מליסניק - מי יכול לעזור ?

מדובר על מאפה ממשפחת המאכלים הרומנית שאימי נהגה להכין בכל ארוחה חלבית נחשבת.היא בת הזוג המתוקה של הממליגה, עשויה גם היא מקמח תירס אבל אפויה בתנור ואוכלים אותה חמה בלווי שמנת מתוקה וריבה. המתכון אבד (רק הטעם נשאר....) האם מישהו יכול לעזור ? בתודה מראש !

נשמע כמו ה-"מלאי" (malai) שסבתי עליה השלום היתה מכינה בסיר פלא

לצערי המתכון המקורי לא נשמר אך ניתן להגיע לתחליפים סבירים למדי באמצעות מתכונים של לחם תירס (בד"כ אמריקאים). כשאגיע הביתה אנסה למצוא מתכון מתאים אם זה עדיין רלוונטי. בכל מקרה - מומלץ לאפות בתבנית קפיצית עם חור במרכז.

כן, בדיוק זה !

אשמח לקבל מתכנון כשתוכלי - אף פעם לא מאוחר מדי ! תודה !

מלאי רומני של אודטה

רכיבים: תבנית פיירקס 35/25 200 גר' (כוס גדושה) קמח תירס 200 גר' מרגרינה גולדבנד רכה או חמאה 200 גר' (כוס) סוכר קורט מלח 250 גר' (כוס ורבע) חלב רותח 3 חבילות (750 גר) גבינה "טוב-טעם" 5% 3 אשל (600 סי. סי יחד) גרד מקליפת לימון אחד של 100 גר' 3 ביצים מופרדות 100 גר' (כוס) קמח רגיל. אופן הכנה: לשמן התבנית בשכבה עבה של מרגרינה בקערה גדלה לשים 200 גר' (כוס מלאה) קמח תירס, מרגרינה גודבנד רכה מאוד (או חמאה) רכה מאוד. סוכר, מלח ועל זה שופכים חלב רותח. מערבבים היטב ומחכים מעט. כשזה מצטנן מוסיפים לקערה: הגבינה, אשל, קליפת לימון, חלמונים וקמח. מערבבים. מוסיפים בעדינות 3 חלבונים שהוקצפו במקסר. מערבלים הכל בשיא העדינות די לא לשבור את הקצף, שופכים לפיירקס ואופים 50-60 דק' בחום של 200 מעלות , כשהתנור מחומם מראש כמובן. כשזה נהיה חמים עד פושר שופכים על כל מנה כף שמנת ומעט סוכר טעם אלוהי!!!! מקור המתכון: אודטה - י"א הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 יש לי גרסאות דומות של מלאי אך מנסיון אישי הגירסה הזו מצויינת. אפשר להוסיף צימוקים.

תודה רבה, שמחת אותי מאוד !

מדהים מלאי שאףפעם לא אכלתי כל מישטעם שיבח

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר