10 טיפים שיכינו אתכם לאירוע הקרוב | עופר שף

 

אירועים חברתיים זה כיף. כולם אוהבים לסמן ביומן שלהם את התאריך שבו הם יפגשו את כל החברים והמשפחה לערב שמלא בצחוק, אוכל טוב והכי חשוב- אווירה נעימה. בפועל, פתאום צצות להן עשרות קבוצות וואטסאפ שונות שמנסות להחליט על נושא האירוע, מי יוזמן, מה נאכל, איפה ומתי. מארגני האירוע נכנסים למצב קטטוני בו הם מנסים לגרום לכולם להרגיש רצויים ושיהיה להם מה לאכול תוך כדי הדיפת הערות חפות מפוליטיקלי קורקט מצד אמא/ סבתא/ דוד (השלם את החסר). לפני האירוע ניתן לסמן לפחות 8 תסמינים שונים של התקף חרדה ואם זה לא מספיק- באירוע עצמו אנחנו מוצאים עצמנו מתרוצצים מצד לצד בניסיון לספק את גחמותיהם של כל האורחים. כן, אירועים חברתיים זה כיף, אבל תלוי את מי שואלים.

לכן ריכזנו עבורכם 10 טיפים שיכינו אתכם לאירוע הקרוב שישאירו אתכם רגועים, שבעים ומעל לכל- ללא שום התקפי פאניקה בלתי רצויים:

1. אם אין אני לי- אז אחרים יעזרו- אם אתם חלק מרוב האוכלוסיה, אתם לא נוטים לבשל סעודות ומשתים בכל שני וחמישי, רחוק מזה. עדיין יש לכם סיוטים מהפעם ההיא שניסיתם להכין סושי לבד וכבר נשבעתם לא לחתוך שוב בצל חיי בחיים. אז למה שתכניסו אתכם לצרה הזו שוב?! כאשר מזמינים אורחים הביתה לרגל אירוע, חשוב מאוד שגם אתם תהינו מהאירוע ותהיו מסוגלים לשבת בנוחות עם המוזמנים- זו הרי מטרת האירוע לא? עשו לעצמכם טובה ותקראו למקצוען צד ג׳ שיעזור לכם עם היום המיוחד. שפים פרטיים ומפיקי אירועים יספקו לכם את הפיתרון המושלם. שגר ושכח. הם דואגים לכל, אתם רק דואגים ליהנות.

2. היום והשעה לא באמת משנים משהו- חלק נכבד מההכנות לקראת האירוע מתחיל במציאת היום והשעה המושלמים. 30 אורחים יתנו לכם 60 תאריכים שונים. לכל אחד יש התחייבות קודמת שהוא פשוט לא יכול לבטל (לרוב מדובר בתור למספרה או משחק כדורגל חשוב) אל תיכנסו אפילו למשבצת הזו. אי אפשר לרצות את כולם. במידה רבה, אפילו האורחים לא יודעים מה הם רוצים. צריך לדעת אילו החלטות מקבלים כחלק מקבוצה ואילו החלטות מארגני האירוע מקבלים. כאשר פותחים את מועד האירוע כשאלה לכל האורחים, אתם בעצם הופכים שאלה קטנה לבעיה רצינית. כשאתה אורח, אתה לא רוצה להיות אחראי על כלום. גם לא על התאריך. הכי קל זה לבחור יום מסויים במהלך השבוע (ראשון, שלישי וחמישי נחשבים לימים טובים כי מהווים לעוגן וחוצים את השבוע נפלא) ולאחר מכן, פותחים את היומן ומסמנים שני תאריכים אפשריים- כאשר תדברו עם מפיק האירוע שלכם (מפעיל, שף פרטי וכדומה) יהיה לכם יותר קל לסגור תאריך שנוח גם לכם וגם למפיק. והופ, חסכתם לעצמכם לפחות שבועיים של שיחות עד אמצע הלילה עם הדודה מבאר שבע על תחזית מזג האוויר בשלושת החודשים הקרובים.

3. אוכל טוב זה אוכל שכולם מתחברים אליו- נכון, זה מגניב להפיק אירוע בסימן של דגי טונה זהי חוטם, אך המציאות מראה אחרת. המון אורחים שווה המון בעיות קולינריות. אחד צמחוני והשניה טבעונית. זה לא אוכל דגים וההוא שונא כוסברה. ככל שהאירוע שלכם יספק תפריט יותר נרחב, כך יפחת הסיכוי שהאורחים שלכם לא ימצאו מה לאכול. ארוחות נישה זה טוב ויפה, אבל תפריטים מוכנים מראש של השף נבנו בצורה כזו שכולם ימצאו מה לאכול.

4. יותר זה היותר החדש- כאשר פונים לשף פרטי, ישר עולה לראש תמונה של שף עגלגל עם מבטא צרפתי ומבט יוקד בעיניים שמגיש לכם עד לצלחת מנת פיוז׳ן זעירה. כמובן שכל מנה כזו שוות ערך לדירת שני חדרים בבאר שבע ולכן כמות המוזמנים לאירוע שלכם יורדת בצורה דראסטית. אז זהו, שלא. תתפלאו לגלות ששפים מעדיפים לערוך אירוע לכמות של 30 אנשים מאשר ל-3. כאשר בונים מטבח נייד באמצע החצר או בפינת הסלון בבית הלקוח, יותר קל לבשל לכמות יחסית גדולה של אנשים מאשר לך ולבת הזוג. חומרי הגלם יורדים בעלות וכמות המנות עולה. היחס הוא בערך כך: ארוחה זוגית- 1500 שקל (750 לאדם) אירוע ל-25 אנשים- 2900 שקל ( פחות מ-120 שקל לאדם!!)

5. אין חכם כבעל ניסיון- שפים פרטיים הפכו בשנים האחרונות למוצר חובה בכל אירוע. הם מעניינים, כריזמתיים וכמובן, מקים אוכל טוב! ביחס ישיר לכך, כמות ה״שפים״ שתוכלו למצוא כיום עולה גם היא. אל תתפשרו על מחיר או הרגשה. עדיף לשלם כמה מאות שקלים יותר ולקבל חוויה של פעם בחיים משף מקצועי מאשר חוויה חד פעמית של שף שרלטן. שאלו על כמות הניסיון של אותו שף ובקשו מכתבי המלצה ותודה.

בין אם אתם חוגגים יום הולדת, 25 שנות נישואים- אל תשכחו ליהנות. ההחלטה על אירוע חברתי נובעת מתוך רצון ליהנות ולשמוח. בדיוק כפי שאתם מזמינים שרברב לבעיות האינסטלציה שלכם, כדאי שתקראו לשף כאשר אתם רוצים אוכל טוב. יש מגוון נרחב של סוגי אירועים ותפריטים. סדנה פעילה, הופעה, קרב סכינים והזרוע עוד נטויה. חפשו את השף שמציע את כל השירותים האלה וספרו לו קצת על טיב האירוע ומידע כללי על האורחים, הוא יצליח לכוון אתכם לבחירה המושלמת.

לעוד מידע אודות סוגי תפריטים ואירועים לחצו כאן

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: hs109
עבור לפורום:
אוכל