11.12.03 | 02:39
חמוצים
11.12.03 | 02:43

מתכון: עגבניות ירוקות כבושות (שרי אנסקי)

מתכון: עגבניות ירוקות (שרי אנסקי) אופן הכנה: לפי שרי אנסקי, בעיבוד חופשי: חומרים: 2-3 גבעולי סלרי,3 גבעולי שמיר, 1-2 עגבניות ירוקות/ירוקות למחצה, 1 ראש שום מופרד לשיניים מקולפות וחתויות, 3-5 פלפלים אדומים חריפים, מים מלח וצנצנת. הכנה, קוצצים את הסלרי וחורצים צלבים בתחתית העגבניות. מרפדים את תחתית הצנצנת דוחסים את העגבניות עד למחצית גבה הצנצנת ואזבמחצית הסלרי, השום הפלפלים והשמיר. שמים את יתרת הטעמים ושוב עגבניות עד לסוף. מכינים תמיסת מי מלח-כפית מלח בישול לכל כוס מים וממלאים בתמיסה. סוגרים אך לא אוטמים ומניחים ל 3-7 ימים על אדן החלון לתסיסה. סוגרים ומאפסנים במקום אפל ויבש, או במקרר. הולך 10 עם רוסטביף, לחם שחור, חמאה וחרדל (לא כ"א לחוד - כולם יחד!) הערות: * המאגר נבנה על ידי: אריה נאמן מקור המתכון: דוד ממיתר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 00:47

מתכון: מתכונים ללימונים - משקאות וכבושים

מתכון: מתכונים ללימונים - משקאות וכבושים רכיבים: כמה מתכונים למשקאות - מלימונים אופן הכנה: לימונדה(אמיתית) הכמות למנה, להכפיל כמויות בהתאם. 2 לימונים צהובים 1 כף סוכר 2 כוסות מים לחתוך את הלימונים עם הקליפה לשמיניות להכניס לבלנדר עם הסוכר והמים, להפעיל ל - 15 שניות בלבד, לסנן ולהכניס לקרור. לתקן את כמות הסוכר לפי הטעם. - ניתן להחליף את הסוכר בממתיק אחר. - ניתן להכין תרכיז קפוא על ידי שימוש במחצית כמות המים לסנן ולהקפיא בכלי פלסטיק. לימונדה לבנדר 5 כוסות מים 1/2 כוסות סוכר 12 גבעולי לבנדר טרי 1/4 2 כוסות מיץ לימון טבעי ממיסים בסיר על להבה בינונית את הסוכר ב 1/2 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש,מוסיפים את הלבנדר ומכסים את הסיר, מניחים לנוזל להתקרר, מוסיפים את יתרת המים ומיץ הלימון, מערבבים ומסננים. מגישים עם קוביות קרח ניתן להקפיא במיכלי פלסטיק לשימוש מאוחר. הערות: הוסף תגובה * אבי :מאת 20:44 :שעה 15/12/2003 :תאריך בבקשה ויטה, כמה מתכונים ללימונים לימונים כבושים 8 לימונים גדולים ובשלים 8 כפות מלח גס 1/2 כוס שמן זית 3 כפות מיץ לימון טרי 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 2 שיני שום קצוצות דק מערבבים בקערה את המלח עם הפפריקה המתוקה והחריפה מנקים את הלימונים ופורסים לפלחים דקים. טובלים כל פרוסה בתערובת המלח ומכניסים לצנצנת זכוכית בצפיפות. מפזרים בין הפלחים את השום הקצוץ, מניחים מעל צלחת קטנה ועליה משקולת כל שהיא ומניחים בצד ליומיים. יוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון עד שפני הלימונים יכוסו הנוזל. אוטמים ומחכים כשבועיים. שיטה נוספת: ניתן לחתוך את הלימונים לרבעים לאורך, לא עד הסוף, לפתוח מעט ולפזר את תערובת המלח על פנים הלימונים, לסגור את הלימונים ולהכניס לצנצנת צפופים ככל האפשר, ללחוץ עליהם להפרשת מיץ, לכסות את הלימונים במיץ לימון נוסף סחוט טרי ולאחסן ל- 30 יום. ניתן להוסיף ולפזר בין הלימונים 2-3 גרגרי ציפורן שלמים, 4 גרגרי פלפל שחור שלמים, 1 מקל קינמון, 4-5 גרגרי כוסברה שלמים, 1 עלה דפנה, עם או ללא התיבול מעלה ואז מפזרים רק מלח בתוך הלימונים ודוחסים בצינצנת. טוב כתוספת לבישול, הלימונים נשמרים לתקופה ארוכה, ניתן להשתמש במי השימור שוב לשימור לימונים נוספים. מקור המתכון: * אבי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:37

מתכון: שקדים מוחמצים,של אהרוני ושל אנסקי - באדיבות ניצי

מתכון: שקדים מוחמצים,של אהרוני ושל אנסקי - באדיבות ניצי רכיבים: שקדים ירוקים כבושים של אהרוני 1 ק"ג שקדים ירוקים מים מלח 1 כף גרגירי פלפל שחור שלמים 7-8 גבעולי שמיר 4-5 גבעולי נענע 1 עלה דפנה 1 כף גרגירי כוסברה 1 לימון פרוס עם הקליפה 1/4 כוס חומץ בם יין חורצים בכל שקד חריץ לאורכו בסכין חדה. שוטפים היטב במי ברז ומבשלים במים 5 דקות. מסננים ושוטפים. שמים בצנצנת גדולה את הדקגים עם כל התבלינים ופרוסות הלימון. ממלאים במים עד שיכסו את פני השקדים. מוסיפים כף מלח על כל כוס מים. מוסיפים את החומץ, סוגרים ומנערים. ממתינים 10 ימים לפני שפותחים. אופן הכנה: שקדים ירוקים כבושים של אנסקי 2 ק"ג שקדים ירוקים מלח 3-4 גבעולי טימין או ריחן טריים 4-6 שיני שום קלופות, לא לגמרי (מה זה צריך להביע, אין לי מושג) 1 כפית גרגירי פלפל שחור 1/2 כוס שמן זית משובח 1/2 כוס חומץ יין משובח רבעי לימון טרי חורצים בשקדים חריץ עמוק לאורכם בעזרת סכין חדה. שמים בסיר מים עם כפית מלח לכל כוס מים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השקדים ומרתיחים לדקה, ומוציאים מיד. מעבירים לצנצנת נקייה ויבשה. מפזרים את התבלינים, מכסים בחומץ ובשמן ומוסיפים את מי הבישול לכיסוי. סוגרים ומאחסנים. השקדים מוכנים לטעימה אחרי שבוע ונשמרים 5-6 חודשים. שיטה אחרת היא לכבוש את השקדים שלמים במשרת מי מלח וחומץ ביחס של כפית מלח על כל כוס נוזלים. מתבלים באבקת בהר של עמבה ושאטה. השקדים יכולים להישמר בשיטה זו אפילו שנה. בהצלחה! הערות: nitsi_18 :מאת 15:35 :שעה 5/04/2003 :תאריך סיפורם של השקדים הירוקים המוחמצים בדיוק בעונה זו לפני שנה, קניתי שקדים ירוקים. לקחתי את שני המתכונים שתיכף ארשום כאן, והכנתי ביחד עם יעל כמה צנצנות שקדים ירוקים לתפארת. חלף זמן השימור הרשום במתכון. "טעמי אם זה אכיל" אני אומרת ליעל... "טעמי את".... וכך יצא שהצנצנת שלי הלכה אחר כבוד לפח, מבלי שטעמתי בכלל... ולא, לא היתה שום סיבה לזרוק, רק שלא ממש התחשק לי לטעום... אולי יעל תוכל לספר אם זה היה טעים. אנחנו בחרנו (משום מה) במתכון של שרי אנסקי. קבל גם את זה של אהרוני. ובהצלחה שיהיה לך. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:38

מתכון: צ'טני מנגו - קפסיקום

מתכון: צ'טני מנגו - קפסיקום רכיבים: מנגו לא בשל אחד חצי כוס סוכר חצי כפית מלח רבע כוס חומץ לבן חצי כוס צימוקים פלפל אדום חריף, פרוס לעיגולים יפים- או שתי כפות של רוטב צ'ילי מתוק (הכוונה לרטבים התאילנדיים, המצואיים היום בכל סופר) קורט זעפרן חצי כפית גראם מסלה כפית זנגביל פרוס דק ליים אחד פרוס דק קורט הל כפית עמילן תירס מהולה בכף מים אופן הכנה: קולפים את המנגו ופורסים לפרוסות. בסיר קטן מחממים את החומץ, סוכר, מלח ומצרפים את המנגו. מבשלים 3-4 דקות ומוסיפים את שער המצרכים, חוץ מהעמילן. בעוד כמה דקות כאשר הצ'אטני מסמיך קצת והמנגו מתרכך- טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את העמילן המהול במים. מבשלים דקה נוספת ומעבירים לצנצנת מעוקרת. מגישים מעל אורז לבן עם עוף או חיות אחרות. capsicum הערות: capsicum :מאת 15:11 :שעה 18/08/2002 :תאריך צ'אטני מנגו מקור המתכון: capsicum הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:38

מתכון: צ'טני הודי ירוק - ענת ק.

מתכון: צ'טני הודי ירוק - ענת ק. רכיבים: צ'אטני ירוק 3 כפות תמהרהינדי נוזלי 1 גביע יוגורט 1 בצל קטן קלוף ןפרוס 12-15 גבעולי כוסברה קטנים או 10 גדולים 30 גרם שורש גינג'ר טרי קלוף ומגורר או כפית אבקה 2 כפיות זרעי כמון 6 גבעולי נענע טריים או כף נענע מיובשת 1-2 כפות סוכר 1-2 פלפלים חריפים מנוקים וקצוצים (זהירות מחריפות יתר!עדיף להתחיל עם אחד) 1/2 כפית מלח אופן הכנה: לעבד הכול במעבד מזון ולתקן תיבול לפי צורך (מלח וסוכר) נפלא לטבילת סמוסה , על אורז, ליד אוכל הודי . בהצלחה ובתאבון! הערות: ענת ק :מאת 20:39 :שעה 9/10/2002 :תאריך צ'אטני הודי ירוק מקור המתכון: ענת ק. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:39

מתכון: פלפלים קלויים בתחמיץ - ניצי

מתכון: פלפלים קלויים בתחמיץ - ניצי רכיבים: התחמיץ: 1 כוס חומץ רגיל או בן יין או בלזמי - לפי ההעדפה 4 כוסות מים 5 כפיות מחוקות מלח 5 כפיות מחוקות סוכר 100 ג' שום (לא כתוש) קלוף ופרוס לפרוסות דקיקות (לפי הטעם, אפשר גם פחות, ואפשר גם לחלוטין בלי - מניסיון מוצלח שהיה) אופן הכנה: לחמם את הכל ביחד עד שהסוכר נמס. לא להביא לרתיחה. לטעום ולתקן תיבול. לשפוך על הפילטים של הפלפלים הקלויים ומקולפים. להשאיר בהשרייה ל- 24 שעות, ולהגיש. כשמגישים על צלחת, לזלוף מעט שמן זית על הפלפלים ואפשר לפזר גם מעט טימין טרי, לא חובה. באותו תחמיץ אפשר להשרות גם פטריות שמפיניון קטנות. יוצא מדהים. הערות: מנחם שופט :מאת בכל הזדמנות שאנחנו עושים מנגל, אני מביאה גם פלפלים כדי לקלות על הגחלים, כשכבר לא צולים את הבשר, וגם הערמונים כבר פסקו מלהתפצפץ... ולעיתים קולים אותם על מנגל נפרד שיהיה תוספת לבשר. אח"כ בבית אני קולפת אותם מקליפתם הדקיקה ושמה בתחמיץ. לאחר 24 שעות של שהיה בתחמיץ, הפלפלים מוכנים. במקרה הזה הוספתי גם פלפל ירוק חריף, מה שהפך את כל הקערה לקצת חריפה מידי לכמה אנשים שדווקא כן רצו לטעום... 23:06 :שעה 2/06/2003 :תאריך הקישור לא רוצה לעבוד אז הנהו במלוא הדרו - פלפלים קלויים בתחמיץ עדין של ניצי מנהלת הפורום מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:39

מתכון: עמבה הודית - ג'ואנה

מתכון: עמבה הודית - ג'ואנה רכיבים: 1 קילוגרם מנגו, ירוק וקשה 1 כף מלח, מלח שולחן 1/4 קילוגרם תבלינים, אבקת עמבה מעורבבת עם חילבה. 1 כפית מלח, מלח לימון אופן הכנה: ---------------------------------------------------------------------- 1.קולפים את המנגו וחותכים לפלחים קטנים. 2.מפזרים על חתיכות המנגו כף מלח ומשאירים כך ארבע שעות. 3.מערבבים את אבקת העמבה עם שתי כוסות מים וכפית מלח לימון ולאחר שעתים מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בלילה סמיכה. 4.מוסיפים לבלילה את חתיכות המנגו ומערבבים. ----------------------------------------------------------------------------- הערות: מקור המתכון: ג'ואנה ב ן טובים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:40

מתכון: עלי גפן כבושים של שרי אנסקי - באדיבות סמדר

מתכון: עלי גפן כבושים של שרי אנסקי - באדיבות סמדר רכיבים: ½ ק"ג עלי גפן 4-5 כפיות מלח 4-5 כוסות מים שמן זית אופן הכנה: 1. שוטפפים את העלים. 2. מבשלים בסיר גדול את המים עם המלח. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את העלים ומכבים את האש. 3. מעבירים לצנצנת נקיה, ומכסים במי הבישול. מכסים בשכבה של סנטימטר שמן זית וסוגרים טוב במכסה. 4. מאחסנים במקום קר, חשוך ויבש. מוכן מיד, נשמר שנה לפחות. כדאי לבחור את העלים הקטנים והצעירים. הערות: justs :מאת 20:35 :שעה 22/04/2003 :תאריך עלי גפן כבושים של שרי אנסקי (לא ניסיתי - אבל זה נשמע לי הגיוני) מקור המתכון: ס. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:43

מתכון: עגבניות מיובשות - ניצי

מתכון: עגבניות מיובשות - ניצי רכיבים: עגבניות מלח גס לשימור לאחר הייבוש שמן זית ועשבי תיבול אופן הכנה: להניח על מגשי התנור, אפשר לזרות מלח (גס בלבד). לחמם את התנור לחום שבת, 100 מעלות צלסיוס ולאפות באיטיות עד שמתיבש. להוציא, לוודא שהתייבש כליל (שלא יעלה עובש) ולשמר בשמן זית עם עשי תיבול, או בכל דרך אחרת שתמצאי לנכון לפי טעמך. בהצלחה. הערות: nitsi_18 :מאת 21:58 :שעה 27/08/2002 :תאריך האמת, כשייבשתי, עשיתי זאת תמיד בשמש, אבל בואי וננסה לחשוב ביחד עד שיגיע מישהו שמבין ענין. יש לרוקן את העגבניות מהזרעים שלהם, ולהשאיר את בשר העגבניה עצמה. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:54

מתכון: סלט גזר מרוקאי -אודטה - באדיבות ניצי

מתכון: סלט גזר מרוקאי -אודטה - באדיבות ניצי רכיבים: 1200 ק"ג גזר מהזן הכתום, עסיסי ומלא טעם, חתוך לאורכו ואח"כ לקטעים באורך של 2.5 ס"מ. לא לקלף! 7 כפות שמן רגיל 2 ראשים ענקיים של שום - מרוסק (100 ג' שום מרוסק) 1 כף פפריקה חריפה (אם אין או אם לא מתאים לכם, אז מתוקה) חצי כוס מים לכיבוי השריפה 100 ג' רסק עגבניות (2 כפות) סיר שטוח בקוטר 23 ס"מ. מים לכמעט כיסוי קטעי הגזר (בסיר בגודל הזה זה 4 כוסות). ב אופן הכנה: בסיר רחב ושטוח מחממים 7 כפות שמןו- 100 ג' שום מרוסק משני ראשים ענקיים. פותחים אש ומטגנים בערבוב. כשהשום בהיר ומריח, להוסיף כף פפריקה חריפה, ערבוב אחד, ומיד מכבים עפ חצי כוס מים. מוסיפים את רסק העגבניות (100 ג' רסק או שתי כפות), וקילו מאתיים של מקטעי גזר כתום ויפה ברוחב של שניים וחצי ס"מ. לערבב עד שכל הגזר מכוסה ברוטב ואז להוסיף ארבע כוסות מים או מים עד לכמעט כיסוי של הגזר (הדגש על כמעט). הגזר צריך לבצבץ מהמים מעט. כשהמים יורדים בחצי להוסיף חצי כוס חומץ רגיל, 2 כפות כמון, 1 כף קימל טחון, 1/4 כף פלפל שחור טחון, 2 כפיות שטוחות מלח, ערבוב נוסף וזהו. לכבות האש. לשים מכוסה במקרר ולא לטעום כל עוד זה חם! רק למחרת! בתיאבון ובהצלחה! הערות: nitsi18 :מאת 19:41 :שעה 5/03/2002 :תאריך באדיבות אודטה שוורץ המון פעמים הכנתי - תמיד יוצא מדהים! סלט הגזר המרוקאי של מרגרט תייר מקור המתכון: אודטה שוורץ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:55

מתכון: סלט גזר מרוקאי (2) - הוס

מתכון: סלט גזר מרוקאי (2) - הוס רכיבים: גזר יפה ועסיסי בגודל אחיד כמון כוסברה, או פטרוזיליה לשונאים פפריקה מתוקה שום שמן לימון פלפל שטה אחד מלח אופן הכנה: מבשלים את הגזר - אבל שלא יהיה סמרטוטי. אנחנו עדיין לא בבית אבות ואין צורך לעשות לגזר וידוא הריגה. מוסיפים את שאר החומרים. כמון הרבה, את השום אני מעדיף לחתוך לקוביות קטנטנות ולא למעוך - עניין של טעם. מהלימון סוחטים ממש נגיעה - לא יותר. זהירות מהפלפל, הוא שורף אש . לפורר ברגש ממש מעט שלא תשתלט החריפות על הגזר. לערבב הכל ביחד, רצוי כשהגזר עדיין חמים, זה יעזור לספיגת הטעמים. וזהו. שעה במקרר ואפשר לרדת על זה הערות: s :מאת 01:33 :שעה 6/03/2002 :תאריך עוד סלט גזר מרוקאי מצרכים: גזר יפה ועסיסי בגודל אחיד כמון כוסברה, או פטרוזיליה לשונאים פפריקה מתוקה שום שמן לימון פלפל שטה אחד מלח מבשלים את הגזר - אבל שלא יהיה סמרטוטי. אנחנו עדיין לא בבית אבות ואין צורך לעשות לגזר וידוא הריגה. מוסיפים את שאר החומרים. כמון הרבה, את השום אני מעדיף לחתוך לקוביות קטנטנות ולא למעוך - עניין של טעם. מהלימון סוחטים ממש נגיעה - לא יותר. זהירות מהפלפל, הוא שורף אש . לפורר ברגש ממש מעט שלא תשתלט החריפות על הגזר. לערבב הכל ביחד, רצוי כשהגזר עדיין חמים, זה יעזור לספיגת הטעמים. וזהו. שעה במקרר ואפשר לרדת על זה מקור המתכון: הוס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:55

מתכון: סחוג מפלפלים אדומים חריפים - ניצי

מתכון: סחוג מפלפלים אדומים חריפים - ניצי רכיבים: אז, באותה הפעם, היה לי חצי קילו של פלפלים אדומים חריפים מאיכות טובה, דקיקים כאלו,(הדגש אצלי על אדומים) זר שלם של כוסברה טריה, ו- 2 ראשי שום לבנבנים ויפים. קילפתי את השום מקליפתו, חתכתי את קצות הפלפלים אבל השארתי את הגרעינים, חתכתי לפיסות קטנות יותר. שטפתי את הכוסברה, חתכתי הגבעולים והעברתי את כל זה אחר כבוד לפוד פרוססור. עירבול יפה עד שכל המרכיבים מתאחדים, מלח ופלפל שחור (מעט, רק לטעם), וזהו. ללא עגבניות לדילול החריף, ללא תוספות אחרות. לא אוהבת הל בפנים וגם לא שום דבר אחר. הטעם נטו. וטעים בטירוף. עובדה, היום הולך להתערבל סיבוב נוסף של כל העסק הזה, עם פלפלים מעט שונים. נראה איך יצליח. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה! מצרפת לך גם את המתכון של שרה גרמי מעל השולחן, שעד עצם היום הזה יושבת וכותשת את הסחוג שלה באבן שהביאה הישר מתימן. אופן הכנה: סחוג ירוק מתכון של שרה גרמי, אשר נעזרת להכנתו באבן מיוחד שהביאה מתימן. אל דאגה - יש גם גירסה למג'ימיקס. לשלוש צנצנות "גרבר": 2 ראשי שום בינוניים - מפורקים לשיניים וקלופים חצי כוס פלפלים אדומים חריפים 2 צרורות קטנים של כוסברה 1 כף מלח מיץ מחצי לימון לתערובת התבלינים: 10 תרמילי הל 10 מסמרי ציפורן 1 כף גרגירי פלפל שחור 1 כף זרעי כמון * במטחנה ידנית או במעבד מזון טוחנים את התבלינים. כעת פועלים לפי אחת מן הדרכים הבאות: 1. עולים עם אבן מתימן. שוטפים אותה היטב לפני השימוש, מניחים עליה את השום, ומתחילים לכתוש באמצעותל אבן נוספת. בהיעדר אבן, השתמשו בעלי ומכתש, אולם לא מנחושת, אלא רק מאבן או קרמיקה. * מוסיפים פלפלים וכוסברה, וכותשים. מעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת התבלינים והמלח, ומערבבים. 2. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, מלבד מיץ הלימון, למחית חלקה. * לפני האיחסון בצנצנות מוסיפים את מיץ הלימון ( הוא ישמור על ירקרקות רעננה של הסחוג). אוטמים את הצנצנת ומאכסנים במקפיא. הערות: nitsi_18 :מאת 16:02 :שעה 29/11/2003 :תאריך ********* הערה של מוטי : baronm10 :מאת 18:44 :שעה 29/11/2003 :תאריך נורא פשוט, מאד טעים,הרבה תודה...... עם קצת שינויים,מעט עגבניות לדילול החריפות ,שמן זית ועלי נענע .יצא גדול . נורא פשוט, מוטי, סחוג ראה קישור לשרה גרמי - ראה מתכון באופ הכנה מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:56

מתכון: מלפפונים משגעים של סבתא בת שבע - ענת ק.

מתכון: מלפפונים משגעים של סבתא בת שבע - ענת ק. רכיבים: מלפפונים קטנים שיני שום שלמות עיגולי פלפל חריף מים כפית גדושה מלח הרבה שמיר טרי כף חומץ אופן הכנה: הרעיון מאוד פשוט: סדר את המלפפונים (עדיף קטנים) השטופים וקטומי הקצוות בצנצנת (למיטב ידיעתי רצוי זכוכית) פזר שיני שום שלמות או חצויות לפי טעמך (הרבה...) מעט עיגולי פלפל חריף( אדום- בשביל הצבע) על כל כוס מים מהברז כפית גדושה מלח למעלה הרבה שמיר טרי ועוד יותר למעלה מומלץ להוסיף כף חומץ. לא מרגישים אותה בטעם אך זה מזרז את הכבישה. חשוב: שמעל השמיר יהיו מים אחרת זה מעלה עובש. כסה את הצנצנת במפית נייר וגומייה - כדי שהמלפפונים ינשמו אך לא יתלכלכו. אחרי מספר ימים על עדן החלון(חפש מקום עם הרבה שמש) כשאתה רואה שהחלה תסיסה, סגור את הצנצנת והכנס למקרר. המלפפונים מוכנים כשהם שינו את צבעם וטעמם... חמי דרך אגב עושה אותו דבר אבל עם מים רותחים ולא מי ברז . יוצא מאוד דומה בטעם אבל מוכן יותר מהר . בהצלחה וספר איך יצא! הערות: ענת ק :מאת 19:06 :שעה 8/10/2002 :תאריך מלפפונים נפלאים של סבתא שלי! מקור המתכון: ענת ק. הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
16.12.03 | 01:56

מתכון: מלפפונים חריפים בחומץ בדלי - גרסת אמריקאית -ניצי

מתכון: מלפפונים חריפים בחומץ בדלי - גרסת אמריקאית -ניצי רכיבים: להכנת התחמיץ: לכלי מידה בן 1 ליטר נוזל יש להוסיף 250 מ"ל חומץ + 120 ג' מלח ולהשלים לכמות כוללת של 1 ליטר נוזלים - עם מים. לערבב עד שהמלח נמס. 4 שיני שום - לפי הטעם - יש לקלוף ולקצוץ 2 כפות שמיר טרי קצוץ דק פלפל ירוק חריף - חתוך לטבעות דקיקות (לא חובה) אופן הכנה: לחתוך את המלפפונים לפרוסות דקיקות. למלא צנצנת בעלת מכסה סגור הרמטי. לערבב את כל המצרכים ביחד עם התחמיץ. לסגור את הצנצנות, ולהעמיד בתוך סיר. למלא את הסיר במי ברז עד שיכסו את הצנצנות. להביא את הסיר עם המים לרתיחה. משרתחו המים, יש להמשיך ברתיחה במשך 5 דקות נוספות, ולכבות את האש. להוריד מהאש. לשים את הסיר בכיור, מתחת לברז ולפתוח זרזיף דק של מי ברז שימלא את הסיר ויגלוש מעבר. יש לתת למים לזרום עד שאפשר יהיה להחזיק צנצנת חמוצים ביד, וליד הלחי מבלי שיורגש שחם מידי. אם מוסיפים מים קרים - הצנצנות יכולות להישבר. החמוצים יהיו מוכנים למחרת היום. והם נשמרים היטב בצנצנות סגורות. י לשמור במקום קריר ולהגיש מצונן. הערות: nitsi_18 :מאת 19:53 :שעה 15/06/2003 :תאריך מלפפונים בחומץ - כמו בדלי בארה"ב הגרסה הפיקנטית-חריפה פעם, לפני די הרבה זמן, נהגתי לקנות ב"גרינברג" עליו השלום, מלפפונים שנקראו HOT AND ZESTY DILL PICKLES , מלפפוני שמיר חמוצים וחריפים של ה"דֱלי" בארה"ב. היו אלו מלפפונים מדהימים של המותג הפרטי של גרינברג. אח"כ הפסיקו להביא את המלפפונים האלו למגינת ליבי הרבה, ומאוחר יותר נפח גם גרינברג את נשמתו. היום מצאתי את המתכון למלפפונים אלו ואני בהחלט עומדת לנסות אותם! אז בנתיים, למי שרוצה, קבלו את המתכון, גם אתם: מלפפונים חמוצים חריפים בחומץ ושמיר בנוסח מעדניות ארה"ב מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
1, 2, 3
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים
בחר
בחר