אחסון אנטריקוט מופשר מיושן- שאלה דחופה

חג שמח קנינו ביום שישי בצהריים (אתמול) נתח אנטריקוט, מיושן- מופשר, שמיועד למנגל ביום שני. הנתח שלם (קצת יותר מ.2 ק״ג), לא פרוס לסטייקים. מיועד לצלייה קודם כגוש אחד ואח״כ לפרוס ולצלות כסטייקים. לא לקחנו בחשבון שבין שישי בצהריים לשני בצהריים יש 72 שעות לערך... וזאת בזמן שההמלצה היא לאחסן בשר לא מבושל במקרר למקסימום 48 שעות. היות ומדובר בבשר שהובא קפוא מחו״ל והופשר, הרי שלהבנתי אי אפשר להקפיא חזרה. נכון? התקשרנו למחלקת הבשרים בסופר ושם המליצו להשאיר יומיים במקרר סגור ואז לתבל יום לפני, וכך הבשר יחזיק מעמד ויישמר- אך לא הייתה לנו כוונה לתבל במרינדה מראש, ובוודאי לא להמליח את הבשר מראש. נכון לכרגע הבשר מאוחסן עטוף בניילון, במקרר שירות ביתי שאותו ממעטים לפתוח, בטמפרטורה הנמוכה ביותר שאפשר. אשמח להצעות מה ניתן לעשות כדי לשמור על הבשר טרי ובריא עד לצלייתו ביום שני. ואם אין ברירה ואכן צריך לתבל ביום ראשון- מה אמור להיכלל במרינדת התיבול כדי להבטיח השימור עד יום שני? אני מעדיף עד כמה שאפשר להימנע מלהמליח את הבשר בטרם צלייתו. תודה רבה גיל
הנושא נעול
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
בשר וטלה