Cebollada con Almendras מרק בצל ושקדים ספרדי

מרק בצל ושקדים ספרדי Cebollada con Almendras 2 כפות שמן זית 2 בצלים גדולים פרוסים דק 6 כוסות מרק עוף 1 כוס יין לבן יבש 1 עלה דפנה 3 גבעולי פטרוזיליה מלח ופלפל לבן לפי הטעם 50 גר' שקדים קלופים מולבנים להגשה: פרוסות באגט קלויות קלות גבינת פרמזן שקדים קלופים מולבנים פרוסים קלויים קלות מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את המרק, היין, עלה הדפנה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מורידים ה נמוכה ומבשלים כ- 30 דקות ברתיחה חלשה.ללה מכניסים את השקדים לבלנדר, מפעילים וטוחנים דק ככל האפשר, מוסיפים 1/2 כוס מרק וממשיכים לטחון עד לקבלת נוזל לבן, מוסיפים את תערובת השקדים למרק דרך מסננת, בודקים תיבול מלח ופלפל, מכסים ומבשלים עוד 30 דקות, מוציאים את עלה הדפנה והפטרוזיליה. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים את הלחם הקלוי מעל ומפזרים מעט גבינת פרמזן, מכניסים לתנור ומפעילים את הגריל, כשהלחם מקבל גוון שחום מוציאים ומפזרים מעל מספר שקדים פרוסים ומגישים.

מרק זוקיני (קישואים ירוקים)

מרק זוקיני (קישואים ירוקים) 50 גר' חמאה או מרגרינה 1 בצל גדול קצוץ דק 1 שן שום כתושה 5 זוקיני בגודל בינוני מגורדים 2 תפו"א בינוניים בקוביות קטנות 1 כפית בזיליקום יבש 1/2 כפית אורגנו יבש 4 כוסות מרק עוף או בטעם עוף 1 מיכל שמנת מתוקה מלח ופלפל לפי הטעם מאדים את הבצל הקצוץ בחמאה בסיר עד שמתרכך, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את הקישואים' תפו"א והתבלינים ומבשלים עוד 3 דקות, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה מבשלים עד להתרככות תפו"א. מסירים מהאש. מעבירים מחצית מהמרק (עם הקישואים ותפו"א) למעבד מזון או בלנדר ומעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר ומערבבים בחימום. מוסיפים את השמנת לסיר, מערבבים היטב ומבשלים שוב עד לרתיחה, טועמים להוספת מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד 2 דקות. להגשה, יוצקים לצלחות ומפזרים מעל מעט פפריקה.

מרק ערמונים

מרק ערמונים 50 גר' חמאה 1 בצל גדול קצוץ 1 גזר גדול חתוך לקוביות 1 מקל קינמון 1 קג' ערמונים קלופים* 6 כוסות מרק עוף 1/8 כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל לבן לפי הטעם 1 מיכל שמנת מתוקה *לקילוף הערמונים, עושים חתך בקליפה בהיקף כל ערמון, מבשלים במים כ- 5 דקות, מסננים ומסירים את הקליפה. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הערמונים ומקל הקינמון ומבשלים עד לריכוך הערמונים, מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבבים. מוציאים את מקל הקינמון, מעבירים את הערמונים למעבד מזון או בלנדר, מפרישים 4 ערמונים ומניחים בצד, מוסיפים 3 כוסות מהמרק ומרסקים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מחזירים את התערובת לסיר המרק ומערבבים עם יתרת המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות, טועמים ומטבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים עד לפני רתיחה ומסירים מהאש. מקצצים את 4 הערמונים שהופרשו, יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומפזרים מעל מעט ערמונים קצוצים.
עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר