מתכון לקוגל ירושלמי

למה דווקא מרשם לקוגל ירושלמי? הוא פשוט הכי טעים בעולם.

 

 

 

 

הכמויות הם כמובן לתבנית גדולה של קוגל.

 

 

 

חומרים:

 

1. 2 חבילות גדולות של אטריות דקות, בדרך כלל יש בחבילה 800 גרם.

 

2. כוס וחצי של סוכר, כ300 גרם.

 

3. כוס של שמן, כ250 מ"ל שמן.

 

4. 7 ביצים.

 

5. כף מלח.

 

6. כף פלפל שחור.

 

 

 

אופן ההכנה:

 

 

 

1. יש להרתיח מים בסיר גדול, ולאחר ההרתחה להכניס את האטריות עד שהן מתרככות.

 

 

 

2. מסננים את האטריות מהמים, ולהסרה של העמילן יש לשטוף את האטריות כאשר הם בתוך המסננת תחת מים זורמים.

 

 

 

3. מחממים את הזמן בסיר גדול, ולאחר שהשמן חם דיו יש להוסיף את הסוכר לתוך השמן.

 

 

 

4. מערבבים עם כף עץ את השמן, עד שהסוכר משחים ונהיה כמו קרמל.

 

 

 

5. כעת יש לשפוך בזהירות מרבית את האטריות לתוך הסיר עם השמן והסוכר, ולערבב בזהירות. זכרו: השמן רותח כעת.

 

 

 

6. כעת יש להוסיף את שבעת הביצים, וכמובן גם את המלח ואת הפלפל השחור.

 

 

 

7. מערבבים היטב היטב, עד ווידוא שהחומרים מעורבבים היטב עם האטריות.

 

 

 

8. כעת שופכים את כל התערובת לתבנית אפייה, ולאפות אותו בחום של כ180 מעלות.

 

 

 

9. שותים תה סיני טעים, ומחכים שהתערבות תיאפה היטב עד שחלקה העליון הופך חום חזק מאוד על גבול השרוף.

 

 

 

10. מגישים ואוכלים בהנאה, ומודים לאשכנזים על המאכל הטעים הזה.

 

 

 מתוך הבלוג של מיסטר גולבי: מתכון לקוגל

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל - מתכונים - בישולים