה ¼ כפית פלפל לבן 8 גבעולי קוסברה קצוצים דק (עלים בלבד) אופן הכנה: לשים את כל מרכיבי ציר הירקות בסיר, להוסיף את המים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי. לסנן את הנוזל מבעד לבד סינון. להכניס את שיני השום ליריעת נייר כסף, לסגור אותה היטב כך שיישאר מרווח בין הנייר לשיני השום (כמו שקית). להכניס לתנור בחום של 160 מעלות כשעה או עד ששיני השום רכות. להוציא את שיני השום, לתת להם להתקרר מעט ובלחיצה לרוקן את התוכן הנוזלי שלהם לצלחת. להביא את הציר לרתיחה להכניס את השום ולערבב היטב, לבשל על אש קטנה כחצי שעה. לסנן את המרק דרך מסננת דקה כך שמוצקי השום יישארו במסננת. להביא שוב לרתיחה ולהוסיף את הפלפל הלבן והקוסברה הקצוצה לבשל עוד כ 15 דקות לטעום ולתקן תיבול. הערות: 1) מי שלא אוהב קוסברה יכול להחליפה בפטרוזיליה קצוצה אך הקוסברה מאוד מומלצת 2) ניתן להוסיף לציר 4 כנפי עוף במהלך הבישול שלו להעשרת הטעם במקרה זה יש לותר על הוספת 2 כפות השמן לציר. מקור המתכון: ירון 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מרק שום עם טוסט גבינת-עיזים של אדם

מתכון: מרק שום עם טוסט גבינת-עיזים רכיבים: חומרים (4 מנות) 30-40 שיני שום קלופות (רצוי משום טרי) 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לרבעים 1 כוס יין לבן יבש 7 כוסות ציר או מרק ירקות צח או מים צרור 1 גבעולי טימין 1 סרט רחב של קליפת לימון 2 כפות שמן זית מלח ופלפל להגשה: 8 פרוסות לחם בגט 2-3 כפות שמן זית 1 גליל גבינת עיזים חתוכה ל 8 אופן הכנה: 1. מכניסים לסיר את שיני השום, תפוח האדמה, היין, המרק, גבעולי הטימין וקליפת הלימון. מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה לכ 30 דקות, ללא מכסה. במשך זמן הבישול הנוזלים יצטמצמו בכרבע מהכמות שהיתה בתחילת הבישול. 2. מוציאים וזורקים את גבעולי הטימין וקליפת הלימון. מרסקים במעבד מזון את שיני השום ותפוח האדמה עם מעט מהמרק. מחזירים את הרסק לסיר המרק. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל. איך מגישים: קולים את פרוסות הלחם בגריל. מזליפים עליהן מעט שמן זית. מניחים את פרוסות הגבינה על פרוסות הלחם הקלוי ומחזירים לגריל עד שהגבינה מתרככת ומזהיבה. יוצקים את המרק לקעריות מרק אישיות. מזליפים על המרק מעט שמן זית ומגישים עם טוסט הגבינה. הערות: מתכון של דליה פן-לרנר מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ירקות


קונכיות למרק בצל של אדם

קונכיות למרק בצל *** אדם :מאת 19:39 :שעה 4/12/2001 :תאריך מרק בצל בקונכיה שתי דרכים להכנת הקונכיה הראשונה לקחת את קערות מרק הבצל חסינות החום למרוח את שוליהן החיצוניות בביצה טרופה,לרדד בצק עלים לעובי של בין חצי ס"מ לסמ אחד לחתוך ממנו עיגולים בקוטר גדול מעט יותר בקוטר קערת המרק ואז למתוח את עיגול הבצק על הקערה ולהדביק לשוליה מרוחי הביצה,למרוח אותו בביצה טרופה, להכניס לתנור חם 200-220 מעלות לאפיה של כרבע שעה או עד להשחמה .להוציא מהתנור ובעזרת סכין צר וחד לחתוך עיגול קטן במרכזו של מעטה הבצק דרכו ימזג המרק לקערה לכסות בעגול הקטן החתוך לפזר מעט גבינת פרמזן על מכסה הבצק ולהקרים למספר שניות. 2---דרך שניה היא שימוש בלחמים עגולים מקמח מלא דחוסים:יש לחתוך את הכיפה העליונה של הכיכר לרוקן את תוכנה ולהשאיר תחתית ודפנות עבים מעט למלא את הקונכיה במרק לכסות בכיפה העליונה שחתכת קודם עליה לפזר שוב פרמזן ולהקרים לשניות מספר בלבד. בתיאבון

מרק בצל ביין לבן של קיפודת

מרק בצל ביין לבן מרק בצל א-לה קיפודת ================== המצרכים: 5-6 בצלים בינונים קלופים ופרוסים לרצועות דקות (כלומרת - חוצים את הבצל ואז חותכים לרצועות). כף קמח. שמן לטיגון. זר פטרוזיליה רענן + שורש פטרוזיליה חתוך לעיגולים (לא חובה). שני גזרים פרוסים לפרוסות לא דקות במיוחד. מלח, פלפל גרוס. שבע כוסות מרק עוף או 2 כפות אבקת מרק עוף (עדיף דגש) + 7 כוסות מים. כוס וחצי - 2 כוסות יין לבן יבש. מעט סוכר. ומה עושים עם כל אלה?! אז ככה.. 1. בסיר בעל תחתית כבדה מטגנים את הבצל עד שיזהיב וצבעו יתקרב לשחמחם (לא לשרוף!). 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מטגנים עד שהקמח מקבל צבע חום (זו ערובה לזבע שחום ויפה של המרק). 3. מוסיפים את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה ומערבבים. 4. מוסיפים לסיר את ציר העוף או את המים עם אבקת מרק העוף ומביאים לרתיחה. 5. ממליחים, מפלפלים וטומנים את עלי הפטרוזיליה במרק ומכסים במכסה. 6. כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים את המרק על אש קטנה שעה וחצי. 7. אחרי שעה וחצי מוסיפים את היין הלבן, שוב מביאים לרתיחה. 8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד עשר דקות. 9. מתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר). 10. מגישים עם גבינה מרירה וקרוטונים. הערות: המרק נפלא גם יום אחרי ההכנה. אני מבשלת לפי העין ולמרות זאת ניסיתי להצמד לכמויות. אני בדעה שלתבשילים לא צריך מתכונים מדויקים ואינני משתמשת במשקל. הכל על העין. אפיה זה מדע מדויק יותר, ולשם כך צריך מידות מדויקות יותר. אבל גם שם אני נעזרת בתחושת הידיים, במראה עינים ובחוש הריח. אני מוסיפה למרק גם חצי כוס יין פורט שהוא יין אדום מתוק, אם אין ניתן להשתמש ביין "פורת" ישראלי. אפשר לוותר על זה, בעיני זה מוסיף. בהצלחה, נעמה

מרק בצל ביין לבן ויין פורט - א- לה-קיפודת

מרק בצל ביין לבן ויין פורט - א- לה-קיפודת ואני שמחה לתת לך אותו.. " המצרכים: 5-6 בצלים בינונים קלופים ופרוסים לרצועות דקות (כלומרת - חוצים את הבצל ואז חותכים לרצועות). זר פטרוזיליה רענן + שורש פטרוזילה חתוך לעיגולים. שני גזרים פרוסים לעגולים גסים. מלח, פלפל גרוס. שבע כוסות מרק עוף או אבקת מרק בטעם עוף (עדיף דגש) + מים לפי הוראות ההכנה המצורפות. כוס וחצי - 2 כוסות יין לבן יבש. כחצי כוס יין פורט (בארץ ניתן להשתמש בפורת). מעט סוכר. כף קמח. שמן לטיגון. ומה עושים עם כל אלה?! אז ככה.. 1. בסיר בעל תחתית כבדה מטגנים את הבצל עד שיזהיב וצבעו יתקרב לשחמחם (לא לשרוף!). 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מטגנים עד שהקמח מקבל צבע חום (זו ערובה לזבע שחום ויפה של המרק). 3. מוסיפים את הגזרים ואת שורש הפטרוזילה ומערבבים. 4. מוסיפים לסיר את ציר העוף ומביאים לרתיחה. 5. ממליחים, מפלפלים וטומנים את עלי הפטרוזיליה במרק ומכסים במכסה. 6. כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים את המרק על אש קטנה שעה וחצי. 7. אחרי שעה וחצי מוסיפים את היין הלבן ואת יין הפורט לסיר, שוב מביאים לרתיחה. 8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד עשר דקות. 9. מתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר). 10. מגישים עם גבינה מרירה וקרוטונים. הערה: אני מבשלת לפי העין ולמרות זאת ניסיתי להצמד לכמויות. אני בדעה שלתבשילים לא צריך מתכונים מדויקים ואינני משתמשת במשקל. הכל על העין. אפיה זה מדע מדויק יותר, ולשם כך צריך מידות מדויקות יותר. אבל גם שם אני נעזרת בתחושת הידיים, במראה עינים ובחוש הריח. שיהיה חורף גשום במיוחד לכולכם.. נעמה - הונג קונג.

מרק בצל של נילי10 (הביאה servi d)

מרק בצל של נילי10 מרק בצל? בבקשה לפרוס 5-6 בצלים גדולים ולאדות בחצי חבילת בחמאה, לגוון חום בהיר. להוסיף מלח, פלפל ושתי כפות קמח ולערבב. (אפשר להוסיף גם כף אבקת מרק פטריות). להוסיף כ-5 כוסות מים. כשהמרק מוכן להוסיף רבע כוס יין יבש. לפני ההגשה לפזר קרוטונים ומעט גבינה צהובה מרוסקת. בתאבון.

מרק בצל של ענת ק

מרק בצל בצלים ככמות הסועדים כפית חמאה לכל בצל מים אבקת מרק עוף/ בטעם עוף פלפל לבן קורנפלור פורסים את הבצלים לעיגולים (לא לחצאי עיגולים..להתאמץ קצת...) מחממים החמאה בסיר גדול ומזגגים בה את הבצלים עד שקיפות . (לא להשחים). מוסיפים מים (כוס- כוס וחצי) + כפית גדושה קורנפלור מומסת במעט מים קרים . מרתיחים ומוסיפים אבקת מרק לפי הטעם (ככף גדושה ל מתכון ל 4 )ופלפל לבן. אם המרק לא סמיך מספיק ניתן להוסיף עוד קורנפלור מומס במים קרים. מומלץ מאוד לבשל את המרק יום לפני! להגשה לשים בצלחת טוסט ולפזר למעלה פרמז'ן או גבינה מגוררת טובה אחרת. בהצלחה!

מרק בצל למשקיענים

מרק בצל 2 תהליכים: קודם מכינים את המרק. אפשר לאכול אותו כך, מרק בצל, פשוט וטעים. אפשר כמובן להוסיף את החלק השני שמתאים יותר למשקיענים. רכיבים למרק: 1/2 כוס שמן זית משובח 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס דק 2 - 3 שיני שום, פרוסות דק 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק 2 כפות עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק 50 גרם בייקון מעושן, פרוס דק מאוד (לא חובה) 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק 5 כוסות מרק צח או מים מלח, פלפל שחור טחון טרי אופן הכנת המרק: 1. שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים את הבצל, השום, הסלרי, הבזיליקום והבייקון, 10 עד 15 דקות - עד שהבצל שקוף. מערבבים מדי פעם בכף עץ. 2. מוסיפים את העגבניות - מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המרק או המים. 4. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות. ועכשיו למשקיענים... 400 גרם בצק עלים ביצה שלמה 1/2 כוס שמן זית משובח 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס דק 2 - 3 שיני שום, פרוסות דק 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק 2 כפות עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק 5 כוסות מרק צח או מים מלח, פלפל שחור טחון טרי גבינת פרמזן מפוררת אופן הכנה: 1. שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים את הבצל, השום, הסלרי והבזיליקום, 10 עד 15 דקות - עד שהבצל שקוף. מערבבים מדי פעם בכף עץ. 2. מוסיפים את העגבניות - מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המרק מלמעלה או המים. 4. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות. רבע שעה (בערך) לפני ההגשה: 1. מכינים 6 קעריות מרק עמוקות (חסינות חום). 2. מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים ממנו 6 עיגולים גדולים - כ- 3 ס"מ מקוטר פי קערית המרק. 3. טורפים ביצה ומברישים בה את השוליים החיצוניים של הקערות, כ- 2 ס"מ משפת הכלי. 4. ממלאים את הקערית במרק חם, מכסים בעיגול בצק ומהדקים היטב לחלק החיצוני של הקערית. 5. מברישים את הבצק בביצה ואופים 10 עד 15 דקות - עד שפני הבצק משחימים יפה. 6. כל סועד שובר את הבצק לתוך המרק ואוכל. הערה: מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת! בתיאבון, ג'ואנה

ירקות


גספאצ'ו - מרק עגבניות קר - של dekel shelley

גספאצ'ו - מרק עגבניות קר החומרים: 2 פרוסות לחם לבן 2/3 כוס מיץ עגבניות 1/4 כוס יין אדום קל 750 גרם עגבניות, רצוי מזן תמר 4 בצלים ירוקים 1 מלפפון ירוק גדול 1 פלפל אדום 2 שיני שום 3 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בן יין אדום מלח ופלפל קוביות קרח (לא הכרחי) לקרוטונים: 3 פרוסות לחם לבן 3 כפות שמן זית ההכנה: 1. מסירים את הקרום הקשה משתי פרוסות לחם בסכין משוננת וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מניחים את החתיכות בקערה קטנה. 2. יוצקים את מיץ העגבניות והיין על הלחם ומניחים להם להספג בו. קולפים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים וקוצצים אותן. שומרים 3-4 כפות מהעגבניות הקצוצות לקישוט. 3. מסירים מהבצלים הירוקים את החלקים הפגומים ואת השורשים. משאירים את רוב החלק הירוק של הבצלים וחוצים אותם לאורכם. חותכים לרוחב לחתיכות גדולות. 4. קולפים את המלפפון, חוצים אותו לרוחב ומסירים את הגרעינים בעזרת כפית. 5. פורסים כל חצי מלפפון לאורך לרצועות, חותכים את הרצועות לרוחב לקוביות קטנות. שומרים 3-4 כפות מהן לקישוט. 6. חורצים בסכין סביב עוקץ הפלפל האדום, שולפים את העוקץ עם הגרעינים וחוצים את הפלפל לשניים. מסירים את הגרעינים והחלקים הלבנים מהחלק הפנימי של הפלפל. מניחים חצי פלפל על לוח החיתוך כשהחלק החתוך כלפי מטה, משטחים אותו וחותכים לאורך לרצועות. אוספים את הרצועות וחותכים אותן לקוביות. מחציו השני של הפלפל חותכים קוביות קטנות יותר ושומרים אותן לקישוט. 7. מניחים את חלקו הרחב של להב הסכין החדה על פני שיני השום ומכים בחוזקה באגרוף. מסירים את הקליפות וקוצצים גס כל אחת משיני השום. 8. מניחים את תערובת הלחם השרוי במעבד המזון ומוסיפים את העגבניות, הבצל הירוק, המלפפון, השום והפלפל האדום. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה. לא כדאי למלא את מעבד המזון יתר על המידה, עדיף לעבד כל פעם חלק מהחומרים כדי להגיע למרקם הנכון. 9. מעבירים את המחית לקערה גדולה, בוחשים לתוכה את השמן, החומץ, מלח ופלפל. מכסים ומצננים לחלוטין, לפחות שעה. בינתיים, מכינים את הקרוטונים: 1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מסירים ומסלקים את הקרום משלוש פרוסות הלחם. מברשים קלות את הפרוסות משני צידיהן בשמן זית. 2. חותכים כל פרוסה לרצועות בעובי 1 ס"מ, אוספים את הרצועות וחותכים אותן לקוביות שוות בגודלן. מפזרים את הקוביות בתבנית האפייה. אופים עד שהקרוטונים מזהיבים ונעשים פריכים, כ-10 דקות. במהלך האפייה בוחשים את הקוביות כדי שיזהיבו בצורה אחידה. מצננים. להגשה: בוחשים את המרק ומעדכנים את התיבול. אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו במי קרח. יוצקים לצלחות מרק מצוננות. מוסיפים 1-2 קוביות קרח לכל צלחת, אם רוצים. מקשטים בקוביות הירקות שנותרו ובמספר קרוטונים. את יתר הקרוטונים מגישים בנפרד. הועתק מילה במילה מתוך: מנות ראשונות ומרקים - אן וילן

מרק תירס סיני קל וטעים - הובא ונוסה ע"י Slayee

מרק תירס סיני קל וטעים מצרכים: 2 קופסאות תירס 1 כף רוטב סויה 1 כף שמן סומסום או זית 2 כפות קורנפלור (אני אילתרתי מעט קמח בכוס מים עם חצי כפית מלח) 2 חלבוני ביצה 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כף סוכר חצי כפית מלח אופן ההכנה: ממלאים סיר בינוני עד גדול במים ושופכים לתוכו קופסה אחת של תירס. מוסיפים את הרוטב סויה, סוכר, המלח, השמן ואבקת מרק העוף. בינתיים טוחנים בבלנדר את קופסת התירס השנייה בערך דקה, מסננים את התוכן ומוסיפים לסיר. מבשלים במשך 20 דקות תוך כדי ערבוב. מערבבים את הקורנפלור בכוס מים קרים (או הקמח והמלח...) ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות, אז להוסיף למרק את 2 החלבונים תוך כדי ערבוב. התוצאה ממש מעולה - בתאבון!!!

מרק גזר - של יולה 7

מרק גזר מתכון שנתנה לי גברת נחמדה בתור אצל הקצב. כבר כמה חורפים וסתווים אנחנו מתענגים ומתנחמים איתו. חומרים: 1 בצל פרוס מעט שמן 1 חבילת גזר גמדי קפוא כף גדושה אורז (לא מבושל) מים להזהיב הבצל בסיר למרק להוסיף את הגזר, אורז ומים להביא לרתיחה, להנמיך הלהבה ולבשל עד שהגזר והאורז מבושלים. לתבל במלח ופלפל ואם מוכרחים מעט אבקת מרק זך לרסק בבלנדר מקל את תוכן המרק בתוך הסיר. הילדים אוהבים שנשארים כמה גזרים גמדיים שלמים. להגיש עם כף שמנת חמוצה.

מרק ירקות כתומים פשוט בריא וטעים טעים! - של brasilushi

מרק ירקות כתומים פשוט בריא וטעים טעים! מצרכים: 6 גזרים קלופים וחתוכים ל3-4 חלקים חתיכה יפה של דלעת, חתוכה לרבעים 2 בטטות גדולות וקלופות, פרוסות 5 גבעולי סלרי 1 שורש פטרוזיליה 2 בצלים גדולים קצוצים 5 שיני שום גדולות וקלופות 5 כפות שמן זית כוסברה קצוצה כפית ג'ינג'ר טרי מגורר מלח פלפר שחור טחון טרי הכנה: מזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן - לאדות. מוסיפים את כל הירקות (פרט לכוסברה) ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים מים לכדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומתבלים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות עד שהגזר רך. מכבים את האש, מניחים לסיר שיתקרר כ-10 דקות ומרסקים עם מרסק ידני, או בבלנדר. מגישים בתוספת הרבה כוסברה קצוצה מעל. בתיאבון!

מרק כרישה ופטריות

מרק כרישה ופטריות לחימום הבטן והלב.. מטגנים בחמאה: 2-3 בצלים 2 כרישות סלסלת פטריות (בפרוסות דקות) מוסיפים 1-2 תפוחי אדמה מגוררים (כמות התפ"א תלויה ברמת הסמיכות הרצויה) 2-4 שיני שום קצוצות מקל סלרי פרוס דק דק מכסים במים רותחים (או ציר עוף למי שיש). מתבלים במלח, פלפל לבן, אבקת מרק (אם לא היה ציר מוכן), מעט אגוז מוסקט מגורר, וקצת רוטב סויה. מבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה. מוסיפים שמנת לבישול וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות ללא רתיחה. להגשה: (ס. לא לקרוא קטע זה!!) פורסים באגט/ג'אבטה, משפשפים בשן שום, ומברישים מעט שמן זית, קולים בגריל ומגישים לצד המרק. תהנו.
עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר