29.03.03 | 08:15
סלמון בתנור
מחפשת מתכון קל לסלמון אפוי בתנור . וכן לגזר מתוק -"צימאס"
29.03.03 | 11:12

מתכון לסלמון בתנור של ירושלמית + מדריך מקוצרר של מיכה על סלמון בקישור

מתכון: דג סלמון בשמנת רכיבים: המוצרים: פרוסות דג סלומון (ללא העור) בצל ירוק (כ-6 גבעולים) כף שמן זית כף אבקת מרק בצל כוס יין לבן חצי יבש 1 מיכל קטן של קצפת ריץ' או שמנת אופן הכנה: אופן ההכנה: להוציא את העור מהדג ולהניח בתבנית לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן עד להתרככות להוסיף את אבקת המרק והיין ולהביא לרתיחה, להוסיף את הריץ/שמנת למחבת לבשל כמה דקות, לערבב ולצקת על הדג שבתבנית. לאפות בחום בינוני כחצי שעה, לא לכסות את התבנית. הערות: כדי להוציא את העור בקלות - כדאי לעבוד עם הדג כשהוא חצי קפוא. אני באופן אישי מעדיפה את הריץ, השמנת מתוקה מדי. בתאבון:)) הערות: yerushalmit1 :מאת 09:33 :שעה 16/03/2003 :תאריך והנה המתכון של הדג סלומון המשגע שהכנתי לשבת: הטעם קצת מתקתק, הילדים מלקקים את האצבעות, אחרים פחות אהבו, ענין של טעם. דג סלומון בשמנת (פרוסות פילה) מקור המתכון: YERUSHALMIT1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
29.03.03 | 11:14

מתכון לצימס באדיבות נירה רוסו וניצי מנהלת הפורום

מתכון: צימס - נירה רוסו רכיבים: -7 גזרים טריים לא עבים 4 כפות ריבת משמשים 4 כפות מרגרינה 1 כפית מלח 1 כפית קינמון תרכיז מיץ תפוזים קפוא כ-1/2 כוס מים 100 ג' צימוקים 100 ג' שזיפים אופן הכנה: קולפים את הגזר וחותכים לטבעות עבות למדי. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה בסיר כבד עם מכסה הדוק. מבשלים על אש נמוכה 40 דקות בסיר מכוסה, בודקים מידי פעם אם כמות הנוזלים מספיקה. הערות: nitsi_18 :מאת 14:03 :שעה 21/09/2002 :תאריך צימעס - מתכון בסיסי - באדיבות נירה רוסו מתכון מנצח של צימעס. את אותו הפטנט אפשר להכין עם גזר גמדי – יוצא יותר אסטתי. במקרה כזה הייתי מבשלת את הרוטב כולו 30 דקות ללא הגזר ומוסיפה את הגזר לעוד 10 דקות (כדי שלא יצא סמרטוטי מידי) ומאירה אותו בנוזלים להצטנן (כדי שיספוג הטעמים). מתכוני צימעס רבים נוספים, מכל תפוצות ישראל אשכנז והעמים תמצאי במיני פורום חגים למעלה בסרגל הצהוב, תחת הערך: פסח. מקור המתכון: ניצי מנהלת הפורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
29.03.03 | 11:22

ועוד מתכון לסלמון בתנור של אדם

servi_d :מאת 13:55 :שעה 6/12/2001 :תאריך פילה סלמון בעטיפה, ברוטב יין - של אדם -בצק עלים מרודד פרוסות של פילה סלמון חמאה שיניי שום טריות פלפל שחור גרוס גבעולי טימין טרי פטרוזיליה יין לבן יבש בשלב ראשון יש להשרות את פילה הסלמון ביין לבן עם גבעולי טימין טרי פטרוזיליה טריה,מלח,פלפל שחור גרוס,פלחי בצל פרוס,ועלי דפנה למשך כשלוש שעות לפחות. רדדי את בצק העלים חתכי ממנו ריבועים בגודל מתאים מרחי על ריבועי הבצק חמאה מומסת לא חמה פזרי שום כתוש מעליה הוציאי את נתחי פילה הדג מנוזל ההשריה(מרינדה)ונגבי היטב שימי את נתח הפילה במרכז ריבוע הבצק מעליו הניחי גבעול או שניים של טימין טבעות בצל פרוסות פטרוזיליה ופלח או שניים של לימון קלוף. פזרי מעט פלפל שחור גרוס על הדג. בשלב זה עלייך לשגור את חבילת הבצק על הדג הרימי את הבצק בשני צדדיו הפגישי אותם מעל הדג וצבטיי בקצות האצבעות את שני צידי הבצק יחדיו כך שיוצר מעין תפר לאורכו של נתח הפילה בצורה דומה סגרי בצדדים מרחי על כל החבילה ביצה טרופה אפי בתנור חם 180 מעלות בתבנית על גבי נייר אפייה משומן במשך כ12 דקות עד רבע שעה עד להזהבת פני המאפה רוטב יין סנני את נוזל ההשריה בסיר נפרד המיסי חמאה 100 גרם הוסיפי שום כתוש טגני מעט הוסיפי עלה דפנה הוסיפי שתי כפות קמח מעט פלפל לבן ויצרי רביכה קלה הוסיפי את נוזל ההשריה(היין הלבן) טימין קצוץ פטרוזיליה קצוצה רבע כוס מיץ לימון טרי סחוט שמנת מתוקה 250 CC(קרטונית) טרפי על גבי הלהבה עד להסמכה קלה לאחר שהדג אפוי ומוכן יצקי על המנה מהרוטב קשטי בפלחי לימון טרי קלוף וגבעול קטנטן של טימין או פטרוזיליה נקדי במעט פפריקה מתוקה והגישי חם רצוי להגיש עם ירקות מוקפצים כגון גזר או קישוא בשמיר ושום
29.03.03 | 11:27

סלמון בתנור

מחפשת מתכון קל לסלמון אפוי בתנור . וכן לגזר מתוק -"צימאס"

סלמון בתנור- בבקשה!>>>>>>>>>>>>>

בתוך תבנית מכינים יריעת נייר כסף, עליה מניחים את פרוסות הסלמון או את הפילה, על הסלמון בוזקים מעט שמן זית וסוסיפים תבלינים ,מלח פלפל שחור גרוס, עלי רוזמרין, אוגנו.סוגרים את נייר הכסף על הדג מכניסים לתנור שחומם מראש ללא יותר מ-20 דקות. בינתים מכחנים רוטב: ממיסים 50 גרם חמאה (או יותר בהתאם לכמות הרצויה) 2-שיני שום חתוכות דק ,מוסיפים לחמאה המומסת ומטגנים קלות(לא לשרוף) מוסיפים חופן שקדים מולבנים ממשיכים לטגןעד שהשקדים זהובים. מכבים את האש מתבלים במלח פלפל שחור גרוס, ומיץ מחצי לימון. בינתיים הדג מוכן פותחים את נייר הכסף.אני אוהבת להגיש עם נייר הכסף כאשר השוליים מקופלות. ות הרוטב בצד. בתאבון! צימאס! ממיסים 50 גרם מחמאה 1שקיט גזר מוקפא שופכים על המחמאה- מכסים את סיר מעבירים ללהבה נמוכה נותנים לגזר להתאדות ולהתרכך. כאשר הגזר כבר רך במידה הרצויה מוסיפים סוכר לבן או חוםכ-6-5 כפות וקינמון לפי הטעם. ממשיכים עוד לאדות עדשהסוכר נמס והכל רך נותן גם להוסיף תוך כדי בישול צימוקים ו/או שזיפים יבשים ללא החרצנים. בתאבון!
30.03.03 | 12:12

מתכון לסלמון בתנור של ירושלמית + מדריך מקוצרר של מיכה על סלמון בקישור

מתכון: דג סלמון בשמנת רכיבים: המוצרים: פרוסות דג סלומון (ללא העור) בצל ירוק (כ-6 גבעולים) כף שמן זית כף אבקת מרק בצל כוס יין לבן חצי יבש 1 מיכל קטן של קצפת ריץ' או שמנת אופן הכנה: אופן ההכנה: להוציא את העור מהדג ולהניח בתבנית לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן עד להתרככות להוסיף את אבקת המרק והיין ולהביא לרתיחה, להוסיף את הריץ/שמנת למחבת לבשל כמה דקות, לערבב ולצקת על הדג שבתבנית. לאפות בחום בינוני כחצי שעה, לא לכסות את התבנית. הערות: כדי להוציא את העור בקלות - כדאי לעבוד עם הדג כשהוא חצי קפוא. אני באופן אישי מעדיפה את הריץ, השמנת מתוקה מדי. בתאבון:)) הערות: yerushalmit1 :מאת 09:33 :שעה 16/03/2003 :תאריך והנה המתכון של הדג סלומון המשגע שהכנתי לשבת: הטעם קצת מתקתק, הילדים מלקקים את האצבעות, אחרים פחות אהבו, ענין של טעם. דג סלומון בשמנת (פרוסות פילה) מקור המתכון: YERUSHALMIT1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

סלמון

אני פריקית של סלמונים. האם הסלמונים שנמצאים בסופרים הגדולים, ונמכרים כטריים, בעצם אינם טריים, אלא מופשרים? היכן אפשר למצוא סלמונים טריים, שהגיעו ישירות מנורבגיה? תודה
עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר