27.07.03 | 19:09
אוכל הודי-באטטה וארה
מי מכיר מתכונים הודים בעברית ברשת והאם משהו מכיר מתכון לבטטה וארה? (גם הודי)
27.07.03 | 22:13

מתכון: בטטה וורה - הודי של אהרוני

מתכון: בטטה וורה - הודי רכיבים: שליש כוס שמן 1 כך גרגירי חרדל 2 פלפלים חריפים טריים מנוקים וקצוצים 1 בצל גדול קצוץ 5 שיני שום קצוצות 1 כף עלי קארי יבשים 1 קג´ תפוחי אדמה מבושלים מעוכים מעט מלח, פלפל שחור טחון טרי 2 כפיות כורכום מעט הל 1 כוס ככוסברה טרייה קצוצה דק לציפוי: 1 כוס קמח חומוס 1 ביצה 1 כפית כורכום מלח מים אופן הכנה: שמים בסיר את השמן ומטגנים בו את גרגירי החרדל, שום, בצל, עלי קארי ופלפלים חריפים. מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים את תפוחי האדמה, מועכים ומערבבים דקה. מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה והתבלינים. מערבבים, מכסים ומקררים היטב. שמים את קמח החומוס בקערה. מוסיפים את הביצה, הכורכום והמלח. מערבבים ומוסיפים מים, עד שמתקבלת בלילה סמיכה וחלקה. צרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים שטוחים מעט, בגודל של כדורי פינג פונג. טובלים בבלילת החומוס ומטגנים בשמן עמוק עד שהציפוי מזהיב מעט. מסננים ומגישים עם צ´אטני של כוסברה ונענע (מתכון בנפרד הערות: רשמה: ווין תו מפורום תפוז מקור המתכון: ישראל אהרוני ל"ידיעות אחרונות" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
27.07.03 | 22:15

מתכון: תבשיל דאל הודי

מתכון: תבשיל דאל הודי רכיבים: 1 כוס עדשים ירוקות שטופות 4 שיני שום כתושות 3/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר עדין 1 בצל קטן חצוי ופרוס לרצועות 1/2 כפית זרעי כמון שלמים 1/8 כפית אבקת צ'ילי 8 גבעולי קוסברה קצוצים (עלים בלבד) מלח אופן הכנה: לחמם 4 כפות שמן בסיר, כשהשמן חם להוסיף את זרעי הכמון ולטגן מספר שניות. להוסיף את הבצל ולטגן מספר כ 4 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את השום והג'ינג'ר ולערבב. להמשיך לטגן עד שהבצל מתחיל להזהיב בקצוות. להוסיף את העדשים ואבקת הצ'ילי ולערבב. להוסיף 3 כוסות מים רותחים, לערבב, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל בסיר מכוסה כשעה, מידי פעם לבחוש. להוסיף כפית שטוחה מלח ואת הקוסברה הקצוצה ולבשל עוד 15 דקות. הערות: המתכון להלן לקוח בבסיסו מספרה של מדהור ג'אפרי הבישול ההודי אך הוא עבר מספר שינויים קלים על ידי, לאכול על מצע אורז בסמטי. מקור המתכון: ירון 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
27.07.03 | 22:16

מתכון: קארי עוף מהיר

מתכון: קארי עוף מהיר רכיבים: פלפל שחור טחון טרי מיץ לימון 1 בצל גדול פרוס דק 2 כפיות גרם מסלה 2 הל הל מעוכי מעט 1 1/2 כפיות זנגביל טרי מגורר 1 כף זרעי כוסברה טחונים 1/2 כפית כורכום 2 מסמרי ציפורן 2 עלי דפנה 2 פלפלים חריפים יבשים 1 מקל קינמון דק שום כתוש 750 גרם שוקי עוף ללא עצמות 3 כפות שמן אופן הכנה: 1. מטגנים את בשר העוף בשמן מכל צדיטו עד שישחים, מוציאים ושמים בצד. 2. מטגנים בצל עד שיקבל צבע חום-זהוב, מוסיפים שום, זנגביל, קינמון, עלי דפנה, מסמרי ציפורן, הל ופלפלים חריפים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את התבלינים והפלפל השחור. 3. מחזירים את העוף למחבת מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות או עד שהעוף רך. 4. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם. מגישים עם אורז וצ`טני חריף-מתוק. הערות: מס' סועדים - 4 מקור המתכון: תוכנית טעמים עם צחי בוקששתר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר