ח'צפורי- מאפה גרוזיני ממולא בגבינות,במיוחד לשבועות.


חצ'פורי מאפה גרוזיני ממולא בגבינות
עם ביצת עין שסוגרת אותו.
מנה יפה בצורה מדהימה
והטעם שווה ליופי, כל מילה מיותרת.
מוגש באהבה


1 קילו קמח
50 גרם סוכר
30 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
חצי ליטר מים
200 גרם גבינה בולגרית
300 גרם גבינה צהובה
6 ביצים
25 גרם חמאה

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסוכר.
מפוררים את השמרים לתוך הקמח מערבבים היטב ומוסיפים מלח
מוסיפים את המים לתערובת מוסיפים מעט חמאה(כ25 גרם) לשים ומניחים לתפיחה.
מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים אותה בתוך קערה גדולה יותר עם מים חמים למשך 25 דק'
מוציאים מהקערה הגדולה מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכסים שוב בניילון נצמד לעוד 15 דקות.
כאשר הבצק תפח,יוצרים מהבצק בין חמישה לארבעה עיגולים ולאחר מכן מרדדים אותם לעובי של 2 ס"מ.
כעט מגרדים בצד את הגבינה הצהובה והבולגרית.
מניחים מעל כל עיגול בצק 2-3 כפות גבינה מקפלים את דפנות הבצק למרכז ויוצרים צורה של קן ציפורים שוברים ביצה למרכז כל חצ'פורי.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות.
שיהיה בתאבון

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

פששש נראה מדהים .

זכות גדולה

יעני ביצת קן

חבל על הזמן משהוא משהוא טעים מאוד ואחרי שאוכלים אחד משאיר טעם לעוד אחד

נשמע טוב, נראה טעים!

נשמע טוב, נראה טעים!

עבור לעמוד
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: אין משתמשים רשומים
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר