24.03.14 | 10:11
מתכון מפורט לפיצה ורוטב פיצה מעולה

 

מצרכים לבצק:

  1. 1 ק"ג קמח פיצה.
  2. 15 גרם שמרים יבשים.
  3. כ-500 מ"ל מים.
  4. כפית וחצי מלח.
  5. 2-3 כפות שמן זית.

מצרכים לרוטב:

  1. קופסה אחת של עגבניות מרוסקות.
  2. 4-5 שיני שום קצוצות.
  3. 3-4 כפות שמן זית.
  4. מלח.
  5. פלפל שחור גרוס.
  6. בזיליקום.

תוספות:

גבינה צהובה, גבינת מוצרלה(לטעם פיצה מושלם), זיתים, פטריות, בצל, פלפל חריף, גמבה, גבינה בולגרית או כל מה שתרצו.

הכנת הבצק:

  • הערה: אישית, אני לשתי את הבצק ביד. אתם יותר ממוזמנים להשתמש במיקסר עם וו לישה להקלה עליכם ומי שלא ממש יודע או שיש לו כוח ללוש ביד למשך כמה דקות.
  1. קחו קערה ושימו בה את הקמח.
  2. שימו את השמרים כעת, וערבבו טוב מאוד את השמרים בתוך הקמח.
  3. הוסיפו את שמן הזית.
  4. שימו את המים, ולושו את הבצק(כ-10 דקות)/ערבבו במיקסר(כ-5-6 דקות במיקסר), עד שהוא חלק ובעל מרקם אחיד. *כ-3 דקות לתוך הלישה הוסיפו את המלח. אל תתנו למלח ולשמרים "להיפגש", שכן הם מבטלים את פעולתו של השני.
  5. משהסתיים תהליך הלישה והבצק מוכן, כסו את הקערה בנייר נצמד למשך שעת התפחה.
  6. כעבור שעה, הוציאו את הבצק בעדינות וחתכו ממנו כדורים(ייצאו לכם כ-4-5 כדורים קטנים או 3 גדולים).
  7. תנו לכדורים 15 דקות התפחה נוספת תחת ניילון נצמד(אך הניילון מעליו שיהיה רפוי ולא דבוק לבצק).
  8. שטחו ופתחו עם היד(ממש לא עם מערוך, אחרת כל האוויר יצא מהבצק ובזבזנו את זמן ההתפחה לשווא) את הבצק לגודל הרצוי, לפי התבנית שלכם או אבן האפייה.
  9. את הכדורים הפתוחים תכסו עם ניילון נצמד, תשאירו להתפחה נוספת של שעה עד שעה וחצי כמו שהם. עדיף כבר אחד על תבנית האפייה-בכדי להכניס ישירות לתנור. זהו השלב החשוב ביותר בתפיחה שכן הוא כבר מוכן בצורתו לפיצה, מכאן באה האווריריות של הפיצה כשהיא מוכנה. 
  10. סה"כ זמן התפחה כשעתיים עד שעתיים וחצי.

הכנת הרוטב:

  1. כרבע שעה לפני סיום ההתפחה האחרונה, חממו מחבת ושימו את העגבניות המרוסקות.
  2. הוסיפו את שמן הזית, מלח, והפלפל גרוס. (לפי טעם שלכם). אני ממליץ לא יותר מכפית מלח וגם כפית פלפל.
  3. שימו כעת את השום הקצוץ ואת האורגנו.
  4. בשלו במשך כמה דקות עד שהוא הופך מעט סמיך יותר וכל הרכיבים נטמעו זה בזה.

סידור הפיצה:

  1. קחו בסיס פיצה מוכן אחד, זה שהיה על התבנית, והוסיפו כמות כרצונכם של רוטב הפיצה. במרכז הפיצה תוך כדי שאתם משאירים כ-ס"מ עד ס"מ וחצי שוליים.
  2. הוסיפו גבינה מגוררת(צהובה או מוצרלה או שניהם)ומעכו אותה מעט פנימה לתוך הבצק בעדינות. כך שהיא תהייה מוכנה ותתנו ביס, הגבינה לא תצא לכם כגוש אחד בפעם הראשונה עם הביס.
  3. הוסיפו את התוספות שאתם רוצים.
  4. בשולי הפיצה מרחו עם מברשת שמן זית. שלב חשוב, גם אם לא עושים את שלב מספר חמש.
  5. פזרו מעל שמן הזית בשוליים שומשום. לא חייב למי שלא אוהב.

אפייה בתנור:

  • חממו את התנור שלכם לחום המקסימלי כ-15 דקות.
  • הכניסו את הפיצה לתנור כ-5-7 דקות, תלוי בעוצמת החום בתנור שלכם.
  • כאשר הבצק הופך שחום וזהוב מעט, והגבינה מבעבעת ומשחימה גם כן, הוציאו אותה מהתנור.
חתכו למשולשים כאוות נפשכם, ואכלו. מקווה שיצא לכם טוב והעיקר טעים.
אתם מוזמנים להשאיר תגובות, הערות, הצעות, שיפורים ותיקונים.
בתיאבון.
24.03.14 | 12:26

אנסה היום, תודה! 

25.03.14 | 19:06

נראה טעים.. גם אני אנסה בהזדמנות :)

אנסה גם אני לתרום, עם עוד מתכון מוצלח מאד של פיצה לארוחת בוקר, באדיבות מסעדת נובה ג'ויה בהרצליה, שמצאתי באינטרנט:

מצרכים:

בצק ל- 6 מנות
1 קילו קמח
600 מ"ל מים 

10 גרם שמרים טריים 
100 מ"ל שמן זית 
1 כפית מלח 
לרוטב הפיצה והתוספות לפיצה אחת
רסק עגבניות טרי מעגבנייה אחת 
6 יחידות עגבניות שרי חצויות 
100 גרם מוצרלה טרייה 
1 ביצה 
5 יחידות אספרגוס ראשים חלוטים 
7 יחידות עלי בייבי תרד 
 
אופן ההכנה
  1. לבצק: מכניסים למיקסר מים פושרים עם השמרים הטריים וחצי מכמות הקמח ולשים כ-2 דקות .
  2. מוסיפים את המלח ושאר הקמח ולשים 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את השמן זית ולשים 8 עד 10 דקות .
  4. מתפיחים שעתיים בטמפרטורת חדר לפני השימוש .
  5. לפיצה: מחממים תנור לחום מקסימאלי ( רצוי להשתמש באבן פיצה, ניתן למצוא בחנויות מתמחות )
  6. מרדדים כדור בצק של 200 גרם עם מעט קמח לקוטר של 30 ס"מ .
  7. מורחים 3 כפות של רסק עגבניות ומפזרים את עגבניות השרי .
  8. שוברים ביצה אחת למרכז הפיצה ומכניסים לתנור ל- 5 דקות.
  9. לאחר שהפיצה מוכנה, קורעים לחתיכות גסות את גבינת המוצרלה ומסדרים מסביב לביצה .
  10. מפזרים ראשי אספרגוס ועלי בייבי תרד.
  11. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים שמן זית מעל.

יצא לי קצת מסובך מבחינת סידור פסקאות וכאלה כשהעתקתי.. מי שרוצה לראות את המקור יכול לעשות את זה כאן..

27.02.17 | 16:35

אנסה היום תודה רבה!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר