מרק סולת מרוקאי - חשו

מרק סולת, כף אחת שמחזירה לילדות הנהדרת והחורף הקר

אין לי מילים מיותרות להסביר מה המרק הזה מזכיר לי ואיזה תחושות עולות בי כאשר הוא מוגש על השולחן, הפתרון היחיד שמצאתי הוא לשתף אותו איתכם .

מוגש באהבה!

 

מצרכים:

3-4 שיני שום כתושות

צרור כוסברה קצוץ

3 כפות שמן

מלח

ליטר מים

פלפל

כפית כמון

כפית כרכום

1כף מרק עוף

כוס סולת

 

אופן ההכנה

מרתיחים ליטר מים עם שום,כוסברה,כורכום, כמון, מרק עוף, ושמן

מוסיפים סולת בהדרגה לנוזל הרותח,על מנת של יוצרו גושים.

מערבבים היטב ומבשלים בערך כ10 דק עד מרקם אחיד וסמיך בתאבון

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

רק דבר אחד שכחו שיש לקלות את הסולת לפני כן ..עד שמקבל גוון חום. אני מוסיף לזה  כפית נענע מנטה   משדרג ברמות את המרק ..תנסו לאכול עם צנימים

 

אתה צודק לגבי המרק סולת [חשו] הריח שעולה ממנו בזמן ההגשה והאידים שמתוך הצלחת  מזכיר את סמטאות מרוקו בהיותי ילד גרתי בקזבלנקה ומכרו במסעדות מרוקאיות צלחות של מרק סולת ועד היום המרק הזה [חשו] מחזיר אותי לשם

אתה צודק לגבי המרק סולת [חשו] הריח שעולה ממנו בזמן ההגשה והאידים שמתוך הצלחת  מזכיר את סמטאות מרוקו בהיותי ילד גרתי בקזבלנקה ומכרו במסעדות מרוקאיות צלחות של מרק סולת ועד היום המרק הזה [חשו] מחזיר אותי לשם

כל הכבוד למי שנתן את המתכון זה אורגינל

 

אל תגידו מרוקאי תבדקו קודם זה צפון אפריקאי אני טוניסאית ואני נורא נעלבת שכל הזמן כותבים רק מרוקאי ולא צפון אפריקאי  ובמתכון הטוניסאי לא שמים אבקת מרק זה לא טעים  שמים בתור תבלין גם כוסברה יבשה מה שנקרא טבל וכרוויה

אל תגידו מרוקאי תבדקו קודם זה צפון אפריקאי אני טוניסאית ואני נורא נעלבת שכל הזמן כותבים רק מרוקאי ולא צפון אפריקאי  ובמתכון הטוניסאי לא שמים אבקת מרק זה לא טעים  שמים בתור תבלין גם כוסברה יבשה מה שנקרא טבל וכרוויה

אל תגידו מרוקאי תבדקו קודם זה צפון אפריקאי אני טוניסאית ואני נורא נעלבת שכל הזמן כותבים רק מרוקאי ולא צפון אפריקאי  ובמתכון הטוניסאי לא שמים אבקת מרק זה לא טעים  שמים בתור תבלין גם כוסברה יבשה מה שנקרא טבל וכרוויה

2 כוסות זה המון   יצא ממש סמיך  6 כפות מספיק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מה לעשות זה באמת מרק מרוקאי גם השם שפרושו ללקק מהמרק הזה לא נשארת טיפה בצלחת  הוא טעים בטרוף

הסמיכות זה מה שמיוחד במרק

מאור גנון-מנהל פורום אוכל


"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול: חרש, זרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל.


 ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפני"


לעוד מתכונים בקרו בבלוג: "עממי" מתכונים של אמא


 


 


 


 


 


 


 

סבתי  ז"ל היתה מפנקת אותנו בבקר לפני בית הספר במרק הכל כך פשוט וטעים הזה

                       

מרק סולת, כף אחת שמחזירה לילדות הנהדרת והחורף הקר

אין לי מילים מיותרות להסביר מה המרק הזה מזכיר לי ואיזה תחושות עולות בי כאשר הוא מוגש על השולחן, הפתרון היחיד שמצאתי הוא לשתף אותו איתכם .

מוגש באהבה!

 

מצרכים:

3-4 שיני שום כתושות

צרור כוסברה קצוץ

3 כפות שמן

מלח

ליטר מים

פלפל

כפית וחצי כמון

1כף מרק עוף

2 כוסות סולת

 

אופן ההכנה

מרתיחים ליטר מים עם שום,כוסברה,כורכום, מרק עוף, ושמן

מוסיפים סולת בהדרגה לנוזל הרותח,על מנת של יוצרו גושים.

מערבבים היטב ומבשלים בערך כ10 דק עד מרקם אחיד וסמיך בתאבון

 

שלום יש עוד  סוג של המרק שמוספים קוביות לפת קטנות וזה יוצה משהו משהו בתאבון ....כמובן עם כל התבולים שאמרו.

את מרק הסולת מבשלים בצורה אחרת לוקחים חצי קילו חילבה משרים למשך לילה ואחר כך מרתיחים ליטר מים  + שלוש כפות שמן פלוש 4 שיני שום כתוש חצי כפית כורכום  מלח מוסיפים את החילבה הרחוצה ומבשלים חצי שעה על אש בינונית ובסוף מוסיפים את הסולת תוך כדי עירבוב המתכון בחינם בתיאבון

עבור לעמוד
,
בחזרה לפורום
כרגע בפורום זה: forumbot, ,
עבור לפורום:
אוכל
בחר
בחר