ירקות

מרק כרובית וגבינת רוקפור של אבי

מרק כרובית וגבינת רוקפור 50 גר' חמאה 1 בצל בינוני קצוץ 1 ראש כרובית בינוני 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות 4 כוסות מרק עוף 1/4 כפית טימין 1/4 כפית רוזמרין 1/4 כפית מרווה מלח ופלפל לפי הטעם 1 כוס שמנת מתוקה 2 חלמונים בטמפרטורת החדר 2 כפות קוניאק טוב 250 גר' גבינת רוקפור מפוררת 2 כפות עירית קצוצה מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מפרקים את הכרובית לפרחים ומקצצים גס, מוסיפים לסיר עם קוביות תפו"א, מערבבים ומאדים כשתי דקות, מוסיפים את המרק והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך הירקות, מפרישים 2 כוסות של המרק עם הירקות החתוכים ומעבירים את השאר למעבד מזון או מעבדים בסיר עם בלנדר ידני לתערובת חלקה ומחזירים לסיר. בקערה קטנה טורפים את החלמונים עם השמנת המתוקה והקוניאק, מוסיפים 1/2 כוס מרק מהסיר ומערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לסיר ומערבבים, מוסיפים את 2 כוסות המרק שהופרש, מוסיפים מחצית מכמות הגבינה ומערבבים תוך כדי חימום על להבה נמוכה עד להמסת הגבינה, מסירים מהאש. יוצקים לצלחות ומפזרים מעל מעט גבינה מפוררת ועירית קצוצה.

מרק מלפפונים ביוגורט של אבי

מרק מלפפונים ביוגורט 3 מלפפונים ירוקים בינוניים קלופים 2 כוסות יוגורט 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים 4 שיני שום כתושות 1/4 כוס שמן חמניות מלח ופלפל שחור לפי הטעם שמיר קצוץ לקישוט קוצצים את המלפפונים דק מאד, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב ואם יש צורך מוסיפים מעט מים קרים לדילול. טועמים ומתקנים תיבול, מצננים במקרר. מגישים את המרק צונן ומקשטים במעט שמיר קצוץ.

מרק ירקות שורש (מרק דלעת נטול דלעת)... של תמי מטוס

מרק ירקות שורש (מרק דלעת נטול דלעת)... מהכמויות הבאות יוצא סיר גדול של מרק.... אפשר לחלק ל-2. יחס הכמויות לא ממש משנה. 4 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים עד שקוף בחבילת חמאה (100 גרם). חיוני מאוד לטעם. חבילה של גזר 1 קולורבי 1 ראש סלרי שורש פטרוזיליה 2 קרישה 4 קישואים 5-6 בטטות 2 תפוחי אדמה גדולים מים מלח מעט אגוז מוסקט אם רוצים אפשר להוסיף חצי צרור פטרוזיליה קצוצה. זה נותן נקודות ירוקות במרק. אם מעדיפים מרק חלק, אפשר לותר. מבשלים עד שכל הירקות רכים וטוחנים. זה יוצא דומה להפליא למרק דלעת. מגישים עם מעט עירית קצוצה דק ומברכים אותי.....

מרק בצל ביין לבן של קיפודת

מרק בצל ביין לבן מרק בצל א-לה קיפודת ================== המצרכים: 5-6 בצלים בינונים קלופים ופרוסים לרצועות דקות (כלומרת - חוצים את הבצל ואז חותכים לרצועות). כף קמח. שמן לטיגון. זר פטרוזיליה רענן + שורש פטרוזיליה חתוך לעיגולים (לא חובה). שני גזרים פרוסים לפרוסות לא דקות במיוחד. מלח, פלפל גרוס. שבע כוסות מרק עוף או 2 כפות אבקת מרק עוף (עדיף דגש) + 7 כוסות מים. כוס וחצי - 2 כוסות יין לבן יבש. מעט סוכר. ומה עושים עם כל אלה?! אז ככה.. 1. בסיר בעל תחתית כבדה מטגנים את הבצל עד שיזהיב וצבעו יתקרב לשחמחם (לא לשרוף!). 2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מטגנים עד שהקמח מקבל צבע חום (זו ערובה לזבע שחום ויפה של המרק). 3. מוסיפים את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה ומערבבים. 4. מוסיפים לסיר את ציר העוף או את המים עם אבקת מרק העוף ומביאים לרתיחה. 5. ממליחים, מפלפלים וטומנים את עלי הפטרוזיליה במרק ומכסים במכסה. 6. כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים את המרק על אש קטנה שעה וחצי. 7. אחרי שעה וחצי מוסיפים את היין הלבן, שוב מביאים לרתיחה. 8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד עשר דקות. 9. מתקנים תיבול (מלח, פלפל, סוכר). 10. מגישים עם גבינה מרירה וקרוטונים. הערות: המרק נפלא גם יום אחרי ההכנה. אני מבשלת לפי העין ולמרות זאת ניסיתי להצמד לכמויות. אני בדעה שלתבשילים לא צריך מתכונים מדויקים ואינני משתמשת במשקל. הכל על העין. אפיה זה מדע מדויק יותר, ולשם כך צריך מידות מדויקות יותר. אבל גם שם אני נעזרת בתחושת הידיים, במראה עינים ובחוש הריח. אני מוסיפה למרק גם חצי כוס יין פורט שהוא יין אדום מתוק, אם אין ניתן להשתמש ביין "פורת" ישראלי. אפשר לוותר על זה, בעיני זה מוסיף. בהצלחה, נעמה

מרק קוסקוס בדלעת - ללא בשר - של פינגווינית

פינגווינית: מרק קוסקוס בדלעת - ללא בשר מרק קוסקוס בדלעת - ללא בשר גם תבשליל זה שופע ירקות מסוגים ומירקמים שונים. הכנת מרק הדלעת נעשית תוך כדי בישול הקוסקוס, ונהוג היה להכינו דווקא בימי שלישי 6-8 מנות 3/4 כוס גרגרי חומוס (100 גרם) 4 בצלים בינוניים 1 כף רסק גבניות 1 פלפל חריף 1 גזר בינוני 1/2 קג" דלעת 1/2 ראש כרוב בינוני 4 תפחי אדמה 3 כפות שמן 5 גבעולי כוסבר (גד 2 קישואים קטנים 4 שיני שום 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור אופן ההכנה: 1. יום לפני ההכנה שורים את גרגרי החומוס במים עם 1 כפית סודה לשתייה. 2. קוצצים את הבצל, הפלפל החריף, השום והכוסבר. מחממים את השמן בסיר הקוסקוס (בורמה) ומשחימים בו את הירקות הצקצוצים. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור וכ-9 כוסות מים. 3. חותכים את שאר הירקות לקוביות, ואת הדלעת לפלחים, שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס. מסירים את הקלפיות וחוצים כל פול לשניים. 4. כארשר הנוזלים בסיר הבורמה מגיעים לרתיחה, מוסיפים את הירקות החותוכים ואת החומוס. 5. מגישים את הוקסקוס בצלחות עמוקות, יוצקים את המרק מעל הקוסקוס ומעטרים את המנה בפרוסות דלעת מתוך המרק. מקור: מטעמי צפון אפריקה -פסקל פרץ, סדרת רות סירקיס הערות: לא נוסה על ידי

מרק תרד של אבי

מרק תרד 50 גר' חמאה 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום כתושות 5 כוסות מרק עוף 300 גר' תרד קפוא מופשר וקצוץ (או 1/2 קג' תרד טרי שטוף*) 3 כפות קמח מלח לפי הטעם קורט פלפל לבן 1/2 כוס שמנת מתוקה קורט אגוז מוסקט ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התרד ומבשלים עוד 3 דקות. מעבירים את המרק לבלנדר או מעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה מחזירים לסיר ומשאירים על להבה נמוכה, מוסיפים את התבלינים וממליחים לפי הטעם. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב, מחממים עד לפני רתיחה מסירים מהאש ומגישים. *אם משתמשים בתרד טרי יש להוסיף אותו למחבת לאחר הוספת הבצל ולטגן עד לריכוך, ההמשך כרגיל.

מרק ירקות סמיך וטעים של shelley11d

מרק ירקות סמיך וטעים 8 גזרים בינוניים 3 קישואים 3 תפו"א בינוניים מבשלים את הירקות במים עד ריכוך טוחנים אותם (כולל הנוזלים) בבלנדר. באותו הסיר מטגנים מעט שום כתוש בשמן זית מוסיפים את הירקות הטחונים מוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף, ממליחים לפי הטעם. לפני ההגשה מוסיפים 1 מיכל שמנת לבישול, בוחשים רק מעט ומגישים. *אפשר, כמובן, לגוון בסוגי הירקות

מרק שעועית חורפי (צמחוני) של justs

מתכון: מרק שעועית חורפי רכיבים: 250 גרם שעועית לבנה 2 בצלים ¼ כוס שמן זית 2 עגבניות בשלות קלופות 2 גבעולי סלרי כולל העלים 1 גזר 1 תפוח אדמה 2 קישואים קטנים ½ כרוב לבן קטן 1-2 שיני שום עלי ריחן מ-2 גבעולים פטרוזיליה 100 גרם רסק עגבניות מלח, פלפל 1 ליטר מרך זך (או 1 ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק) אופן הכנה: להשרות את השעועית במים ללילה. לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן בסיר גדול כמה דקות עד שיתרכך. לקצוץ את שאר הירקות ועשבי התיבול, לסנן את השעועית ולהוסיף לסיר. להוסיף את המרק. להביא לרתיחה, להוסיף את התבלינים ורסק העגבניות ולבשל כשעה עד להתרככות השעועית. לטעום ולתקן תיבול. להכניס בלנדר יד ולקצוץ כמה סיבובים קצרים (שחלק מהירקות יטחן ויסמיך את המרק ורוב הירקות ישארו בחתיכות). הערות: אם לא זוכרים להשרות את השעועית מבעוד יום, אפשר להרתיח אותה בסיר קטן עם מים, לכסות במכסה ולהשאיר ככה כ-4 שעות. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מרק עדשים של כרמית 75

מרק עדשים. החומרים: 1 בצל גדול חתוך לקוביות 3 שיני שום פרוסות דק 1 גזר חתוך ל"גפרורים" 1 גבעול סלרי פרוס דק 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות (לא חובה) 6 כוסות מרק עוף, או מים ואבקת מרק (ביחס של כפית אבקה לכוס מים) 1.5 כוסות עדשים שטופים ומושרים במים מלח, פלפל שמן לטיגון ההכנה: מחממים שמן בסיר גדול, מטגנים את הירקות לפי סדר, בצל, שום, גזר, סלרי, ותפוחי אדמה, כל פעם מוסיפים ירק בוחשים ומוסיפים את הירק הבא. מוסיפים את העדשים ומטגנים תוך ערבוב מספר דקות. מוסיפים את המים או המרק, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהעדשים רכים (במידה ויש קצף מסירים אותו). המרק מוכן בערך אחרי 40 דקות בישול. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה. גיוון: לטגן לפני הוספת הירקות סלאמי, או חזה אווז מעושן, או קבנוס. בהצלחה כרמית

מרק קרם וישיסואז של אדם

מרק קרם וישיסואז מצרכים: תפוא קלופים שני ליטר חלב ליטר וחצי שמנת חצי כוס יין לבן יבש -3-4 כרישות פרוסות דק מנוקות היטב 100 גרם חמאה שום כתוש אגוז מוסקט מגורר טראגון קצוץ פלפל לבן מלח הוראות הכנה: לחתוך את תפוחי האדמה חיתוך גס.ולבשל במחצית מכמות החלב והשמנת עד לריכוך מלא. לסנן לשמור את נוזל הבישול ולטחון את תפוחי האדמה במעבד מזון למחית דקה להחזיר את המחית לתוך תערובת החלב והשמנת. להוסיף את יתרת השמנת והנוזל לבשל להרתיח על גבי להב ננמוכה תוך כדי עירבוב-טריפה עד לרתיחה,תוך כדי הבישול להוסיף את היין והתבלינים היבשים והטראגון הקצוץ. במחבת נפרד להמיס את החמאה לטגן קלות את השום הכתוש והכרישה הפרוסה המנוקה והמנוערת מעודפי מיים. את תכולת המחבת לאחר הטיגון להוסיף לתוך סיר המרק ולהרתיח כרבע שעה נוספת על להבה נמוכה בינונית תוך כדי עירבוב והסרת עודפי שומן מהמרק. לכבות את הלהבה. המרק ניתן להגשה כמרק קר בימים חמים או כמרק חם כדיי לעדן את המרק במידה והוא מוגש חם ניתן לפזר עליו מעט פרמזן או גבנ"צ מגוררת ולהקרים קלות. בתיאבון.

מרק פרסה-כרישה של שירי לוי (הביא אדם)

מרק פרסה-כרישה של שירי לוי שירי לוי :מאת 16:06 :שעה 17/12/2001 :תאריך מרק פרסה מתכון של סבתא שלי, מחמם לב ונשמה: כף חמאה 4 כוסות מים כוס חלב כף אבקת מרק בצל כף רוטב סויה כף קמח לתיבול: מלח, פלפל ואגוז מוסקט לטגן את הפרסה בחמאה, עד שהיא מזהיבה. להוסיף את המים והתבלינים. לבשל 10 דקות . להמיס את הקמח בחלב קר, ולהוסיף לסיר. לבשל 20 דקות נוספות.

מרק זוקיני ומרק פלפל או מרק בשני צבעים של אדם

מרק זוקיני ומרק פלפל או מרק בשני צבעים מרק זוקיני 6 זוקיני 4 כרשה (חלק לבן בלבד) ½ - ¼ כוס שמנת מתוקה מלח פלפל מעט שמן זית מרק פלפל אדום (גמבה) 6 פלפלים 4 כרשה ¼ כוס שמנת מתוקה מלח פלפל מעט שמן זית אופן הכנה * מרק זוקיני - לחתוך את הכרישה לעיגולים ולטגן בסיר עם מעט שמן על אש נמוכה עד שהכרשה רכה ושקופה אך לא מזהיבה. להוסיף זוקיני חתוך בגודל אחיד, להוסיף מים ולבשל עד לרכות, אך הירק לא יאבד את צבעו החזק. להכניס לבלנדר את הירק + הכרשה וכן מעט מים עד לקבלת מרקם חלק. הסמיכות של המרק נקבעת על ידי כמות המים שמוסיפים. להעביר את המרק חזרה לסיר, לחמם על אש נמוכה תוך כדי הוספת מלח+ פלפל לפי הטעם ושמנת מתוקה (להקפיד שלא יבעבע אך יהיה חם). * מרק פלפל - לחתוך את הכרישה לעיגולים ולטגן בסיר עם מעט שמן על אש נמוכה עד שהכרשה רכה ושקופה אך לא מזהיבה. להוסיף פלפל חתוך בגודל אחיד, להוסיף מים ולבשל עד לרכות, אך שהירק לא יאבד את צבעו החזק. להכניס לבלנדר את הירק + הכרשה וכן מעט מים עד לקבלת מרקם חלק. הסמיכות של המרק נקבעת על ידי כמות המים שמוסיפים. להעביר את המרק חזרה לסיר, לחמם על אש נמוכה תוך כדי הוספת מלח+ פלפל לפי הטעם ושמנת מתוקה (להקפיד שלא יבעבע אך יהיה חם). להגיש את המרק בשני צבעים שוניםאו בצבע אחד עם קישוט של תבלין.

מרק ערמונים של אדם

מרק ערמונים 1 ק"ג ערמונים 3 כוסות חלב 50 ג' חמאה 2 בצלים קצוצים 1 כף קמח מלח, פלפל, מוסקט - לפי הטעם 1 קרטון שמנת מתוקה או שמנת לקפה למי שחוסך בקלוריות פטרוזיליה קצוצה קרוטונים כמה פיסות ערמונים קלויים לחרוץ כל ערמון ולקלות אותו. נכון שאפשר לבשל כעשרים דקות אבל כאשר הערמונים קלויים טעמם משתבח. לקלוף הערמונים מהקליפה הגסה והדקה גם יחד. למזוג החלב בסיר, להוסיף הערמונים ולבשל ביחד עד שהערמונים רכים מאוד. להוסיף עוד חלב לפי הצורך. הכל תלוי עד כמה קליתם את הערמונים מלכתחילה. לטחון טת הערמונים בחלב בעזרת בלנדר מקל (או בשיטה האיטלקית: להעביר דרך מסננת). להמיס החמאה במחבת ולאדות את הבצל עד שיהיה שקוף-זהוב אך לא חום.לפזר את כף הקמח על הבצל ולהוסיף את כל התבלינים. להוסיף כמצקת ממחית הערמונים ולערבב. להוסיף עוד מצקת ואזלהחזיר לסיר עם תערובת הערמונים והחלב. לבשל ביחד עוד כשער דקות על אש נמוכה ביותר. להוסיף השמנתולהביא בעדינות לרתיחה (לא חזקה), ולהסיר מהאש. לקשט בפטרוזיליה, פיסות ערמונים קלויים, קרוטונים ולהגיש.

מרק דלעת של galit e

מרק דלעת עשיתי לפני שבוע ל-12 איש שהתעלפו מרוב טעים ועוד נשאר לי קצת לקחת הביתה מתחילים מציר. אני נאלצתי לצערי להכין מרק כשר אז הכנתי ציר משורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל שנעוצים בו 3 מסמרי ציפורן, גזר, 5 שיני שום מלח ופלפל שחור. כיסיתי במים, הבאתי לרתיחה ובישלתי שעתיים. אם אתה לא צריך כשר תתחיל מלשים במים קרים כנפי עוף ועצמות בקר, להרתיח, לכפות את הקצף שנוצר, להוסיף את כל הירקות שתוארו קודם ולבשל שעתיים. אחרי שמוכן לסנן. אם שמת כנפי עוף אפשר להוריד את הבשר ולהקפיא, כשעושים קציצות, טוחנים את העוף המבושל, מוסיפים לתערובת הקציצות וזה משדרג אותן ברמה אחת לפחות. טוב, יש לנו ציר. מחממים חמאה בסיר גדול, מוסיפים פנימה שתי כרישות פרוסות דק ומטגנים 10 דקות. מוסיפים קילו וחצי דלעת חתוכה לקוביות גדולות ומערבבים. ממשיכים לטגן ולערבב ללא תוספת נוזלים במשך כעשר דקות. מוסיפים ציר כך שיכסה את הירקות + עוד 2,3 סנטימטרים. מבשלים 20 דקות או עד שהירקות רכים. אם יש בלנדר מוט - מעולה, מפעילים אותו וטוחנים את הירקות בסיר. אם לא, אין ברירה, מעבירים לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים אגוז מוסקט מגורר טרי, פלפל שחור גרוס טרי, שקית שמנת מתוקה, בודקים אם צריך עוד מלח (הציר מלוח אבל כנראה שצריך..) מבשלים עוד 5 דקות ומגישים. טעים טעים טעים
עבור לעמוד
, , ,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר