מרק שעועית - של גורגולון

מרק שעועית - של גורגולון 2 בצלים גדולים קצוצים 1 וחצי כוסות שעועית לבנה,מושרית לילה במים קרים 200 גר רסק עגבניות 5 גבעולי סלרי עלים קצוצים 2 גזרים שמנמנים מרוסקים 2-3 כפות אבקת מרק ירקות פלפל ש. מלח כמון 2 כפיות סוכר 6 כוסות מים שמן זית לטיגון לטגן בשמן זית את הבצלים עד שקיפות. מאדים את הסלרי, הגזר ואבקת המרק יחד עם הבצל השקוף. להוסיף את השעועית(מסוננת)והמים להביא לרתיחה,לקפות,להנמיך אש ולבשל לפחות שעה וחצי,לבדוק רכות של השעועית,אם חסר נוזלים,להוסיף עוד כוס מים,כשרך ורק אז,להוסיף רסק עגבניות,מלח, פלפל כמון וסוכר,להביא לרתיחה נוספת. יותר עדיף להתאפק יום ולהגיש אחרי שהטעמים החליפו דעות.

מרק בצל ויין - של קיפודת

מרק בצל א-לה קפודת ================== המצרכים: 5-6 בצלים בינונים קלופים ופרוסים לרצועות דקות (כלומרת - חוצים את הבצל ואז חותכים לרצועות). זר פטרוזיליה רענן + שורש פטרוזילה חתוך לעיגולים. שני גזרים פרוסים לעגולים גסים. מלח, פלפל גרוס. שבע כוסות מרק עוף או אבקת מרק בטעם עוף (עדיף דגש) + מים לפי הוראות ההכנה המצורפות. כוס וחצי - 2 כוסות יין לבן יבש. כחצי כוס יין פורט (בארץ ניתן להשתמש בפורת). מעט סוכר. כף קמח. שמן לטיגון. ומה עושים עם כל אלה?! אז ככה.. 1. בסיר בעל תחתית כבדה מטגנים את הבצל עד שיזהיב וצבעו יתקרב לשחמחם (לא לשרוף!). 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מטגנים עד שהקמח מקבל צבע חום (זו ערובה לזבע שחום ויפה של המרק). 3. מוסיפים את הגזרים ואת שורש הפטרוזילה ומערבבים. 4. מוסיפים לסיר את ציר העוף ומביאים לרתיחה. 5. ממליחים, מפלפלים וטומנים את עלי הפטרוזיליה במרק ומכסים במכסה. 6. כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים את המרק על אש קטנה שעה וחצי. 7. אחרי שעה וחצי מוסיפים את היין הלבן ואת יין הפורט לסיר, שוב מביאים לרתיחה. 8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד עשר דקות. 9. מתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר). 10. מגישים עם גבינה מרירה וקרוטונים. הערה: אני מבשלת לפי העין ולמרות זאת ניסיתי להצמד לכמויות. אני בדעה שלתבשילים לא צריך מתכונים מדויקים ואינני משתמשת במשקל. הכל על העין. אפיה זה מדע מדויק יותר, ולשם כך צריך מידות מדויקות יותר. אבל גם שם אני נעזרת בתחושת הידיים, במראה עינים ובחוש הריח. שיהיה חורף גשום במיוחד לכולכם.. נעמה - הונג קונג.

מרק לימון יווני-אבגולמונו של אדם

מרק לימון יווני 2 כוסות חלב 2 כפות קורנפלור 6 חלמוני ביצה חצי ליטר נוזל עוף אורז חצי כוס לערך 20 גרם חמאה פטרוזיליה קצוצה כוס מיץ לימון סחוט גרידת לימון מלח פלפל מוסקט מגורר להמיס את הקורנפלור בחלב הקר לטרוף לעיסת החלב את החלמונים להרתיח את נוזל העוף להוסיף את האורז שטוף ונקי לבשל כ 25 דקות להוריד מהאש להוסיף את החלב ולבחוש היטב להוסיף את התבלינים להחזיר ללהבה לבשל כשתי דקות נוספות להוסיף את החמאה להוסיף את מיץ הלימון וגרידת הלימון לבשל עוד כדקה להוריד מהלהבה ולהגיש חם לפרוס לחצאי פרוסות דקות 3 לימונים בקליפתם לחלוט מספר דקות במיים רותחים לשטוף היטב לטגן מספר דקות (5-10) בחמאה מומסת עם מעט שיני שום לסנן ולעטר בן את המרק המבושל בתיאבון

מרק קרם ברוקולי עשיר של אדם

מרק ברוקולי עשיר מצרכים: קילוגרם ברוקולי קפוא או קילוגרם ברוקולי טרי ליטר חלב חצי ליטר נוזל עוף או מיים ליטר וחצי שמנת מתוקה מלח פלפל לבן שום כתוש טימין קצוץ אגוז מוסקט מגורר חצי כוס יין לבן יבש הכנה: להפשיר את הברוקולי ולחתוך גס להמיס בסיר מעט חמאה מעורבת בשמן,להוסיף את השום הכתוש ולטגן קלות. להוסיף את הברוקולי החתוך לטגן מעט ולצקת את החלב והמיים ולבשל במשך כ 20 דקות על גבי להבה נמוכה. להוריד את הסיר מהלהבה ולסנן לשמור את הנוזלים. את הברוקולי יש לטחון היטב עם מעט מהנוזל בבלנדר ולהחזיר את התכולה לסיר. להוסיף את התבלינים השמנת המתוקה והיין ולהרתיח על גבי להבה בינונית תוך כדי בחישה,להנמיך את הלהבה ולהמשיך בישול במשך כ 10 דקות נוספות. להגיש מעוטר בשקדים מולבנים קלויים בתיאבון

מרק עגבניות וורסאי של אדם

מרק עגבניות וורסאי מצרכים 250 גרם רסק עגבניות עגבניות קלופות חתוכות לקוביות ליטר וחצי שמנת מתוקה ליטר חלב פלפל לבן אבקת מרק עוף (אפשר פרווה) טראגון קצוץ חצי כוס יין לבן. חמאה שום כתוש הכנה על גבי להבה בינונית להמיס את החמאה, לטגן מעט את השום הכתוש,להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן מספר דקות להוסיף חצי כוס יין לבן,שמנת מתוקה וליטר חלב פלפל לבן ואבקת מרק עוף או מלח. לקצץ את הטרגון הטרי ולהוסיף לתכולת הסיר להרתיח על גבי להבה בינונית נמוכה תוך כדי בחישה. להנמיך את הלהבה ולבשל כרבע שעה עד 20 דקות נוספות. להגיש מוקרם בגבינה צהובה מגוררת(לא פרמזן).

מרק תירס- שרית ייני (הביא אדם)

מרק תירס- שרית ייני שרית יני :מאת 13:06 :שעה 16/11/2001 :תאריך מרק תירס כרגע סיימתי לאלתר מרק תירס פשוט ביותר וזה הולך ככה: קופסא גרעיני תירס משומרים לשים בסיר .להוסיף מים עד לגובה הסיר ולהביא לרתיחה להוסיף 3-2כפות אבקת מרק עוף,3כפות רוטב סויה,מלח ופלפל לערבב היטב ולהוסיף כ-6-5 כפות סולת לחכות שהמרק ירתח היטב [עד שהסולת מבושלת].לערבב בקערה ביצה ולשפוך פנימה למרק הרותח לבשל עוד כ-10 דקות ולכבות.בתיאבון.

מרק פטריות איטלקי של ניצי 18

מרק פטריות איטלקי של ניצי 18 nitsi18 :מאת 22:40 :שעה 24/11/2001 :תאריך מרק פיטריות איטלקי מאיזור אמיליה רומניה מרכז הקולינריה באיטליה! 1/2 -2/3 כוס פיטריות מיובשות 1/2 1 כוס מים חמים 1 כף שמן זית בתולי 1 בצל בינוני קצוץ דק 1 שן שום גדולה 6 עלי בזיליקו טריים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 סלסילה פיטריות שמפיניון - חתוכות לפרוסות דקיקות 1/2 כוס יין לבן יבש 1 כף רסק עגבניות 7 כוסות ציר עוף\בשר אפשר מאבקה מאיכות טובה (קנור למשל) (אפשר גם פרווה) 3 כפות יין לבן 6 כפות יין מרסלה יבש 2 כפות שמנת מתוקה את המרק אפשר להכין יום מראש בתנאי שלא מוסיפים את המרסלה והשמנת. חימום מחדש על אש נמוכה בלבד, להביא לבעבוע עדין ורק אז להוסיף את המרסלה והשמנת. להשרות את הפיטריות המיובשות במים החמים כחצי שעה. לסנן מהמים. לשמור את הנוזל ולקצוץ את הפטריות. להכין את בסיס המרק: לחמם את שמן הזית הסיר רחב, לאדות בשמן את הבצל והשום, ביחד עם הבזיליקו הפטרוזיליה ושני סוגי הפטריות: המיובשות והטריות. להנמיך האש, לכסות הסיר ולבשל כמחצית השעה תוך עירבוב מפעם לפעם. להוסיף לסיר את נוזל ההשריה של הפטריות המיובשות מסונן דרך מסננת, להוסיף חצי כוס יין ורסק עגבניות, להביא לרתיחה, ולבשל ללא מכסה עד שהכמות תפחת לחצי(כחמש דקות). להוסיף את ציר העוף או בשר ולהביא לרתיחה עדינה. לכסות הסיר ולבשל חצי שעה. בתום מחצית השעה להוסיף 3 כפות יין ולבשל עוד דקה נוספת. להוסיף את המרסלה, שמנת, לערבב ולהגיש מיד. בד"כ מגישים מרק זה עם יין פינו ביאנקו.

מרק פטריות של כרמית 75

מרק פטריות *מטגנים בחמאה בצל קצוץ, *מוסיפים פטריות מכמה סוגים חתוכות גס (אני השתמשתי בשמפניון ופטריות חורש - ככה קראו להן בקוסמוס) *אחרי שהפטריות מתחילות להתכווץ ולהפריש נוזלים מוסיפים תפוחי אדמה מרוסקים בפומפיה (לסיר גדול הוספתי 4 תפוחים) * מוסיפים מים רותחים * מתבלים - מלח פלפל אבקת מרק רוטב סויה שום, אני גם הוספתי צרור קשור של עלי פטרוזליה וסלרי. * מבשלים על אש איטית כארבעים דקות. * מוסיפים קופסא של שמנת לבישול * מתקנים טעם, מבשלים על אש נמוכה ומגישים... יצא מרק סמיך (בזכות התפ"א) ונפלא!!! חורף נעים וטעים כרמית

ירקות


מרק קרם בצל תפוחי אדמה של חיננית (הביא אדם)

מרק קרם בצל-תפ'א. קודם הסתייגות אני לא דייקנית בכמויות. אבל תבדקו לפי הטעם, אם מלוח יותר או פחות ,כמו שאתם אוהבים. כנ'ל לגבי חריף וסמיך. בכ50 גרם מרגרינה בערך לטגן 3 בצלים די גדולים חתוכים לעיגולים דקים עד שמזהיב . להוסיף כ2 כפות קמח ממש גדושות ולערבב, להוסיף מיים קרים ליצירת רביכה . להוסיף לרביכה 4 תפ'א גדולים חתוכים לדסקיות דקות בעזרת מעבד מזון . לערבב הכל ביחד ולהוסיף כליטר וחצי מיים . להוסיף 3כ כפות גדושות אבקת מרק בצל ולהרתיח לבשל עד שתפ'א רכים מספיק-אולי 15 דקות . זה אמנם מרק פשוט אבל קרמי וטעים להפליא. מקווה שלא בלבלתיכם עם הכמויות, כי שוב מתנצלת איני דייקנית מבשלת לפי הטעם והמרקם-גם אתם עשו כך ..

מרק קרם שקדים - של אדם

מרק קרם שקדים - של אדם נפלא ומרשים לאירוח חורפי 100 גרם חמאה מעט קמח נוזל עוף כשתי כוסות (אפשר כפית א. מרק פרווה לכוס מים) כוס חלב או תחליף פרווה מתאים 150 גרם שקדים מולבנים כוס שמנת מתוקה גבעול סלרי קצוץ פטרוזיליה קצוצה להמיס את החמאה ולהוסיף לסיר את הקמח כשתי כפות גדושות לערבב כשתי דקות להזהבת הרביכה. להוסיף לאט לאט את נוזל העוף עד ליצירת נוזל מוסמך לטחון את השקדים להוסיפם לסיר יחד עם החלב השמנת והסלרי לתבל במעט סוכר חום פלפל לבן ומלח ומעט זנגוויל מגורר להרתיח כ7-10 דקות תוך כדי בחישה קבועה לעטר בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש חם

מרק אגוזים של אדם

מרק אגוזים של אדם ליטר שמנת מתוקה ליטר חלב חצי כוס סוכר חום 150 גרם אגוזי פקאן קלויים ללא מלח טחונים 100 גרם חמאת בוטנים שום כתוש טראגון קצוץ יין לבן חצי יבש להמיס בסיר את חמאת הבוטנים יחד עם מעט חמאה רגילה להוסיף את השום הכתוש ולטגן מעט להוסיף כשלוש כפות קמח וחצי כוס סוכר חום ואת האגוזים הטחונים ליצור רביכה אותה פותחים בעזרת החלב השמנת וחצי כוס יין לבן חצי יבש(מוסקט,אמראלד ריזלינג) להוסיף את הטראגון הקצוץ להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל במשך כ30 דקות בנפרד לטגן בחמאה כרישה מנוקה היטב ופרוסה דק לסנן ולהוסיף למרק באותו מחבת בו טיגנו את הכרישה ובאותה חמאה לטגן קלות אגוזי פקאן שלמים או חצויים ולהוסיף למרק לבשל כרבע שעה נוספת כמובן תוך כדי עירבוב ולהגיש.

מרק אפונה - של אדם

מרק אפונה - של אדם כחצי קילוגרם אפונה יבשה עד קילוגרם בצל קצוץ שום כתוש שמיר קצוץ מלח פלפל נוזל בטעם עוף מרגרינה בטעם חמאה לשטוף וליבש את האפונה היבשה להמיס בסיר את המרגרינה (200 גרם לערך) לטגן מעט את הבצל הקצוץ עד לשקיפות להוסיף את האפונה היבשה ולטגן עוד מספר דקות להוסיף את השום הכתוש לערבב היטב להוסיף את נוזל העוף כשניים וחצי עד שלושה ליטר להרתיח על להבה בינונית תוך כדי עירבוב מדי כמה דקות להנמיך את הלהבה ולתת לנוזל להתבשל עד לריכוך מושלם של האפונה(כשעה) לאחר מכן לסנן את המרק לשמור את הנוזלים את האפונה להעביר בבלנדר מגימיקס להחזיר לסיר הנוזליםלהתיח תוך כדי עירבוב בשלב זה ניתן להוסיף את השמיר הקצוץ וללאפשר בישול על להבה נמוכה כרבע שעה נוספת כמו כן ניתן להוסיף גרגרי אפונה קפואה של סנפרוסט עלי בזיליקום קצוצים להגיש עם בצקניות או קרוטונים בתיאבון

מרקי דובדבנים של אדם

מרקי דובדבנים 1- מרק דובדבן 1 רבע כוס סוכר 2 כוסות יין אדום יבש מקל קינמון ציפורן קילו וחצי דודבנים מתוקים מגולענים(כן קיפודה) 2 חלמונים קליפת לימון מגוררת להמיס את הסוכר ביין על גבי להבה בינונית להוסיף את התבלינים את הדודבנים שבושלו מספר דקות בסירופ סוכר (לא סמיך) (בערך כוס מיים על רבע כוס סוכר) מבשלים כ10 דקות עד רבע שעה מוציאים את מקל הקינמון וראשי הציפורן ומרסקים את בבלנדר כוס דודבנים עם נוזל המרק ומחזירים לסיר מוסיפים את החלמונים וגרידת הלימון מצננים ומגישים קר מעוטר בקצפת מרק דובדבן 2 חצי קילו דובדבנים מגולענים 4 כוסות מיים מיץ לימון קינמון שמנת מתוקה דבש מבשלים את הדובדבנים במיים לריכוך מלא יחד עם הלימון במערבל מערבלים את המרק למחית מוסיפים דבש קינמון ו250CC שמנת מתוקה מצננים מגישים קר עם שמנת חמוצה עם דודבנים טחונים בתוכה בצד מוסיפים את מיץ הלימון וכוס שמנת חמוצה

מרק כרובית וגבינת רוקפור של אבי

מרק כרובית וגבינת רוקפור 50 גר' חמאה 1 בצל בינוני קצוץ 1 ראש כרובית בינוני 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות 4 כוסות מרק עוף 1/4 כפית טימין 1/4 כפית רוזמרין 1/4 כפית מרווה מלח ופלפל לפי הטעם 1 כוס שמנת מתוקה 2 חלמונים בטמפרטורת החדר 2 כפות קוניאק טוב 250 גר' גבינת רוקפור מפוררת 2 כפות עירית קצוצה מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מפרקים את הכרובית לפרחים ומקצצים גס, מוסיפים לסיר עם קוביות תפו"א, מערבבים ומאדים כשתי דקות, מוסיפים את המרק והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך הירקות, מפרישים 2 כוסות של המרק עם הירקות החתוכים ומעבירים את השאר למעבד מזון או מעבדים בסיר עם בלנדר ידני לתערובת חלקה ומחזירים לסיר. בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם השמנת המתוקה והקוניאק, מוסיפים 1/2 כוס מרק מהסיר ומערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר ומערבבים, מוסיפים את 2 כוסות המרק שהופרש, מוסיפים מחצית מכמות הגבינה ומערבבים תוך כדי חימום על להבה נמוכה עד להמסת הגבינה, מסירים מהאש. יוצקים לצלחות ומפזרים מעל מעט גבינה מפוררת ועירית קצוצה.

מרק קרם כרובית של אדם

מרק קרם כרובית ראש כרובית ליטר חלב ליטר שמנת מתוקה חצי ליטר נוזל עוף או בטעם עוף מלח פלפל לבן שום כתוש אגוז מוסקט מגורר חצי כוס יין לבן חצי יבש טראגון קצוץ אופן הכנה: לנקות את ראש הכרובית לפרק לפרחים קטנים את הפרחים לבשל בתערובת נוזל העוף(או בטעם עוף) והחלב עד להתרככותם לסנן את המרק ולשמור את הנוזלים לעבד לטחון שלושת רבעי מכמות הכרובית במערבל(מג'ימיקס) להחזיר לנוזל הבישול ולסיר תוך כדי עירבוב להרתיח על גבי להבה נמוכה- בינונית,ולהוסיף את התבלינים להוסיף את השמנת המתוקה וחצי כוס יין לבן חצי יבש. לבשל על אש נמוכה כרבע שעה. הערה :ניתן לעטר את המרק בעירית קצוצה ובמקלוני גזר זעירים שעברו חצי בישול והקפצה במעט חמאה. בתיאבון

ירקות


מרק בטטות מדהים... של דנה בננה

מרק בטטות מדהים... מרק קל וטעים ביותר: בצל חתוך 5 בטטות (גדולות) חתוכות תפוח אדמה קטן חתוך 3 כפות סוכר חום (דמררה) רוזמרין בשפע 2 כפות זנגביל מים מטגנים את הבצל מעט ומוסיפים את הבטטות והתפודים. מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים. מטגנים כמה דקות. מוסיפים מים עד קו הבטטות (ואפילו פחות) ומרתיחים. מבשלים עד להתרככות. מועכים בבלנדר ידני (אפשר גמ בלי ופשוט לערבב ולמעוך), מוסיפים טעם אם רוצים ומבשלים עוד כמה דקות. מגישים בלויית שמנת חמוצה/מתוקה. בתיאבון!
עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר