קינוח לשבועות - קרם בורלה ב10 דקות עבודה

מתכון לקרם בורלה משגע שמורכב ממעט מרכיבים וזמן העבודה קצר.

מומלץ במיוחד לשולחן חג השבועות.

העיקר לא לפחד כלל, כי למרות הטעם הנפלא ההכנה מאוד פשוטה.

מוגש באהבה.

 

 

  • 4 כוסות שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 6 חלמונים

 

לציפוי:

 

  • 100 גרם סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מביאים לרתיחה את השמנת עם התמצית וניל.
  2. בינתיים מקציפים את הסוכר עם החלמונים עד קבלת קרם אחיד.
  3. כאשר השמנת רותחת מערבבים בזהירות רבה את השמנת עם הביצים, חשוב להערבב כל פעם קצת משמנת תוך כדי ערבוב מהיר (ראו בסרטון ההסברה).
  4. מורידים את כל הקצף שנוצר מעל התערובת.
  5. מניחים כלים אישים חסינים מחום בתבנית עם מים, חשוב מאוד שהמים לא יכנסו לקרם כי הקרם ישבר.
  6. מוזגים את התערובת לכלי ההגשה.
  7. אופים כ45 דקות בתנור שחומם ל160 מעלות.
  8. מכסים ומקררים כשעתיים לפחות.
  9. מוציאים מהמקרר ומפזרים סוכר.
  10. שורפים את הסוכר בברנר עד שהוא משחים
  11. מגישים.

 

 

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

 מהמםםםםםםם 

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר