מחפשת מתכון לסופגניות חלולות

כילדה, היתה לנו שכנה מהונגריה, שהכינה סופגניות שהיו ממש ממש חלולות בפנים, כעין בלון . מישהו מכיק? יודע אשמח מאוד למתכון תודה

לא מכירה סופגניות חלולות, אבל...

יש במיני פורום 'מתכונים - אפייה' מתכון של אבי ל: "שבלולי בצק מתוקים" - תנסי, זה נשמע ונראה מאוד טעים - הקישור למטה

זה מתכון שהיה בתפוז, אולי לזה הכוונה?

מתכון: סופגניות אולטימטיביות רכיבים: חומרים ל- 100 מיני סופגניות: שלב א - הבצק: 50 גרם שמרים טריים 50 גרם חלב 1 ק"ג קמח 150 גרם סוכר מעט מלח 8 ביצים 100 מ"ל חלב פושר 50 מ"ל ברנדי 160 גרם חמאה רכה סס אופן הכנה: 1. מכינים ראש עיסה: ממיסים את השמרים בחלב. 2. מכניסים למיקסר קמח, סוכר, מלח, ביצים, חלב וברנדי, מוסיפים את ראש העיסה ולשים 5 דקות, מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות. 3. מקמחים מעט את הבצק, מכסים ומניחים לחצי שעה. 4. לשים קצת את הבצק ויוצרים ממנו כדור חלק, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות. 5. יוצרים מהבצק 100 כדורים קטנים (כל כדור כ- 20 גרם). בשלב הזה ניתן להקפיא את הכדורים. 6. לפני ההכנה מחממים תנור לחום של 40 מעלות ומניחים בתחתיתו מגש ובו מים רותחים (כדי ליצור לחות). מסדרים את הסופגניות על מגש משומן ומתפיחים בתנור החמים עד שהן מכפילות את נפחן. שלב ב - מילוי וטיגון חומרים: 2 חבילות גבינת שמנת מינימום 30% שומן שמן קנולה לטיגון עמוק 1. על משטח משומן משטחים כל סופגניה בעזרת כף היד לעלה די דק. ממלאים בכפית אחת של גבינת שמנת, סוגרים וחותכים קצוות בעזרת מיקד או כוס ממש כמו רביולי או בורקס. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק (190 מעלות) ומטגנים את הסופגניות, דקה אחת מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. שלב ג´ - גנש שוקולד חומרים: 250 סמ"ק (חבילה אחת) שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר מביאים את השמנת לרתיחה, מסירים מהאש, שוברים פנימה את השוקולד ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק. מצננים 3 דקות. שלב ד - הגשה מגישים את הסופגניות לשולחן. בכלי אחר מגישים את הרוטב, כל סועד טובל לעצמו את הסופגניה בגנש השוקולד, אוכל ונאנק מעונג. להגיש עם מים קרים, תה נענע והרבה מפיות. הערות: תשכחו כל מה שידעתם על סופגניותו יניבניב ו כי אני נותן לכם את הסופגניות האולטימטיביות. כולם יודעים שמה שהכי כיף בסופגניות זה המעטפת הזהובה והמילוי, אבל מה שמעצבן זה כל ה"בצק" בפנים שאפילו אם הוא עשוי היטב הוא עדיין מעיק. הסופגניות שלפניכם הן פיתוח חדשני - רק מעטפת ומלית בלי כל הבצק בפנים. זה נעשה על ידי שני טריקים: א. סופגניות קטנות מאוד ב. מילוי הסופגניות לפני הטיגון ואם זה לא מספיק עוד טובלים אותם בגנש שוקולד לפני שאוכלים. חכו ותראו. יש כאן לא מעט עבודה אבל זה שווה. לעבודה: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גם חמתי היתה מהונגריה והיתה מכינה סופגניות חלולות מדהימות. בקלי קלות היינו מחסלים עשרות סופגניות כל מפגש והנכדים היו עושים תחרויות מי מחסל הכי הרבה.  המתכון נפלא אבל לא תמיד זה יוצא חלול.  לצערי לא דאגנו לשים לב בדיוק מה היה היתה עושה.

4-5 כוסות קמח, להניח בתוך גומה 1 חבילת שמרים טריים עם 2 כפות סוכר, מלח ומעט מים פושרים.  לחתוך מסביב שליש חב' מרגרינה ו- 4 חלמונים. להוסיף 1 כף קוניאק.

ללוש תוך כדי הוספת מים פושרים עד לבצק חלק ורך.

להטפיח שעתיים.  לרדד לגובה של 2 ס"מ ע"ג משטח מקומח ולחתוך לעיגולים.  לסדר על השולחן ולהטפיח כ- חצי שעה נוספת.

לחמם שמן עמוק. להכניס את הסופגניות לתוך השמן כשהצד המקומח כלפי מטה. לכסות את הסיר לכמה שניות עד שהסופגנייה מתנפחת, להפוך ולכסות שוב.  הטיגון הוא קצר מאוד. חתיכת גזר בתוך השמן מונע מהשמן להשרף.


אם מישהו יודע עוד משהו אשמח לשמוע.  כולנו זוכרים את הסופגניות של סבתא כ- "הדבר".  חג שמח.

את רצינית? סופגניות חלולות הן פדיחה שמתרחשת כשהשמן חם מדי.

אין דבר כזה סופגניות הונגריות חלולות. יש סופגניות חלולות שלא טוגנו נכון ואז לא משנה מאיזו עדה.

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר