בטטות ובצלצלי פנינה בסילאן וחצילונים קטנים ומפתיעים לראה"ש

שלום לכולם 

אני מצרפת כאן שני תכונים לראש השנה - שתי תוספות ש'תופסות' - מאוד מוצלחות עם הרבה קבלות ולא הרבה התעסקות... שזה חשוב מאוד!

לינק לתמונות בבלוג שלי - פטפוטים על אוכל בסוף המתכונים 

בטטות ובצלצלי פנינה בסילאן

מה קונים?
5-6 בטטות בינוניות
בצלצלי פנינה קטנים/בינוניים בקליפתם (10-12)
10 שיני שום בקליפתם
3-4 ענפי תימין
חופן עלי בזיליקום יפים
רבע כוס סילאן תמרים
3-4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי (עכשיו אפשר להשיג לימוני ליים - שנותן טוויסט לטעם, שווה)
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

מכינים - 
מחממים תנור ל- 190 מעלות
קולפים את הבטטות ופורסים לסירות (פורסים לרוחב ואח"כ לפלחים)
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את הבצלצלים, אם הם יחסית גדולים כדאי לחצות אותם לרוחבם, מוסיפים את שיני השום, שני ענפי תימין בשלמותם ועלים משני ענפים נוספים.
בזיליקום קרוע גס מוסיפים לתבנית, ממליחים, מפלפלים, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון וסילאן.
מערבבים היטב (אין מה לעשות חברים, בידיים - כן כן). ואני אוהבת להוסיף רבע כוס מים (ככה הבטטות לא יחרכו והלחות תשמר).
מכסים בנייר אלומיניום ומכסים לתנור כחצי שעה, לאחר מכן, מוציאים מערבבים מעט (אם חסרים נוזלים זה הזמן  - להוסיף שלוק מים) ומחזירים לעוד כעשר דקות - רבע שעה ללא נייר האלומיניום.
מה שיוצא הוא מעדן - הבטטות נימוחות,אך שומרות על צורתן, הבצלצלים גם שומרים על צורתם ומתקלפים בקלות מקליפתם והשום- מגיע הישר מגן העדן לשומים.

חצילונים קטנים ומפתיעים 

מה קונים?
 כ- 15-20 חצילונים קטנטנים
5-7 שיני שום כתוש / פרוס דק מאוד
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
2 כפות שמן זית למריחה מעל החצילונים
כחצי כפית רוזמרין מיובש ו/או בזיליקום ו/או אורגנו מיובש לבזיקה על החצילונים

ומה עושים?
מחממים תנור ל- 220 מעלות
אל תבנית מרופדת בנייר אפיה מעבירים את החצילונים כשהם 'פתוחים' - כלומר חתוכים לארבעה חלקים אך נשארים מחוברים בבסיסם (בחלק העליון).
מערבבים בקערית רבע כוס שמן זית, שיני שום כתושות, פלפל שחור ומלח לתערובת אחידה.
מחדירים לכל חצילון כחצי כפית מהתערובת (זה בסדר אם מעט נשפך על נייר האפייה). מורחים את החצילונים בשמן הזית הנותר, בוזקים מעט מלח, פלפל ותבלינים מיובשים.
מכניסים לתנור לכ- 25 דקות.

למה מפתיעים שאלתם? כי לרוב חצילים ידועים כ'משימה לגדולים' - וזה פשוט משחק ילדים, כשתגרדו לכם את החצילון הראשון מקליפתו תבינו בעצמכם.

החצילונים האלה טעימים מאוד חמימים, פושרים ואפילו קרים.
אפשר להגישם כתוספת, כירק ואפילו כסלט, יחד או בלי טחינה לצידם.

פטפוטים על אוכל - http://kaufman-cooking.blogspot.co.il/2013/08/1.html

שנה טובה חברים שלי!

שלכם, עדי קאופמן,


לעוד מתכונים ותמונות (ובעיקר הסיפור המלא שמאחוריהם) אתם מוזמנים לבלוגים שלי ולדף הפייסבוק שלי -  


www.kaufman-cooking.blogspot.co.il 


http://saloona.co.il/kaufman-cooking/ 


https://www.facebook.com/kauffmancooking?ref=hl

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - חגים