מתכון: הסלונה של פינגי - מסבתא חביבה
מתכון: הסלונה של פינגי - מסבתא חביבה
רכיבים:
2 דגי קרפיון בינוניים
2 כפות שמן
3 בצלים גדולים קצוצים
1 כפית קארי
1 פלפל אדום חריף
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
12 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים
6 עגבניות בינוניות, פרוסות
מיץ מ-1/2 לימון
1 - 2 לימון פרסי יבש (שחור)
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
אופן הכנה:
מנקים הדגים וחותכים למנות.
מחממים בסיר את השמן ומטגנים את טבעות הבצל לשקוף- זהוב, מוסיפים את שני השום הכתושות ומטגנים עוד דקה-שתיים
מוסיפים את הקארי, כורכום, מלח, פלפל ומטגנים עוד דקה (להיזהר שלא לשרוף את התבלינים).
מוסיפים את המים, ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות.
עורכים את מנות הדג בתחתית הסיר, ומוסיפים את העגבניות,
מיץ הלימון ואת חתיכות הלימון הפרסי.
מערבבים בזהירות.
מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה.
מבשלים 25 דקות נוספות עם מכסה חצי סגור.
מגישים חם.
הערות:
pingwinit :מאת
18:37 :שעה 29/11/2002
:תאריך
הס'לונה של פינגי: אצלנו קודם כל "חריף", כך אוהבים אותה. אבל מי שלא רוצה שיקזז את הפלפל האדום.
הס'לונה של פינגי (דגי קרפיון בבישול עיראקי)
מקור המתכון:
פינגווינית
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2