26.06.02 | 17:26
עוגת "בומבה"-בומבה של עוגה -עוגה מרשימה ומיוחדת לסוף השבוע
עוגת שכבות עשירה לסוף השבוע ! כלים: קערת זכוכית עגולה בקוטר עליון 28-30 ניילון נצמד ארבע קערות עירבול מיקסר מצרכים 1) גנאש-300 גרם שוקולד מריר,75 גרם חמאה, כוס שמנת מתוקה 2) מוס תות- 300 גרם תות שדה,5 חלמונים,150 גרם סוכר,50 גרם חמאה מומסת,קרטונית שמנת מתוקה. 3) מוס שוקולד מריר- ליטר שמנת מתוקה,400 גרם שוקולד מריר משובח,ליקר גרנד מרנייה או ליקר הללויה.150-200 גרם חמאה. 4)מוס שוקולד לבן- ליטר שמנת מתוקה 400 גרם שוקולד לבן,5 חלמונים, 200 גרם חמאה בישקוטים,דובדבנים מסוכרים,אגוזים קצוצים. הכנה: יש לצפות את חלקה הפנימי של קערת הזכוכית בניילון הנצמד,מכל צדדיה, תוך כדי השארת שוליים רחבים הגולשים מעבר לשפתה.ולשמן מעט את הניילון בקערה במעט שומן צמחי (שמן רגיל). השכבות-- גנאש עשיר מוס תות מוס שוקולד לבן מוס שוקולד מריר הכנת הגנאש- להמיס את השוקולד והחמאה לצנן מעט להקציף את השמנת המתוקה לקפל לתוך תערובת השוקולד יחד עם שתיים עד שלוש כפות חלב ולהניח בצד לצינון וקרישה קלה. הכנת מוס תות- לנקות היטב את התותים לחתוך ולטחון במג'ימיקס. את מאסת התות להרתיח היטב ולצנן. להקציף את החלמונים והסוכר עד קבלת מאסה תפוחה חיוורת ולקפל פנחמה את התות הצונן. להקציף את השמנת המתוקה ולקפל בזהירות לתערובת התות עד לקבלת תערובת הומוגנית,ולהניח לצינון בקירור. הנת מוס השוקולד-(מריר או לבן) להמיס את השוקולד והחמאה(לפי יחס החמרים שמפורט לעייל) להקציף את החלמונים והסוכר עד לקבלת מאסה תפוחה וחיוורת, לקפל את השוקולד המומס לתוך מאסת החלמונים (להוסיף רבע עד חצי כוס מהליקר) להקציף את השמנת המתוקה ולקפל פנימה לתוך מאסת השוקולד ,להבניס לפריזר כמחצית השעה. קונסטרוקציה !!!!!! את הגנאש שנקרש מעט יש להעביר לתוך הקערה המצופה בניילון הנצמד,(על גבי הניילון כמובן) ולמרוח היטב על דפנות הקערה עד לשפתה שכבה בעובי של כסמ עד סמ ומחצה. להכניס לפריזר למשך כרבע שעה. 2) את מוס התות להעביר לתוך קערת הגנאש שנוצרה,כגוש אחד בתחתית הקערה,(לקרר בפריזר כעשר דקות) 3)את מוס השוקולד הלבן להעביר מהקערה בה הוא מאוחסן לקערת הגנאש על גבי מוס התות לישר היטב,ולקרר כעשר דקות נוספות בפריזר. 4 ) את מוס השוקולד המריר לצקת על גבי מוס השוקולד הלבן ולישר שוב את פניו, להעביר שוב לקירור כעשר דקות. את הבישקוטים שהכנתם מראש יש לטבול קמעא במי סוכר עם מעט ליקר גראנד מרנייה, ולצפות בהם את שפתה העליונה של העוגה וללחוץ מעט,(שישקעו קמעא לתוך תערובת מוס השוקולד). להניח על גבי הקערה המכילה את עוגת הבומבה צלחת הרחבה בקוטרה מקוטר הקערה. להכניס לקירור לפחות במשך כשמונה שעות. לאחר שמונה שעות ניתן לה]פוך את הקערה על גבי הצלחת כל שהצלחת שהייתה עליונה,תהווה כעת תחתית לעוגה. לפרוש את שולי הניילון הנצמד ולאחוז בהם תוך כדי הרמת הקערה והסרתה. מה שיותר לכם כרגע הוא עוגה בצורת הקערה הפוכה מונחת על גבי צלחת. להסיר בזהירות את הניילון הנצמד. לעטר מסביב את שפת צלחת ההגשה מסביב לעוגה בדובדבנים מסוכרים ורוזטות שוקולד לסירוגין. לעטר את העוגה כולה ברוזטות שוקולד לבן ובאגוזים קצוצים. לשמור בקירור עד להגשה. בתיאבון
26.06.02 | 17:39

WOW אדם איזו עוגה! קבל

עכשיו אני יודעת איפה נעלמת כל הזמן הזה, הלכת ליצור את השחיתות הזו! אמנם עונת התותים כבר נסתיימה לה (לי יש מחית תותים בפריזר...)אך לדעתי בהחלט ניתן להכין את העוגה עם מחית של אחד מפירות היער הקפואים שיש בנמצא כל סופר מצוי (והכי זול וטרי בטיב טעם או אצל חנויות הרוסים). מה דעתך? השבוע לא ממש יצא לי להכין את העוגה הזו, יש לי מחר 40 דרדקים למסיבת יומולדת (עוגת מכבי חיפה כמובן) אבל בשבוע הבא, אם לא יהיו שינויים, זו תהיה העוגה!
26.06.02 | 20:26

מזל טוב ניצי - יומהולדת שמח לאוהד הירוקים

ואיפה האייקון של הבלון השמח. ספרי לנו אחרי המסיבה מה הכנת? בשמחות.
27.06.02 | 00:57

תודה יולה7! והנה האייקון

יום ההולדת נחגג כבר לפני חודש אלא שהילד לא ידע אם הוא רוצה להזמין כמה חברים לחגיה איכותית מצומצמת או את כל הכיתה לחיה רעשנית בנוכחות מלאה. בסוף החליט על כיתה שלמה, גייס אח וחבר להיות המפעילים והדי ג'יי, הכין משחקים, הזמין עוגה, בקיצור, אם נשרוד את היום הזה - מבטיחה לדווח. בנתיים אני עדיין בהכחשה שמחר יגיעו אלי 40 דרדקים....
27.06.02 | 18:48

ואיזה ארוחה ביקש חתן היומהולדת...

המון מזל טוב !!
27.06.02 | 20:52

את הארוחה הכנתי כבר לפני חודש לפי תפריט שהילד בנה ופירסמתי כאן

אבל רק עכשיו הוא החליט להזמין את כל הילדים מהכיתה. לא להאמין, אבל שרדתי את זה ואפילו נהניתי. עוגת מכבי חיפה (חולצת תלבושת רשמית + כובע מצחייה רשמי), פיצטות קטנות לילדים והר של ממתקים. גלידות לסוף, חטיפים ועוד ממתקים, ואופס, נגמר. עכשיו עד דצמבר יש לנו שקט!
28.06.02 | 11:12

בשעה טובה... (השקט)

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה:
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר