בשר ועוף

דושפרא - כיסוני בשר במרק /בוכרי של אבי

דושפרא כיסוני בשר במרק /בוכרי לבצק: 1 קג' קמח 1 ביצה 1/4 כוס שמן 2 כפיות מלח 2 כוסות מים למלית: 1/2 קג' בשר בקר(או כבש)טחון 1 בצל גדול קצוץ דק 1 כפית מרק עוף למרק : 2 בצלים קצוצים 250 גר' בשר בקר חתוך לקוביות 2 ליטר מרק עוף 1 עגבניה גדולה קצוצה 1/2 1 כוסות חומוס שהושרה במים למשך 8 שעות 2 עלי דפנה 1 כף רסק עגבניות 2 גבעולי סלרי מלח ופלפל לפי הטעם לבצק: מערבבים כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וגמיש, מניחים בצד למנוחה. למלית: מערבבים חצי מכמות הבצל ביחד עם הבשר. חצי מטגנים בשמן עד להשחמה קלה ומוסיפים לבשר, מוסיפים כפית מרק עוף ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט בעזרת מערוך או במכונת פסטה לעובי 2-3 מ"מ, חותכים מהבצק ריבועים בגודל 66x ס"מ. מניחים במרכז הריבועים חצי כפית מלית הבשר ומקפלים לחצי למלבן. מהדקים היטב מכל הצדדים. מבשלים במים רותחים עם כף שמן וכפית מלח עד שהריבועים צפים בתוספת דקת בישול. למרק: מחממים מעט שמן בסיר, מטגנים את הבצל עם קוביות הבשר, מוסיפים את רסק העגבניות ומוסיפים 2 ליטר מרק העוף. מוסיפים את הירקות החומוס ועלי הדפנה ומבשלים על אש קטנה עד להתרככות הבשר והחומוס, מוציאים את עלי הדפנה. מניחים מספר כיסונים בצלחת ויוצקים את המרק עם הירקות עליהם.

מרק עוף וקוקוס תאילנדי של קיפודת

מרק עוף וקוקוס תאילנדי מרק עוף וקוקוס תאילנדי/ נעמה ============================ מצרכים (4 מנות): 2 כוסות חלב קוקוס (250 מ"ל) כוס ציר עוף 3 חזות עוף חתוכים לרצועות (אפשר גם הודו) 1-2 פלפלים אדומים חריפים (צ'ילי) קצוצים דקיקות 2 כפות רוטב דגים* 1 כף סוכר חום 1 כפית זנגויל כף קוקוס טחון שן שום כתושה סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות גזר אחד חתוך לרצועות דקות (ז'וליין) מלח לפי הטעם כוסברה טריה אופן ההכנה: 1. בסיר גדול לערבב את ציר העוף, חלב הקוקוס, השום והזנגויל ולהביא לרתיחה. 2. אחרי שרותח להעביר לאש נמוכה ולבשל כחמש - עשר דקות ללא מכסה תוך ערבוב. 3. הוסיפו את חזה העוף והצ'ילי לסיר. הגבירו טיפונת את האש ובשלו כשמונה דקות. 4. הוסיפו את רוטב הדגים, הסוכר, הגזר, הפטריות והכוסברה. 5. הורידו את הסיר מן האש והגישו מיד בתוספת עלי כוסברה רעננים. בתיאבון, נעמה. * רוטב דגים ניתן לקנות בחנויות המוכרות מוצרים מן המזרח הרחוק כדוגמת "מזרח ומערב". אם אין, לא נורא רק יש להקפיד להוסיף מלח.

מרק מינסטרונה מילנזה של ניצי

מרק מינסטרונה מילנזה 250-200 ג' שעועית לבנה יבשה 2 בצלים גדולים קצוצים 350 ג' תפוא"י חתוכים לקוביות 350 ג' עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות 2 גזרים חתוכים לקוביות 2 קישואים יפים חתוכים לפרוסות 450 ג' כרוב חתוך לאיטריות 100 ג' אפונה ירוקה עדיף כמובן טרייה, או סנפרוסט (לא משומרת) 1 שן שום קצוצה 200 ג' אורז עגול 1-2 עלי ריחן (בזיליקו) 2 גבעולי פטרוזיליה קצוצים מלח, פלפל גבינת פרמיג'יאנו מגוררת האיטלקים מוסיפים חתיכה של בשר (בד"כ בייקון לא מעושן, אלא כבשר שומני לתת טעם למרק), אפשר להחליף (למי שלא רוצה להשתמש במקור) בחתיכת בשר בקר למרק, חתיכת גרון של הודו, ואפשר גם בכלל ללא בשר. לשיקולכם וטעמכם. להשרות את השעועית במשך הלילה,למחרת לבשלם במיים טריים עד שיתרככו.לסנן ולשמור. לחתוך את הבשר ולהשחימו מעט בשמן זית, ביחד עם הבצלים, להוסיף את הגזרים ולערבב מעט. להוסיף את שאר הירקות, כשלושה וחצי ליטרים של מים ולבשל עד שהירקות מתרככים. להוסיף את השעועית המבושלת, ולבשל עד שהיא רכה לחלוטין. כחמש עשרה דקות לפני ההגשה, להוסיף את האורז, עלי התיבול (בזיליקו, פטרוזיליה) תבלינים (מלח, פלפל) ולהגיש ביחד עם הרבה גבינת פארמיגי'אנו מגוררת. טיפים ועצות שלי: את השעועית ניתן להכין בסיר לחץ לקיצור הזמן. את כל המרק ניתן להכין בסיר לחץ לקיצור הזמן. וסליחה עם האיטלקים, אבל כשאין זמן ורוצים משהו טוב גם זו דרך. אם לא הספקנו להשרות את השעועית, קופסת שימורים מסוננת, שוטפים את השעועית - יוצא מצויין. כשהעגבניות אינן בנמצא - קופסה של עגבניות מרוסקות (לא רסק) או חתוכות, או שלמות במיץ. באותה כמות. בתיאבון ובהצלחה.

מרק קוסקוס של servi d

מרק קוסקוס תבורך מדליין, שהיתה העוזרת החרוצה שלי במשך שנים. היא שלימדה אותי איך קוסקוס, ואיך מפרום, ואיך קציצות נהדרות ובדרך גם סיפרה לנו מה יש בארונות ובמגירות של כל תושבי השכונה שאצלם עבדה.... והנה אופן הכנת המרק: החומרים: מגש ירכי עוף, מפורקים לרגליים ושוקיים. 250 גרם בשר למרק (בשר שמן) - חתוך לקוביות קטנות. 2 בצלים גדולים קצוצים . 2 כרישות גדולות קצוצות. חתיכת דלעת (בערך 400 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות גדולות. 6 גזרים קלופים וחצויים לאורכם לארבע מקלות, ואחר כך לחצי**. 250 גרם חומוס שהושרה לילה - אפשר בהחלט להשתמש בגרגרי חומוס מקופסא. ראש סלרי קטן קלוף. לפת אחת - חתוכה לאצבעות של סנטימטר רוחב (לא חובה) 5 קישואים קטנים - קליפה מגוררת בקלות, וחתוכים לשלושה. חצי ראש כרוב - חתוך לארבע חתיכות גדולות. 6 שיני שום גדולות קצוצות. צרור קטן פטרוזיליה קצוץ. צרור קטן כוסברה קצוץ. תבלינים - כפית גדושה כמון, כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה - לפני הטעם, כוסברה טחונה - רבע כפית, 2 תרמילי הל פתוחים, מלח, ופלפל שחור. ההכנה: מטגנים בסיר הכי גדול בבית את הבצלים עם שמן. לא לחסוך בשמן, קוסקוס הוא לא אוכל לדיאטה!!! משחימים את העוף בשמן מכל הצדדים. מוסיפים את כל הירקות וכל התבלינים, אם משתמשים בחומוס מקופסא - מסננים את המיים, שוטפים את הגרגרים ומוסיפים. מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך החומוס והבשר. משאירים טיפה מהכוסברה לקישוט על הצלחת. ** מדליין היתה מרוקנת את ה"אמצע של הגזר" למה זי לא טוב. דווחי תוצאות.

מרק שעועית ובשר כבש של קיפודת

מרק כבש ושעועית מצרכים: 2 כוסות שעועית לבנה (להשרות לפחות לשמונה שעות) בצל יבש גדול קצוץ דקיקות בצל אדום בינוני קצוץ דקיקות 2 שיני שום כתושות גזר אחד די גדול, פרוס לפרוסות גסות גבעול סלרי פרוס לפרוסות גסות זר פטרוזיליה 400 גרם קוביות בשר כבש (אפשר בקר, יוצא טעים אבל אחר) כף אבקת מרק עוף 300 גר' רסק עגבניות מלח, פלפל 8-7 כוסות מים אופן ההכנה: 1. בסיר גדול מטגנים את שני סוגי הבצל הקצוץ עד להשחמה עדינדינה. לקראת הסוף מוסיפים את הבשר ואת השום, דואגים שהבשר יושחם מכל צדדיו. 2. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי ומערבבים קלות. 3. מוסיפים לשיר את המים, השעועית, התבלינים, רסק העגבניות ואבקת המרק ובוחשים. מניחים את זר הפטרוזיליה מעל קשור. 4. מביאים לרתיחה בסיר פתוח, אחרי שרותח מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. 5. מגישים עם לחם לבן ומהללים אותי. בתיאבון, נעמה.

מרק עוף וקוקוס תאילנדי של sela naama

מרק עוף וקוקוס תאילנדי מצרכים (4 מנות): 2 כוסות חלב קוקוס (250 מ"ל) כוס ציר עוף 3 חזות עוף חתוכים לרצועות (אפשר גם הודו) 1-2 פלפלים אדומים חריפים (צ'ילי) קצוצים דקיקות 2 כפות רוטב דגים* 1 כף סוכר חום 1 כפית זנגויל כף קוקוס טחון סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות גזר אחד חתוך לרצועות דקות (ז'וליין) מלח לפי הטעם אופן ההכנה: 1. בסיר גדול לערבב את ציר העוף, חלב הקוקוס והזנגויל ולהביא לרתיחה. 2. אחרי שרותח להעביר לאש נמוכה ולבשל כחמש - עשר דקות ללא מכסה תוך ערבוב. 3. הוסיפו את חזה העוף והצ'ילי לסיר. הגבירו טיפונת את האש ובשלו כשמונה דקות. 4. הוסיפו את רוטב הדגים, הסוכר, הגזר, הפטריות והכוסברה. 5. הורידו את הסיר מן האש והגישו מיד בתוספת עלי כוסברה רעננים. בתיאבון, נעמה. * רוטב דגים ניתן לקנות בחנויות המוכרות מוצרים מן המזרח הרחוק כדוגמת "מזרח ומערב". אם אין, לא נורא רק יש להקפיד להוסיף מלח. (מוקדש לסרבנית בשנאה צרופה מעומק ליבי הקודח)

מרק זנב שור של אבי אל (הביא אדם)

מרק זנב שור של אבי אל מנסיוני, מטגנים בצל גדול ב-2-3 כפות שמן, כששקוף מוסיפים 6-7 שיני שום כתושות ומטגנים כדקה. מוסיפים את הזנב החתוך לקטעים, מכסים במים (לא חמים),(6-8 כוסות). מתבלים במלח,(אני משתמש באבקת מרק), פלפל, פפריקה מתוקה, כדי לתת טעם תימני אפשר להוסיף 2 כפות חווייג' למרק, למי שאוהב חריף - להוסיף פלפל חריף. מוסיפים 4-5 תפוחי-אדמה בגודל בינוני, 2 עלי דפנה, כמה גרגרי פלפל אנגלי. מבשלים על אש מאד נמוכה, על סף רתיחה, לפחות 3-4 שעות (אפשר גם כל הלילה למי שמתעקש) כשעה לפני סוף הבישול מוסיפים גזר חתוך לטבעות די עבות, סלרי, פטרוזיליה קצוצה, ומי שאוהב - גם כוסברה. זהו, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. לא לשכוח להגיש עם לחם מה שיותר טרי. בתיאבון. אבי.

מרק שעועית עם עצמות מח -של גורגולון

מרק שעועית עם עצמות מח -של גורגולון 2 בצלים גדולים קצוצים 1 וחצי כוסות שעועית לבנה,מושרית לילה במים קרים 200 גר רסק עגבניות 4 עצמות מח פלפל ש. מלח כמון 2 כפיות סוכר 6 כוסות מים שמן זית לטיגון לטגן בשמן זית את הבצלים עד שקיפות,להוסיף את העצמות,השעועית(מסוננת)והמים להביא לרתיחה,לקפות,להנמיך אש ולבשל לפחות שעה וחצי,לבדוק רכות של השעועית והבשר שמסביב לעצמות,אם חסר נוזלים,להוסיף עוד כוס מים,כשרך ורק אז,להוסיף רסק עגבניות,מלח, פלפל כמון וסוכר,להביא לרתיחה נוספת. יותר עדיף להתאפק יום ולהגיש אחרי שהטעמים החליפו דעות.

מרק תירס סיני אותנטי -קיפודת

מרק תירס סיני אותנטי -קיפודת kipodet :מאת 05:20 :שעה 23/11/2001 :תאריך פינת "רק מרק": מרק תירס ועוף סיני, כמו במסעדות. (4 מנות) המצרכים: (את המצרכים המסומנים בכוכבית יכולים להחליף מוצרים מקומיים, כגון: תירס מקופסא רגיל, רוטב סויה רגיל, פסטרמה הודו מעושנת. כל זאת במידה שאין דרך להשיג את המוצרים שבמתכון או מטעמי כשרות) 6 כוסות ציר עוף כפית ג'ינג'ר מרוסק, טרי 400 גרם תירס מוקרם משומר* כפית שמן שומשום 2 כוסות חזה עוף מבושל וקצוץ (בערך 350 גרם) 100 גר' נקניק האם פרוס קצוץ* ¼ כוס קורנפלור (35 גרם) ¼ כוס מים כפית רוטב סויה בהיר* 2 חלבוני ביצה 2 כפיות מים נוספות 3 בצלים ירוקים פרוסים דקיקות דקיקות אופן ההכנה: 1. הביאו לרתיחה את ציר העוף בסיר גדול. 2. הוסיפו לסיר ג'ינג'ר כתוש, תירס, שמן השומשום, עוף והאם. 3. בקערית ערבבו קורנפלור עם כפית המים ורוטב הסויה. הוסיפו את העיסה לסיר המרק, מערבבים עד שהמרק מסמיך ורותח שוב. 4. טורפים את חלבוני הביצים בשתי כפיות מים. 5. מוסיפים את חלבוני הביצה בזרם דקיק לסיר המרק הרותח, מערבבים היטב. 6. נותנים את המרק בארבע קעריות. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ. זהו.. כל שנותר לכם הוא ללגום מן המרק ולהלל אותי. בתיאבון!

long soup - של קיפודת

long soup - של קיפודת (ארבע מנות) מצרכים: 250 גר' פילה חזיר פרוס (או בקר) 1 וחצי ליטר ציר עוף 8 בצלים ירוקים קצוצים רק חלק ירוק 2 כוסות כרוב סיני חתוך לרצועות דקיקות כפית ג'ינג'ר טרי כתוש 2 כפות רוטב סויה בהיר 1 כף יין אורז יבש או שרי יבש 125 גרם אטריות ביצים דקות וארוכות ¼ כוס עלי כוסברה קצוצים ½ כוס נבטים אופן ההכנה: 1. חתכו את פרוסות הפילטים לרצועות דקות. 2. הביאו את ציר העוף לרתיחה, הוסיפו לסיר את הבשר, הבצלים, הכרוב, הג'ינג'ר, רוטב הסויה, יין האורז והאטריות. הביאו שוב לרתיחה, בסיר ללא מכסה. המרק מוכן ברגע שהבשר והאטריות מוכנים (דקות מעטות). 3. הסירו את המרק מן האש והוסיפו מיד את הנבטים. 4. הגישו בקעריות מרק עמוקות. זרו מעל כוסברה קצוצה. בתיאבון!

מרק עגבניות עשיר של אדם

מרק עגבניות עשיר *** אדם :מאת 14:21 :שעה 16/11/2001 :תאריך בבקשה כרמית רסקי במערבל גזר סלרי ובצל בסיר על גבי להבה נמוכה חממי מעט שמן זיית הוסיפי לסיר את הירקות הטחונים הוסיפי שום כתוש רסק עגבנית רצוי של טל העמק ערבבי מעט הוסיפי קוביות עגבנית קלופות ומגולענות פלפל שחור גרוס שניים וחצי ליטר נוזל עוף או מיים עם מעט אבקת מרק עוף שני עלי דפנה הרתיחי את המרק לאחר רתיחה על אש בינונית של כרבע שעה(את חייבת לערבב מדי פעם) הוסיפי שתיים או שלוש כפות אורז מעט בזיליקום קצוץ מעט שמיר קצוץ ורבע כוס יין לבן חצי יבש בתיאבון

מרק עגבניות סיני - של אדם

מרק עגבניות סיני - של אדם קילוגרם עגבניות קשות נוזל עוף צח רוטב סויה זנוויל ארי מגורר סלרי ראש מנוקה חתוך קוביות קטנטנות(ברונוואז) דלעת או דלורית מגוררת מעט דבש(לא מחויב) בצל ירוק חתוך חתיכות בגודל ס"מ(רק העלים הירוקים) עגבנית רכות קלופות מגולענות טחונות לרסק(לא קנוי) פלפל לבן להרתיח את נוזל העוף לפרוס את העגבניות חצויות לפרוסות דקיקות לבשל בנוזל העוף הרותח כרבע שעה להוסיף לנוזל את הסלרי רסק העגבניות פלפל לבן שיניי שום טרי פרוסות להוסיף את יתר המרכיבים (ללא הבצל הירוק) ולבשל כשעה על להבה נמוכה תוך כדי שמירה על רמת הנוזלים נהוג להוסיף למרק פרוסות של בשר חזיר ( בייקון) קצוץ לרצועות דקיקות או חזה אווז מעושן אבל אז הוא אינו דיאטטי להגיש עם מילוי אורז לבן או וון-טון (מעין קרעפלך סיניים) לפני הגשה לפזר על גבי המרק את הבצל הירוק הקצוץ ולבשל כשתי דקות נוספות

בשר ועוף


מרק פטריות איטלקי של סרביd

מרק פטריות איטלקי של סרביd servi_d :מאת 21:09 :שעה 24/11/2001 :תאריך מרק פטריות לא חייב להיות סמיך! הצהרה שערורייתית, עם סיפור קטן ומתכון על בערך. הדיון והזעם על מרק הפטריות הדליל, עוררו אצלי זכרונות מתוקים ממסעדה בה אכלנו לפני שנה בטוסקנה. התאכסנו בטירה שחולקה לדירות מקסימות (אפשר לקבל פרטים אצלי). ביקשנו מבעלי המקום המלצה למסעדה עם אוכל TIPICO, וקיבלנו כתובת של מסעדונת בעיירה הסמוכה. הזמנו מקום והגענו רעבים כדבעי. המקום הוא בעצם מעדניה שבחדר האחורי מוקמו חמישה שולחנות והמבשלת שראינו דרך האשנב למטבח נראתה כמו סבתו הורתושל ג'פטו המקורי. הגישו לנו תפריט, אבל אז הודענו למלצר שאין לנו שום כונה לעשות לו חיים קלים, והטלנו עליו לספק את תאוותינו במה שהוא רוצה. הוא קצת התבלבל אבל מיד התעשת והחל מזרים לשולחננו תקרובת, ומרק, ומנות עיקריות ותוספות וטעימות שונות. ארוחה מדהימה שנמשכה כשלוש וחצי שעות, לוותה בשלושה בקבוקי יין מקומי נהדר ובעלות של כ-120 ש"ח לאדם. ולמרק הפטריות, הוגש לנו מרק שניסיתילשחזר בבית. המידות הן על בערך. לטגן שני בצלים גדולים בשמן זית טוב. להוסיף עוף ובשר מאיכות טובה, ולהשחים. להוסיף שום, פטריות פורטובלו קצוצות, פטריות ירגן, פטריות יער , לא לתת להן להסמרטט, טיגון קל - שישמרו על מוצקות וצורה. להוסיף חומוס שהושרה, כמה עלי רוזמרין, חופן גדול של כוסברה קצוצה דק דק, פלפל שחור גרוס ומלח. להוסיף מיים לכיסוי ולהשאיר לבישול עד שהבשר והחומוס מתרכך. בניסיון שני שמתי חומוס מקופסא, וזה יצא נפלא. להגיש עם זץ של שמן זיית וכוסברה קצוצה. פשוט ונפלא.

מרק אטריות בנוסח סצ'ואן (לאוהבי הכוסברה) - של קיפודת.

מרק אטריות בנוסח סצ'ואן (לאוהבי הכוסברה) המצרכים: 250 גרם אטריות ביצים סיניות ארוכות 1 כפית למון גראס טרי קצוץ וכתוש 2 שיני שום כתושות 1 כפית כוסברה יבשה טחונה 1 כפית גרגרי פלפל שחור 1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש 2 כפיות שמן בוטנים 1 כף מים. 5 כוסות ציר בשר (אפשר גם מאבקת מרק, רק פחות טעים) 1 כוס מים נוספת. 1 כפית עלי כוסברה קצוצים. 250 גרם בשר בקר (ראמפ סטייק) חתוך דקיקות דקיקות. 150 גרם חזה עוף פרוס דק. 2 כפיות רוטב סויה כהה 1 כוס נבטים ½ כוס עלי כוסברה קצוצים לקישוט. אופן ההכנה: 1. בשלו בסיר עם מים את אטריות הביצים ע"פ הוראות היצרן. 2. כתשו במכתש את הכוסברה היבשה, שום, למון גראס, פלפל שחור והג'ינג'ר יחד עם כף מים ושמן הבוטנים. 3. בסיר לטגן מעט את התערובת הכתושה עד שריחות יעלו ממנה (די במהירות). 4. הוסיפו אל התערובת את ציר הבשר ואת כוס המים הנוספת. הביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש ובשלו חמש דקות ללא מכסה. 5. הוסיפו את הכוסברה הקצוצה, הבשר והעוף. בשלו עד שהבשר והעוף מוכן. 6. דקה לפני הורדה מהאש הוסיפו את האטריות המבושלות והנבטים וערבבו. 7. מזגו לקעריות הגשה, פזרו מעט כוסברה קצוצה מעל. בתאבון! נעמה.
עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
מרקים ותבשילי קדירה
בחר
בחר