לימודי תזונה

אני לומדת בחול תזונה. רציתי לדעת 1. מה הפרוצדורה בארץ לגבי תעודות מחול, מה הדרישות של משרד הבראיות החינוך או מי שאחרי על זה 2. מה ההבדל במושגים של הארץ מה ההבדל בין תזונאית, דיאטנית ודיאטנית קלינית 3. מה אפשרויות עבודה ומה הדרישות תודה מראש

מדעי התזונה

לומדת בחול תזונה. רציתי לדעת 1. מה הפרוצדורה בארץ לגבי תעודות מחול, מה הדרישות של משרד הבראיות החינוך או מי שאחרי על זה הגוף הנותן רישוי לדיאטנים הוא משרד הבריאות. בד"כ הם מכירים בתעודה , אם היא הוכרה ע"י המדינה בה למדת (ובהנחה שלא מדובר במדינה לא מפותחת).פני אליהם לקבלת מידע מפורט. 2. מה ההבדל במושגים של הארץ מה ההבדל בין תזונאית, דיאטנית ודיאטנית קלינית נוהגים להבחין בשני תחומי התמחות מרכזיים - תזונה - תחום תיאורטי ויישומי כאחד העוסק בכל הקשור בקידום הבריאות וטיפוחה, בהרגלי צריכת מזון וכד'. דיאטה - התמודדות עם נושא התזונה של הפרט וכלל האוכלוסיה במצבים פיזיולוגיים שונים, ביצוע הערכה תזונתית, חינוך להרגלי תזונה מתאימים, הדרכת חולים, ומעקב אחר הטיפול הדיאטטי והשפעתו. תזונאים ודיאטנים משמשים בתפקידי הוראה במסגרות שונות כמו בתי ספר, מרכזים קהילתיים ומוסדות שונים, כשהדגש על הדרכת האוכלוסיה בכיוון של שינוי הרגלי תזונה פסולים ואימוץ הרגלי תזונה בריאים וטובים יותר. דיאטנים מועסקים בבתי חולים ובמרפאות. במסגרות אלה הדיאטנית היא חברת הצוות הרפואי ותפקידה להנחות את עובדי המטבח בהרכבת דיאטה לחולה המאושפז בהתאם למצבו הבריאותי, להדריך את החולה בשהותו בבית החולים ועם צאתו ממנו לגבי הדיאטה המתאימה לו. יש לזכור שדיאטה אינה מיועדת רק לאנשים הרוצים להוריד ממשקלם ומטרתה לעזור לפרט לתכנן תזונה נכונה בהתאם למצב בריאותו. תזונאים ודיאטנים מועסקים גם בתחום של מחקר המתנהל במעבדות מחקר ובמפעלים שבתחום תעשית המזון כשהדגש הוא על הבנת הקשרים בין מזון, אבות המזון וערכו התזונתי והבריאותי, ומטרתו שיפור מוצרים קיימים ופיתוח מוצרים חדשים. דיאטנים מועסקים גם בבתי הבראה, ומוסדות ציבוריים שונים. יש דיאטנים העובדים כעצמאיים בקליניקה פרטית או במסגרת ארגונים העוסקים בהדרכה דיאטטית. תלמיד שיסיים את כל חובותיו לתואר "בוגר במדעי התזונה" רשאי להצטרף להכשרה המקצועית בתזונה קלינית. לעומדים בהצלחה בדרישות הכשרה זו יעניק משרד הבריאות תעודת "הכרה במעמד כדיאטן". ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית היא תוכנית עצמאית, בניהול בי"ס למדעי התזונה. הלימודים במסגרת ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית נמשכים 6 חודשים. עבור תוכנית ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית יחוייבו התלמידים בשכר לימוד מלא. קיום ההכשרה המקצועית מותנה בהיענות בתי החולים (המוכרים אקדמית ע"י בי"ס למדעי התזונה כמקום להכשרת דיאטנים קליניים) והקצאת מקומות להכשרה על ידם. הקצאת המקומות להכשרה המקצועית בתזונה בקהילה היא באחריות משרד הבריאות. לצורך קביעת מועד ומיקום ביצוע ההכשרה המקצועית תיערך הגרלה (לקראת תום סמסטר שישי) בין התלמידים שסיימו חובותיהם האקדמיים לסמסטרים 1 - 5 . מקום ומועד ההכשרה נתונים לשינויים. אם מספר הנרשמים להכשרה מקצועית בתזונה קלינית יהיה גדול ממספר המקומות, יקבע סדר כניסה לתוכנית ההכשרה על פי מדרג הציונים הידוע ביום עריכת השיבוצים בין בוגרי אותה שנה אשר עומדים בתנאי הקבלה להכשרה מקצועית ואשר סיימו לימודים רצופים של 6 סמסטרים בחוג. תלמידים שסיימו את לימודי הבוגר לאחר פחות מ-6 סמסטרים של לימודים בחוג יכנסו לתוכנית ההכשרה, בהתאם למדרג הציונים שלהם, בשנה לאחר השנה שבה סיימו לימודיהם. היה ותלמיד משך שנתיים רצופות לא נכנס להכשרה מקצועית תינתן לו עדיפות בשנה השלישית והוא יכנס להגרלת המועד ומיקום ביצוע ההכשרה ללא קשר למדרג הציונים. רשאי להצטרף ללימודי ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית תלמיד שבידו אישור (מהמזכירות לענייני הוראה ותלמידים שם הפקולטה לחקלאות) על סיום חובותיו ללימודי הבוגר בממוצע משוקלל של 70 לפחות ועל זכאותו האקדמית להתקבל להכשרה המקצועית בתזונה. על התלמיד להתחיל את ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית תוך שנתיים מסיום לימודיו לתואר בוגר במדעי התזונה. חריגה ממועד זה תחייב הצלחה בבחינת כניסה להכשרה המקצועית בתזונה קלינית. 3. מה אפשרויות עבודה ומה הדרישות ראי לעיל.

בעניינים של תזונה ואורח חיים בריא אז כדאי לקרוא גם את המאמרים של יוסי הרצוג שהוא תזונאי קליני ונותן המון עצות בעניין שכמובן גם מועילים למי שגם רוצה ללמוד את התחום ולעסוק בו.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
יעוץ ללימודים וקריירה
בחר
בחר