מרק אפונה בשרי של אדם

מרק אפונה בשרי של אדם 2 כוסות אפונה יבשה חזה אווז מעושן חצי קילו 3 ליטר מים סלרי גזר בצל כרישה קצוצים תפוא פרוסות של נקניק כלשהו(קבאנוס מומלץ) להשרות את האפונה במים למספר שעות לחתוך את חזה האווז לקוביות(ברונוואז) לבשל כשעה עד לריכוך האפונה תוך כדי בחישה מדי פעם על להבה נמוכה להוסיף את הירקות הקצוצים מתבלים בפלפל שחור גרוס מעט אבקת מרק עוף או מלח אגוז מוסקט מגורר עלי דפנה ושיני שום טרי ומבשלים כשעה נוספת לאחר שעת הבישול השניה לסנן את המרק לשמור את הנוזלים את התכולה לטחון במערבל ולהחזיר לסיר עם הנוזלים להרתיח שנית תוך כדי בחישה להוסיף נוזל במקרה הצורך לשפר טעם. לפני הגשה לטגן מעט פרוסות קבנוס או נקניק ולעטר בהן את צלחות המרק

מרק דובדבן של אדם

מרק דובדבן קילו וחצי דובדבנים 4 כוסות מרק עוף צח מיץ לימון טרי סחוט מחצי לימון כוס שמנת חמוצה מגלענים את הדובדבנים מרסקים במערבל מוסיפים את המרק הצח חם מערבלים היטב מקררים היטב מגישים מעוטר בעירית קצוצה

מרק בצל

מרק בצל 2 תהליכים: קודם מכינים את המרק. אפשר לאכול אותו כך, מרק בצל, פשוט וטעים. אפשר כמובן להוסיף את החלק השני שמתאים יותר למשקיענים. רכיבים למרק: 1/2 כוס שמן זית משובח 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס דק 2 - 3 שיני שום, פרוסות דק 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק 2 כפות עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק 50 גרם בייקון מעושן, פרוס דק מאוד (לא חובה) 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק 5 כוסות מרק צח או מים מלח, פלפל שחור טחון טרי אופן הכנת המרק: 1. שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים את הבצל, השום, הסלרי, הבזיליקום והבייקון, 10 עד 15 דקות - עד שהבצל שקוף. מערבבים מדי פעם בכף עץ. 2. מוסיפים את העגבניות - מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המרק או המים. 4. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות. ועכשיו למשקיענים... 400 גרם בצק עלים ביצה שלמה 1/2 כוס שמן זית משובח 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס דק 2 - 3 שיני שום, פרוסות דק 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק 2 כפות עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק 50 גרם בייקון מעושן, פרוס דק מאוד (לא חובה) 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות דק 5 כוסות מרק צח או מים מלח, פלפל שחור טחון טרי גבינת פרמזן מפוררת אופן הכנה: 1. שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים את הבצל, השום, הסלרי, הבזיליקום והבייקון, 10 עד 15 דקות - עד שהבצל שקוף. מערבבים מדי פעם בכף עץ. 2. מוסיפים את העגבניות - מערבבים ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המרק מלמעלה או המים. 4. ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות. רבע שעה (בערך) לפני ההגשה: 1. מכינים 6 קעריות מרק עמוקות (חסינות חום). 2. מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים ממנו 6 עיגולים גדולים - כ- 3 ס"מ מקוטר פי קערית המרק. 3. טורפים ביצה ומברישים בה את השוליים החיצוניים של הקערות, כ- 2 ס"מ משפת הכלי. 4. ממלאים את הקערית במרק חם, מכסים בעיגול בצק ומהדקים היטב לחלק החיצוני של הקערית. 5. מברישים את הבצק בביצה ואופים 10 עד 15 דקות - עד שפני הבצק משחימים יפה. 6. כל סועד שובר את הבצק לתוך המרק ואוכל. הערה: מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת! בתיאבון, ג'ואנה

מרק רגל תימני

מרק רגל תימני מאתר המתכונים של 'תפוז' מוצרים -------------------------------------------------------------------------------- 2 ק"ג רגל בקר שרופה (לבקש מהקצב), פרוסה לפרוסות בעובי 5 ס"מ (גם את זה אפשר לבקש) 2 כפות שום כתוש 2 כפות אבקת מרק עוף (כך המתכון. מי שיש לו סבלנות - שיכין מרק אמיתי מעוף) 1 כף חוואייג´ למרק 1 כף רסק עגבניות 1 כף פפריקה מתוקה פלפל ומלח תהליך הבישול -------------------------------------------------------------------------------- בסיר גדול מניחים את פרוסות הרגל, מוסיפים מים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף (מזפר בתימנית) מעל פני הנוזל, ומבשלים כחצי שעה עד שהמרק לא מעלה יותר קצף. מוסיפים כף שום כתוש ומערבבים. לאחר כרבע שעה מוסיפים את אבקת מרק העוף והחוואייג", וממשיכים בבישול עוד חצי שעה. מערבבים מעט מים עם השום הנותר, רסק העגבניות והפפריקה, ומוסיפים לסיר המרק תוך כדי עירבוב. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל בסיר מכוסה חלקית כשעה וחצי. מגישים לוהט עם פיתות (עדיף לחוח), חילבה וסחוג.

דמי גלאס DEMI GLACE ציר בקר של אדם

מתכון: דמי גלאס DEMI GLACE ציר בקר רכיבים: עצמות שוק עגל או בקר בצלים חתוכים גס גזר חתוך גס ראשי סלרי חתוכים שלושה בקבוקי יין אדום יבש פלפל שחור גרוס מלח עלי דפנה טימין טרי צרור עלי פטרוזיליה שטופים עלי דפנה מים ארבעה או חמישה ראשי שום חתוכים פפריקה מתוקה אופן הכנה: לחמם תנור לחום מקסימלי. למרוח את העצמות בשמן ולאפות בתנור עד שמשחימות. (בערך 1/2 שעה) בינתיים, בסיר הכי גדול שיש, לחמם שמן ולטגן את כל הירקות, , עד שמזהיב. להוסיף את היין והתבלינים ולהרתיח 10 דקות. להוסיף את העצמות, לכסות במים, להביא לרתיחה. להנמיך ולבשל 12-24 שעות (כן, כן צריך להשקיע ולהזיע..)- אם יש פחד להשאיר את הסיר כל הלילה על הגז, ניתן להכניסו לקירור בלילה ולהמשיך לבשל למחרת. חשוב מידי פעם להוריד קצף ושומן שצפים על פני הנוזל. לסנן, ולהשתמש. (מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא) עד כאן הכנו ציר בקר בסיסי. לסנן את הרוטב להחזיר את הנוזלים לסיר להכנת דמי גלאס- שהוא ציר בקר מצוצם ועשיר- מה שנותר לעשות הוא לקחת את הציר ולצמצם עד לקבלת 1/3 מהנפח המקורי. הרוטב מסמיך ומקבל עושר בצבע ובטעם. לצנן ו להכניס לקירור. במקרר הוטב מקבל מרקם ג'לטיני הדמי גלאס משמש כרוטב בסיס להכנת כל הרטבים החומים במטבח. הערות: מקור המתכון: אדם הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מרק גולש

מרק גולש, כפי שהבטחתי. 3 בצלים קצוצים (ואפשר יותר או פחות, לפי הטעם) 4 כפות שמן 1/2 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות לא גדולות 1 שן שום (לא חייבים) 1/4 כפית קימל (לא טחון) מלח 2 כפות פפריקה 10 כוסות מים חמים 1 עגבניה בשלה (קלופה וחתוכה לקוביות) 2 פלפלים ירוקים או חריפים לפי ההעדפה (אפשר גם להשמיט)- חתוכים לקוביות 1/2 ק"ג תפוחי אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות נטיפי בצק - מתכון להלן מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל בלי להשחימם. מטגנים עד שיהיו שקופים. כשהבצלים שקופים מוסיפים את קוביות הבשר. בוחשים את הבשר כך, שהבשר ייטגן על הבצלים. מערבבים במשך 10 דקות. קוצצים ומועכים את השום עם הקימל (או בלי שום), פשוט מועכים את זרעוני הקימל בצד הקהה של סכין כנגד משטח קשה. מוסיפים את הקימל והשום לסיר, ובוחשים, מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לבחוש, בכף עץ. מיד כשהפפריקה נספגה, מוסיפים את המים החמים (לא מים קרים שגורמים לבשר להתקשות זמן הטיגון), מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה. מוסיפים את קוביות העגבניות, הפלפלים החתוכים (אם משתמשים),ומים בכמות כזו שתיצור מרק סמיך ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו. המרק צריך להיות סמיך במידה. הכל לפי הטעם. אם המרק סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד מעט מים. מוסיפים מים ומבשלים עוד מספר דקות, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים את נטיפי הבצק בגולאש. מגישים חם מאוד, בקערות גדולות, המרק צריך להיות מיך, הבשר רך אך לא מתפורר. הערות למרק: אפשר להוסיף לבשר 250 ג' לב או כבד בקר חתוכים לקוביות (אני לא הוספתי) אפשר לעבות את המרק בכף או שתיים רסק עגבניות (דווקא כן הוספתי) וכן, אני יודעת שזה לא אורתודוכסי, ולא לפי הספר, ובהונגריה בטח יסקלו אותי, אבל הוספתי גם כמה עצמות מח... בצקניות (נטיפי בצק): 2 ביצים 1/4 כפית מלח כ- 1/2 כוס קמח טורפים את הביצים עם המלח. טורפים לתוכן במטרף או במזלג. טורפים עד שהבלילה חלקה לגמרי וללא גושים. הבלילה סמיכה למדי אבל בשום פנים ואופן לא מוסיפים מים. מנטפים את הבלילה למרק הרותח, 1/4 כפית בכל פעם, מבשלים כ3-5 דקות, ואולי קצת יותר, עד שהבצקניות תופחות וצפות, וסופגות את הטעם הטוב. מגישים מיד, ומתענגים.

מרק עוף אויהזי - הביאה yula 7

מרק עוף אויהזי - פינגי שימי לב זה המרק שבתוכו מגישים את כופתאות הכבד ================ נתקלתי במרק הזה בספר פפריקה של יוסף לפיד/רות סירקיס והנה הוא מוגש לכם כלשונו: זהו מרק עוף עשיר בירקות רבים ומגוונים המוסיפים לו טעם ותוכן. 6-8 מנות 1 עוף גדול במשקל 11/2-2 ק"ג 12 כוסות מים 8 כדורים פלפל שחור 1 כף מלח 1 בצל 2 שיני שום 3 גזרים קטנים 1 פקעת סלרי 1 פלפל ירוק 1 עגבניה 8 גבעולי פטרוסלינון 12 תפוחי אדמה 1/2 כוס אפונה ירוקה טריה קלופה (או קפואה) 100 גר' פיטריות כופתאות כבד או איטריות מרק 1. צחלקים את העוף ל-4 או 8 נתחים ושמים בסיר גדול יחד עם המים, הפלפל והמלח. מביאים לאט לרתיחה. 2. קוצצים את הבצל ומועכים את השום. חוצים את הגזרים, פורסים את הסלרי, חותכים את הפלפל הירוק ואת העגבניה לקוביות. מוסיפים את הבצל והשום, הגזרים, הסלרי, הפלפל נירוק, העגבניה והפטרוסלינון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 45 דקות. 3 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים למרק, יחד עם האפונה. מבשלים שעה נוספת ומקפידים שהמרק יתבשל לאיטו ולא יגיע לרתיחה חזקה. לפני גמר הבישול פורסים את הפיטריות, מוסיפים למרק וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות. 4. מכינים את כופתאות הכבד ומבשלים אותן בנפרד. 5. בודקים את תיבול המרק ומתקנים לפי הטעם. מוציאים את העוף מהמרק ועורכים על צלחת. מסדרים סביבו את הירקות. מגישים לחוד עם כופתאות הכבד או עם איטריות מבושלות. אפשרות הגשה אחרת היא להוריד את בשר העוף מעל העצמות ולהגיש את המרק עם פיסות הבשר והירקות בתוכו. אם משתמשים באפונה קפואה, מוסיפים אותה יחד עם הפטריות. בתיאבון
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר